Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Мнениеот Der Führer » 06 ное 2016 14:11

Middlesbrough написа:Фюрер опитай се да продължиш напред 8-)

Аз още преди година и малко съм продължил напред ;) Просто обяснявам на момъка , че за Анчелоти е прекалено рано да се дават оценки . Нито е правил селекция , нито е провел пълноценна подготовка .
А да се говори че , че Гуардиола е оставил "смазана машина" , която Анчелоти е развалил е несериозно . Не ми рови в момента , но си мисля че дори резултатите им за този период са еднакви . Ако не броим това , че Анчелоти стартира престоя си в Байерн с трофей , който Гуардиола не можа да спечели за 3 години .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 06 ное 2016 15:48

Споделям напълно мнението на Фюрера. Не трябва да бъдем в никакъв случай безкритични, но мисля че необходимо време на Анчелоти да реализира идеите си. Не мога да преценя доколко е правилно, че той не иска рязко да променя стила на игра. Най-важно е каква ще бъде формата на отбора през пролетта.

Проблемите на отбора са в средата на терена. При налаганата схема ролята на играчите там е много сериозна. Имаме двама млади таланти, в които има много хляб, особено в Кимих, сигурен съм че и Ренато ще се развихри, но те може би правилно не започват едновременно всеки мач като титуляри, защото е твърде рисковано да бъдат хвърляни веднага в дълбокото - да поемат почти цялата тежест и отговорност да градят играта. Сега най-важното е да се учат и да трупат опит. Разбира се, хъсът им, енергията и желанието за себедоказване може само да е от полза и на мен лично много ми е приятно да наблюдавам изявите им. Проблемът обаче идва от там, че халфовете, които получават най-много игрови минути и са най-малко ротирани от всички играчи не са във форма - визирам Алонсо и Алкантара. Единият вече залязва, а другият за мен е лимитиран футболист. Само Видал е полезен, единствен има и демонстрира лидерски качества, но той не бе на разположение през целия полусезон. С други думи през зимата задължително трябва да вземем халф от най-висока класа, с лидерски качества, най-добре германец. Един от големите грехове на КБХГ e че не предприе нищо за създаването на такъв, а вместо това изгони Кроос и Швайнщайгер или поне не направи всичко възможно да ги задържи (ако решенията са били техни). С цялата си наглост сега привлече Гюндоган. Лошото е че качествените опитни немски халфове сега са малко. Мисля си за Кедира, но той сякаш е малко по-стар от необходимото (на 32). Ларс Бендер или брат му евентуално? И един вариант Б за таран също няма да ни е излишен. Яд ме е, че изпуснахме Гомез.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 06 ное 2016 18:17

От декември месец миналата година Анчелоти знае, че ще е треньор на Байерн. Аз ли съм виновен, че не е направил селекция и че не си е избистрил състава за 11 месеца? Гуардиола завари изчерпан отбор и го освежи. Швайнщайгер е изчерпан за футбола от три години. Шакири, кой беше тоя? Байерн не може да задържи футболист, който е искан от Барса или Реал (Кроос), защото не дават пари. Къде са 4,5 милиона, къде са 10,9 млн.+бонуси до 12 милиона????Какво е виновен Пеп, че Байерн не дадоха исканите от Гюндоган пари за заплата?

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 06 ное 2016 18:58

pomiqr272 написа:От декември месец миналата година Анчелоти знае, че ще е треньор на Байерн. Аз ли съм виновен, че не е направил селекция и че не си е избистрил състава за 11 месеца? Гуардиола завари изчерпан отбор и го освежи. Швайнщайгер е изчерпан за футбола от три години. Шакири, кой беше тоя? Байерн не може да задържи футболист, който е искан от Барса или Реал (Кроос), защото не дават пари. Къде са 4,5 милиона, къде са 10,9 млн.+бонуси до 12 милиона????Какво е виновен Пеп, че Байерн не дадоха исканите от Гюндоган пари за заплата?

Не може примерно Пирло до 36-годишна възраст да е почти неизменна величина за клуба и националния си отбор, без да му падне съществено формата, Де Роси (до 33), Тоти (до към 35-36), Себастиян Кел (до 33-34 за клуба си), а Швайнщайгер да го отпишем на 31, само защото е бил прокуден в неподходящ отбор. Няма и как да се съглася, че след спечелената ШЛ Байерн е бил изчерпан отбор. Мюлер тепърва навлизаше в големия футбол и най-добрите му години предстояха, Алаба също, Рибери-жаден за реванш заради отнетата златна топка, заедно с Робен знаеха че още 1-2 години максимум можеха да бъдат в световния Топ 10, Манджукич вероятно се стремеше към индивидуални отличия и т.н. И Байерн между другото дава подобни заплати. Гьотце взимаше по 12 млн, като от Сити му предлагаха и повече, но той им отказа.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 06 ное 2016 19:29

doktora25 написа:
pomiqr272 написа:От декември месец миналата година Анчелоти знае, че ще е треньор на Байерн. Аз ли съм виновен, че не е направил селекция и че не си е избистрил състава за 11 месеца? Гуардиола завари изчерпан отбор и го освежи. Швайнщайгер е изчерпан за футбола от три години. Шакири, кой беше тоя? Байерн не може да задържи футболист, който е искан от Барса или Реал (Кроос), защото не дават пари. Къде са 4,5 милиона, къде са 10,9 млн.+бонуси до 12 милиона????Какво е виновен Пеп, че Байерн не дадоха исканите от Гюндоган пари за заплата?

Не може примерно Пирло до 36-годишна възраст да е почти неизменна величина за клуба и националния си отбор, без да му падне съществено формата, Де Роси (до 33), Тоти (до към 35-36), Себастиян Кел (до 33-34 за клуба си), а Швайнщайгер да го отпишем на 31, само защото е бил прокуден в неподходящ отбор. Няма и как да се съглася, че след спечелената ШЛ Байерн е бил изчерпан отбор. Мюлер тепърва навлизаше в големия футбол и най-добрите му години предстояха, Алаба също, Рибери-жаден за реванш заради отнетата златна топка, заедно с Робен знаеха че още 1-2 години максимум можеха да бъдат в световния Топ 10, Манджукич вероятно се стремеше към индивидуални отличия и т.н. И Байерн между другото дава подобни заплати. Гьотце взимаше по 12 млн, като от Сити му предлагаха и повече, но той им отказа.

Ти като онея фенове на Барселона, които дрънкат колко добър бил някой и не трябвало да бъде освобождаван, но бил попаднал в неправилния клуб и заради това така не се доказал в новия клуб :-D Швайн не става. Доказа го. Робен и Рибери 1/3 от сезона го изкарават контузени. Левандовски е класи над Манджукич и е на моменти. Мюлер след световното дръпна ръчната. Според мен физиката му пречи. И пак - Байерн не дават много пари. С Гьоптце се опариха.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 08 ное 2016 10:57

pomiqr272 написа:
doktora25 написа:

Ти като онея фенове на Барселона, които дрънкат колко добър бил някой и не трябвало да бъде освобождаван, но бил попаднал в неправилния клуб и заради това така не се доказал в новия клуб :-D Швайн не става. Доказа го. Робен и Рибери 1/3 от сезона го изкарават контузени. Левандовски е класи над Манджукич и е на моменти. Мюлер след световното дръпна ръчната. Според мен физиката му пречи. И пак - Байерн не дават много пари. С Гьоптце се опариха.

Толкова си далеч от Байерн , че дори не си заслужава да ти се отговаря ... Байерн току що спечелил требъл - изхабен !!! Без нито един основен играч над 30 години .
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 08 ное 2016 11:58

Байерн не беше изхабен, когато Гуардиола го пое, това е факт. Но Байерн не беше и машината, която повечето фенове на баварците си мислят, че беше в сезона, когато беше спечелен този требъл ;)
Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го мисля, че този сезон беше ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а не правило за развитието на Байерн като клуб. Нито треньорските качества на Хайнкес, нито конкретната форма през есента ми изглеждаха достатъчни за нещо повече от вероятно спечелване на Бундеслигата, при това доста трудно и с битка докрай, тъй като Дортмунд на Клоп бяха в зенита си ;) Същият този отбор беше записал требъл от калъфки няколко месеца по-рано, беше унизен от Борусия с 5-ца във финала за Купата, беше загубил доста бездушно от БАТЕ Борисов в груповата фаза на ШЛ, а дори и по-късно бешe на път да загуби на своя стадион спечелената битка с Арсенал :roll:
Тук идва решаващата роля на играчите :idea: Същите играчи (ядрото се запазваше сезон след сезон) загубили вече два финала в Шампионската лига.. Тяхната устременост и желание да докажат пред света, че предишния сезон е просто стъпка към съвършенството и че те наистина са световно качество футболисти... Горе долу по това време Хьонес и Румениге са направили връзката с Гуардиола и са потърсили различно решение. Защо - защото ясно са виждали, че с Хайнкес нещата са пред приключване ;)
Пеп Гуардиола се справи отлично, според мен, в задачата си да вдигне нивото на Байерн и за мен в момента Байерн е много по-добър отбор от този, който спечели требъла. Разбира се, той се провали в опитите си да спечели нова ШЛ за клуба и това ще си остане неговата присъда завинаги в спомените на феновете на Байерн. Карло Анчелоти е човекът, който може да компенсира този пропуск и аз искрено вярвам, че ще го направи още през този сезон 8-)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 09 ное 2016 22:17

За 4 години преди Гуардиола , Байерн има 3 финала в ШЛ при двама различни треньори . За мен това си е устойчиво развитие . При Гуардиола дори не беше близо до класиране на финал . Именно поради тази причина , не мога да се съглася че Гуардиола е направил Байерн по-добър отбор . Направи го по-постоянен в спортнотехнически план и по-комерсиален във финансов . Всъщност , това е и оценката на борда за трите му години начело . Че е разширил "географията" на отбора и той е станал по-разпознаваем на другите континенти . Нещо с което съм напълно съгласен . Но Байерн от април-май 2013 е най-силния Байерн , който някога съм гледал . Не е необходимо да владееш топката в 80% от времето и на направиш 1000 точни подвания , за да спечелиш даден мач .
Основните грехове на Гуардиола са два :
1. Прекъсна развитието на отбора заложено от Хайнкес , защото отбора спечелил требъл не беше завършен продукт .
2. Разби баланса в отбора , особено след първата си година .
Не даде път на нито един млад играч , за разлика от Ван Гаал ( Мюлер и Бадщубер ) и Хайнкес ( Алаба и Кроос ).
Изхарчи 150 млн за трансфери , но не доведе нито един играчи който да е по-добър от конкурентите си и който да е видгнал нивото на отбора .
Ще остане в история като един от многото треньори водили Байерн ... и поне до момента като треньора записал най-срамната домакинска загуба в евротурнирите , откакто съществува отбора .
Татко Карло тази година не разполага с необходимите играчи , за да спечели ШЛ . Дори не вярвам , че ще стигне до финал . Основно , както вече се е писало ... заради абсолютно безидейната халфова линия . Санчес , Видал , Кимих , Алкантара и Алонсо имат общо 4 асистенции във всички мачове до момента ... За сравнение - защитника Алаба има 5 .
Лошото е , че и приноса им в дефанзивен план също е крайно недостатъчен .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 11 ное 2016 11:53

Напоследък не ми остава време за футбол :oops: Обаче, не мога да не ви кажа, че бат Клозе се завръща в Германия:

https://www.theguardian.com/football/20 ... hing-staff

Върни се в “Байерн”