dxl написа:Честно казано, аз не мога да се сетя за по-постоянен и добър вратар на неговите години. (Казвам постоянен и добър, защото едно е да хващаш по едно-две положения на мач, заради добрата защита, друго е да се налага да носиш отбора на раменете си).
Абсолютно съгласен !!!
dxl написа:Реално - младите (и до някаква степен с опит вече) вратари в Европа са - Нойер, Адлер, Лорис (Лион), Акинфеев.
До преди две-три години Адлер беше сочен като един от най-големите таланти, изобщо на този пост. Заради счупено ребро обаче пропусна Световното и от тогава Нойер е несменяем на врата на Германия.
Честно казано опита, който Нойер натрупа е решаващ. По-скоро е правилно да го сравняваме с вратари като Касияс (Касиляс, както е по-правилно :D), Петър Чех, Буфон (който вече е на години и не е играл от доста време, но все пак...), Жулио Цезар (който пък взе да издиша и да прави досадни грешки).
Към първият списък мога да добавя спокоино Джо Харт (Сити), Дани Де Хеа (Атлетико Мадрид), Мартин Стекеленбург ( Аякс ).
С вратарите от втория списък (според мен ) можем да го сравним след 2-3 години в Байерн, защото тези вратари са огромен опит в самите първенства в които играят и то за грандове, а и имат много изиграни мачове в ШЛ което е също много важно за характера.

Мисля че Нойер е на път да ги настигне и то много скоро, и то с баварската фланелка върху себе си

!!
Frankie Lampard написа:Защо феновете на Байерн толкова мразят Нойер ?

Не всички фенове на Байерн мразят Нойер, напротив това са само някои радикални организации на единични фенклубове в Мюнхен. Те общо взето мразят всички футболисти на всички други отбори особенно, когато един футболист е отявлен фен на отбора в който играе (както в случая с Нойер ). Освен това тези радикални формаций имат побратимени фенклубове . Нашите са в много добри отношения с Бохум и фенклубовете му, а Бохум са кръвни врагове на Шалке и на Дортмунд. От там идват всичките тези акций срещу играчи на другите отбори ! Плюс това тези фенклубове държат само и единствено на школата на Байерн затова и защитават толкова Крафт. Тези същите издигаха плакати срещу Хьонес заради помоща му към кръвния враг Мюнхен 1860 ( финансова ) и го нарекоха предател и продажник.