Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Мнениеот MCMXIII » 09 юли 2013 10:46

[center]Марио Гомес: Напускам Байерн с усмивка и с насълзени очи[/center]

[center]"Това е най-добрият отбор в света, но аз искам да играя редовно", каза новият ас на Фиорентина [/center]
[center]Изображение[/center]

Нападателят на европейския клубен шампион Байерн Мюнхен Марио Гомес направи първи коментар, след като днес баварците обявиха неговия трансфер в италианския Фиорентина.
"Напускам Байерн Мюнхен с много смесени чувства - с усмивка и с насълзени очи", започна Марио Гомес пред клубната телевизия на баварците.
"Изкарах четири прекрасни години в Мюнхен и се запознах с много хора и винаги е тежко да напуснеш най-добрия клуб в света. Решението за мен бе трудно." "Аз обаче обичам футбола, искам да играя по-често и затова направих тази крачка. Радостен съм и благодарен, че имах възможността да бъда тук, радвам се, че имах щастието да бъда в Байерн."
"Благодаря на Байерн Мюнхен, че успях да сбъдна най-голямата си мечта във футбола - да спечеля Шампионската лига. Желая на клуба всичко най-хубаво. Смятам, че отборът ще бъде също толкова успешен в ШЛ през следващите 3-4 години, както напоследък."
"Байерн е грандиозен, чудесен клуб. Не мисля, че има футболист, който може да каже нещо лошо за Байерн, след като е бил тук. Байерн е голям клуб, но аз правя голяма крачка. Не ми беше лесно, защото в Мюнхен имам всичко, от което се нуждая."
"Но както казах, желанието да играя редовно ме накара да взема това решение. Ще кажа още веднъж - Байерн Мюнхен е и навярно ще остане най-добрият клуб в света в следващите няколко години."

"Защо избрах Фиорентина? Все още има неща, които трябва да се изяснят в близките дни. За мен беше ясно, че ако напусна Байерн, ще отида в чужбина. И пред мен бяха следните опции: Испания или Италия, защото исках да отида на юг." "Когато се свързах с представителите на Фиорентина имах много добро усещане. За някой хора навярно то не е правилно, но аз харесвам този отбор, който играе офанзивен футбол. Фиорентина търсеше нападател и аз ще се опитам там да покажа качествата си." "Сега започва нова страница в кариерата ми и се радвам на новия си отбор Фиорентина, на града Флоренция, на страната, езика и на културата там. И разбира се, на вкусната храна", завърши своя коментар Марио Гомес.

Източник
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 09 юли 2013 12:58

Добър ден!

Оцъствах известно време и гледам в този форум доста неща са се случили, та се чудя от къде да започна. И реших да започна от тук.

Първо искам да поздравя автора за новата тема. Предвид последните успехи на Байерн, както и възрастта на предишната тема, тази стъпка бе нужна. Надявам се следващата година да има повод за корекция на темата (Шампион на Германия 23 +1 пъти, носител на ШЛ/КЕШ 5+1 пъти и т.н.)

Назад в темата имаше дискусия как би изглеждал съставът следващия сезон под ръководството на Гуардиола. Марио Гьотце все още е контузен, така че първоначално (мача за суперкупата, както и 1-3 кръг на Бундеслигата) едва ли ще го видим в игра. След това обаче ще стане сложно и ще има доста ротация. Мисля, че Робен пак ще бъде този, който ще изтегли късата клечка и ще му се налага по-често да търка пейката. В дългосрочен план (след 4-5 месеца) Гуардиола може би ще започне да прави експерименти за игра без типичен нападател и ако те се окажат успешни няма да ме изуми да започне да играе без такъв или да не прави типичната смяна нападател за нападател. (Това естествено сa мои разсъждения. Дали ще стане така само бъдещето ще покаже.)
В този ред на мисли трансферът на Гомес не е толкова учудващ, а и зорът, който дава Левандовски да бъде трансфериран в Байерн също има логично обяснение. Кой знае дали следващата година Байерн ще има нужда от нападател.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 09 юли 2013 13:07

Добър ден и добре дошъл отново :)
Надявам се още до края на годината, да се наложат няколко корекции по страница #1 :)

Ще бъде яко, да се разбие мита, че спечелилият ШЛ, не може да я дублира през следващия сезон.
Това ще е мисията на БАЙЕРН.
Последна промяна от MCMXIII на 09 юли 2013 13:33, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 09 юли 2013 13:27

MCMXIII написа:Надявам се още до края на годината, да се наложат няколко корекции по страница #1 :)

Дано. Двете суперкупи (на Германия и особено тази на Европа) доста ме блазнят. Пък и още тази година Байерн може да се превърне в най-добрия клуб в света, налагайки се над опонентите си от другите континенти.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 09 юли 2013 15:00

[center]Робен: Нямам шанс за "Златната топка" [/center]

[center]"На никой в Байерн не му пука за отличието, нашата сила се крие в отборния дух", смята крилото [/center]

Крилото на европейския първенец Байерн Мюнхен Ариен Робен се изказа доста скромно, считайки, че няма шанс да спечели Златната топка.
"Не виждам себе си като един от кандидатите за Златната топка", отсече Ариен Робен пред вестник "Гадзета дело спорт".
"Индивидуалните награди нямат същата стойност колкото трофеите, които печелиш с отбора си. Байерн спечели требъл, защото ние играхме като отбор."
"Ние нямаме футболист като Лионел Меси или Кристиано Роналдо, но сме силни като отбор. Трудно е да отличиш само един футболист от нашия тим. Доколкото знам, нито един футболист на Байерн не му пука за Златната топка."
"Ние сме отбор и всеки има своята роля в тима. Пеп Гуардиола познава качествата на всеки от нас. Не смятам, че той ще ме кара да дриблирам по-малко, или да тичам по-малко."
"Ако го направи, той ще елиминира моите силни страни. Не смятам, че Пеп ще жертва креативността на отбора"
, завърши своя коментар Ариен Робен.

Източник

germibobi
Контакти:

Мнениеот germibobi » 09 юли 2013 15:55

За съжаление много е сгъстена програмата и трудно ще спечелим и двете Суперкупи.
на 24 юли - контрола с Барса
на 27 юли - суперкупа с Дортмунд
на 30 юли - суперкупа с Челси

Само три дни разлика между двата мача.Добре е, че имаме много футболисти, но не съм оптимист относно дали ще спечелим и двете.

Още нещо: 5 от 10-те играча, номирани от УЕФА за най-добър играч през сезона са от Бундеслигата, като 4 са от Байерн (Робен,Рибери,Мюлер,Швайни).

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 09 юли 2013 20:24

germibobi написа:За съжаление много е сгъстена програмата и трудно ще спечелим и двете Суперкупи.

Само три дни разлика между двата мача.Добре е, че имаме много футболисти, но не съм оптимист относно дали ще спечелим и двете.

Още нещо: 5 от 10-те играча, номирани от УЕФА за най-добър играч през сезона са от Бундеслигата, като 4 са от Байерн (Робен,Рибери,Мюлер,Швайни).

Байерн има силен и широк състав,аз лично вярвам,че отбора може да вземе и двете купи.
Иначе наградата за футболист на годината в Европа,трябва да я вземе някой от Байерн,никой футболист не я заслужава повече!
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 10 юли 2013 02:17

germibobi написа:За съжаление много е сгъстена програмата и трудно ще спечелим и двете Суперкупи.

Програмата на Байерн през този сезон ще бъде сгъстена. Това обаче не променя факта, че суперкупата на Европа е на 30 август. Тогава Бундеслигата ще е започнала и се надявам Пеп да намери начин да ротира по приемлив начин всички играчи, така че те да бъдат доволни и да имат успех.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 10 юли 2013 18:54

Вчера БАЙЕРН победи Бреша с 3:0. Головете отбелязаха: 0:1 Томас Мюлер (23.), 0:2 Тони Кроос (32.), 0:3 Ян Кирхоф (90.).
Последна промяна от MCMXIII на 11 юли 2013 09:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 11 юли 2013 08:28

[center] 09.07.2013 БРЕША ~ БАЙЕРН 0:3 ~ приятелска среща [/center]

[center][/center]

Върни се в “Байерн”