Суперкупа на Германия: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Re: Суперкупа на Германия: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Мнениеот Sardukar » 27 юли 2013 23:40

Тиаго Алкантара има качества и всеки, който го е гледал го знае. Но ми се струва прекалено да играе като единствен човек пред защитата и при това да движи играта в атака. Раздаде уникални пасове, но четвъртото попъдение на Борусия Д илюстрира перфектно проблемите, които ще има Байерн М, ако играе така. Голът на Гюндоган също е показателен. Вижте кой човек го гони ;) Трудно ми е да си представя, че така щеше да завърти Швайнщайгер, Хави Мартинез или Густаво.

ПП Браво на Клоп! Взел си е поука.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 27 юли 2013 23:47

Искаме си стария треньор (макар и да няма как да стане това), този да си го прибира Барса. :x
Браво на Дортмунд, този сезон също ще са фактор. :)
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 28 юли 2013 00:05

Тиаго беше най-добрият играч на терена от Байерн днес, но според мен не е това правилната позиция за него - с качествата си би бил много по-полезен в атакуващ план, а не в дефанс - там си имаме Мартинез и Швайнщайгер :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
LordSirAlexFerguson
Контакти:

Мнениеот LordSirAlexFerguson » 28 юли 2013 00:11

Очаквано, добре че гуардиола ги пое иначе в ШЛ другите отбори бяха обречени.Сега вече нещата са други.Гуардиола ще бъде разкрит от всякъде какъв треньор е ;)
""Ин юр Ливерпул слъмс.
Ю лук ин дъ дъстбин фор самтинг то иит ,
ю файнд а дедрат енд ю тинк итс ъ трийт.
Ин юр Ливерпул слъмс "Изображение "

miasanmia1900
Контакти:

Мнениеот miasanmia1900 » 28 юли 2013 00:28

Абсолютен провал като първи мач и като игра и като резултат..Не знам Пеп какво си е мислел,но е очеизвадно ,че с тая схема няма да станат нещата..Никак не съм обнадежден,защото можехме да изградим супер отбор с Юп още един сезон.Не искам да плюя предварително,но определено нещата не са розови..Можем да си говорим доста,но съм адски изнервен от последните решения в клуба..Не очаквах това нито от Кале нито от Ули..

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 юли 2013 00:38

Честито на всички фенове на Дортмунд! Бяха по-добрият отбор и заслужено взеха отличието. Хубаво е, че са си запазили състава и треньора. Преди мача един от гостите в "студиото", каза че за немския футбол би било по-добре Дортмунд да спечели. Дано да е прав. За неутралните зрители стана интересен и приятен за гледане мач. Но с хубавите неща спирам до тук.

Неуважаеми Хосеп ли си, Жозеп ли си, какъв си не те знам. Но си заминавай с добро по най-експедитивния начин там, откъдето си дошъл. Аз признавам че 4-2-3-1 не е сред предпочитаните от мен схеми. Но е факт, че на тази схема в Германия ги обучават футболистите още от ембриони, очевидно носи успехи и нашите футболисти се намираха един друг миналия сезон и със затворени очи. Предвид всичко това е меко казано неуместно да я сменяш със схемата на някакви, на които им нанизахме 9 гола в последните 3 мача и които в цялата им история са ни били точно 1 път. От теб се искаше само да пускаш машината да работи и да я поправяш когато има нужда, а не да готвиш миш-маш. Футболистите цял мач се чудеха какво да правят и не знаеха защитници ли са, нападатели ли са. Добре поне че запази водещите футболисти. Тоя Алкантара ще го видим, но ако имаш идея да измести Швайнщайгер просто забрави. Единственото от което имахме реално нужда за подсилване бе един качествен бек, че Алаба и капитана са без равностойни заместници.
Притеснителен е и фактът, че в навечерието на сезона толкова много основни играчи имат някакви контузии, което поставя много въпроси относно проведената подготовка. През август и септември предстоят и мачове на националните отбори, а почти винаги след тях идват и нови контузии.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 28 юли 2013 01:07

Честито на феновете на Дортмунд! Заслужиха си!

Колкото до състава - много странен! Нямахме ляво крило... Алаба покриваше в атака и в защита зоната,а Лева усети това и помагаше на Куба в неговата зона (така падна и първия гол. За съжаление го гледах с кофти качество и така и не видях дали има засада или не).

Общо-взео - тъпо беше да излезе с Тиаго като опорен, предвид каква преса имат Дортмунд и колко добре могат да си подават. Трябваше Мартинес да е там.

Последния гол имаше засада, ама беше решен така или иначе мача.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 юли 2013 01:08

doktora25 написа:Честито на всички фенове на Дортмунд! Бяха по-добрият отбор и заслужено взеха отличието. Хубаво е, че са си запазили състава и треньора. Преди мача един от гостите в "студиото", каза че за немския футбол би било по-добре Дортмунд да спечели. Дано да е прав. За неутралните зрители стана интересен и приятен за гледане мач. Но с хубавите неща спирам до тук.

Неуважаеми Хосеп ли си, Жозеп ли си, какъв си не те знам. Но си заминавай с добро по най-експедитивния начин там, откъдето си дошъл. Аз признавам че 4-2-3-1 не е сред предпочитаните от мен схеми. Но е факт, че на тази схема в Германия ги обучават футболистите още от ембриони, очевидно носи успехи и нашите футболисти се намираха един друг миналия сезон и със затворени очи. Предвид всичко това е меко казано неуместно да я сменяш със схемата на някакви, на които им нанизахме 9 гола в последните 3 мача и които в цялата им история са ни били точно 1 път. От теб се искаше само да пускаш машината да работи и да я поправяш когато има нужда, а не да готвиш миш-маш. Футболистите цял мач се чудеха какво да правят и не знаеха защитници ли са, нападатели ли са. Добре поне че запази водещите футболисти. Тоя Алкантара ще го видим, но ако имаш идея да измести Швайнщайгер просто забрави. Единственото от което имахме реално нужда за подсилване бе един качествен бек, че Алаба и капитана са без равностойни заместници.
Притеснителен е и фактът, че в навечерието на сезона толкова много основни играчи имат някакви контузии, което поставя много въпроси относно проведената подготовка. През август и септември предстоят и мачове на националните отбори, а почти винаги след тях идват и нови контузии.

Гуардиола сам ще си отреже главата ако смята да опитва да накара Байерн да играе като Барсеолна.
Това ще е огромна грешка!!!
Както Филип Лаам каза,Байерн се нуждае само от финна настройка,а не от радикални промени.
За мен ще бъде изключителна глупост да бъде разбира двойката Мартинес и Швайни,с тях пред защитата Байерн изглежда в пъти по-стабилен от колкото беше днес.
А иначе в никакъв случай Алкантара не може да измести Швайни освен ако Гуардиола не си го е навил на пръста.
Все си мисля,че без значение кой как играе Алкантара ще има предимство пред всички само,защото е едва ли не любимец на Гуардиола...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 28 юли 2013 01:23

Прогнозата преди мача ми беше 3:2 за Борусия и ако съдията беше вдигнал засадата при 4тия гол щях да го позная :cry: , иначе Дортмунд спечелиха резонно, с оглед на показаното! Гуардиола обърка тактиката тотално! Пускането на Алкантара като единствен дефанзивен хлаф срещу Борусия е пълна глупост! Първия гол беше 100% вратарски, но като цяло Борусия играха по - добре и заслужено спечелиха! Сигурен съм, че Байерн ще изглежда по друг начин срещу Челси! Данте, Мартинес, Нойер и Швайнщаигер като играят ще е различно, това е сигурно!
Тази година първенството ще е по - оспорвано! Борусия изобщо не усеща липсата на Гьотзе, а Мхитарян и Аубумеянг са страхотни допълнения към иначе доста добрия отбор! Гюндоган показва страхотно израстване и може би в момента е сред най - добрите плеймейкъри в света!
Успех на Дортмунд ще викам за тях тази година и в Германия и в ШЛ! Имат много симпатичен отбор и играят много хубав футбол, тепърва ще си увеличават фенската маса!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 юли 2013 10:54

Aбе вие тука от шматка нагоре май само сте събрани. Гуардиола вече да си ходел след един мач. Алоооо, паднахте от отбора който толкова ви сипва от няколко сезона насам, че не можете да го изпапкате до Коледа. Че даже и на финала в Шл не ги надиграхте категорично. Кое толкова ви е чудно, че паднахте от Борусия не ви знам. Изобщо нямаше да е изненада и с Хайнкес начело да бяхте паднали снощи. Май, май много вирнахте нагоре носовете.
Само да ви припомня, че сегашния ви треньор е единствения спечелил Шл и после накарал отбора си да играе на макс. И то след сезон в който обраха що можеше купа да се обере.
Иначе ми е готино да ви гледам как хлипате тука, че много високо литнахте. То всъщност сте си в правото да сте така, защото Байерн показа страхотен футбол миналия сезон. Ама нали викахте, че ние феновете на Барса сме най-надутите и най-наглите. Та да се видите, че в момента и вие сте така.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Байерн”