ШЛ 1/8 финал: Ювентус Торино - БАЙЕРН МЮНХЕН

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: ШЛ 1/8 финал: Ювентус Торино - БАЙЕРН МЮНХЕН

Мнениеот MCMXIII » 24 фев 2016 09:01

Sardukar написа:ааа не така :mrgreen: за вчерашния мач не съм казвал никакви конкретни ситуации. Просто ми направи впечатление, че медиите в Европа много сипват на г-н Съдията.
Аз си пожелавам реванша да се превърне в класика!

Добре, приемам. Медиите са виновни.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 24 фев 2016 10:09

Sardukar написа:Аз си пожелавам реванша да се превърне в класика!

И аз- 3:0 добре ми звучи :mrgreen:

Всички говорят за тактиката на Ювентус и Алегри, все едно само те бяха на терена. А истината е, че Байерн е много по-класен отбор, с много по-добри футболисти на почти всички постове, и съвсем нормално в по-голямата част от мача тотално надиграваше Ювентус, като не му даваше да минава центъра. Дълбока преса, пресечени пасове, спечелени единоборства- абсолютен контрол над топката и играта като цяло. Естествено, че италианците имат нужната класа да се възползват липсата на централни защитници в Байерн, и го направиха, но цялостната картинка показва, че много трудно могат да разчитат на нещо повече от почетна загуба в реванша, макар че при Байерн можеш да бъдеш сигурен в победата, едва след като съдията е свирил мача.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 24 фев 2016 10:13

Хареса ми мача, очаквах, че ще е по-скучен. Най-вече си мислех, че Байерн ще вкарат един гол и ще има много "бой" по топката (тоест ще си подават на 3 метра един от друг), а всъщност търсеха гола постоянно. Изненадах се от Гуардиола. Може би се окрили, след 0:2 и сметна, че може да реши всичко още в Италия... Ама италианските отбори са от стара коза яре.

В действителност слаб мач направиха Погба и Кедира, а очаквах, че ще е на кило кръв и метър кожа.

ПП: Аз съм започнал един "revival" на тема Серия А и когато има по-интерсни мачове с участието на някой измежду Интер, Юве, Милан, Рома и Фиорентина, сядам да погледам. Определено си заслужава. Атмосферата в мачовете е много по-различна от тази в Германия и Англия. (И не говоря за феновете по трибуните, а ръководенето на мача от реферската бригада, поведението на футболистите и треньорите).
Примерно в Англия реферите са нещо като лоши даскали и никой не може да говори с тях и да оспорва решенията им. Те от своя страна ходят авторитетно и гледат от високо, и карат всички да ги гонят, ако искат (евентуално) да ги попитат нещо. В Германия пък доброто им възпитание и дисциплина възспира самите играчи и треньори да имат разни претенции. Ако пък не дай си боже се случи нещо, рефера се прави на обиден и се прибира в съблекалнята.

В Италия хем пада здрав кютек, хем реферите не бързат да вадят картони и да накъсват играта (тоест не са педантични), пък и по-ларж го раздават. Очевидно е на някои мачове, че има бъзици между реферите и футбалерите.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 фев 2016 12:39

MCMXIII написа:Факт- съдията бе безобразн, но ти пръв почна. Можеше да даде дузпа/и за задържане срещу Лева в наказателното на домакините в самото начало. Ако си говорим за финали, през 2010 играч на Интернационале игра с ръка 0:0 пак в наказателното, но дузпа немаше. Та битият- бит, а другото не е смешно.
Аааа, за Манджу и Лева. Манджата да му беше ударил една глава, белким получи червен картон :)

За реванша си пожелавам, всички да са здрави!

За да приключим съдийската тема - правилника казва следното :
2 нередовни гола за Байерн - При гола на Мюлер , Левандовски е в засада и пряко влияе на играта , ограничавайки видимостта на Буфон . При гола на Робен , Левандовски събори Бонучи с ръце , преди да получи топката .
По две ситуации за дузпи - за Байерн задържане на Левандовски и Мюлер . За Юве - игра с ръка на Видал и и пак Видал изблъска Дибала в гръб .
Освен показаните картони - непоказани жълти картони на Левандовски , Видал и Манджукич ( 2 ) , за разправиите помежду им . Жълти картони за Лам и Манджукич за опасни влизания . Жълти картони за Видал , Бонучи и още един играч на Ювентус , заедно с дузпите .
https://twitter.com/Marcocalcio22/statu ... 1982454784
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 24 фев 2016 12:46

Добре че не си шеф на съдиите в БФС, УЕФА, ФИФА или ФУФА :) Един нема да остане да свири, всички ще са за наказания :)

П.П. Ама снощи от неприятния отбор почнаха първи :!:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 фев 2016 13:14

Sardukar написа:ЮВЕ игра със схема на игра, с която почти не е играл през този сезон. През повече от 80% от мачовете, които спечелихме поред в първенството се залагаше на 3-5-2.
При 3-5-2 топката се задържа по-лесно и има по-голям шанс пресата на противника да не бъде толкова ефективна колкото вчера.
Основните ни играчи в центъра на терена направиха много слаб мач за своите стандарти, което рефлектира върху цялостното представяне на отбора (до заменянето на двама от тримата халфове). И при все това, ако не бяха някои наши груби грешки съчетани със съдийски отсъждания в наша вреда и с малко късмет ЮВЕ можеше да не допусне гол в края на първото и началото на второто полувреме (ужасни моменти да ти вкарат). Съдията не ни е виновен, че не можехме да направи 3 паса първото полувреме, но при по-различни отсъждания в някои "спорни" ситуации....първоначалната стратегия на Алегри можеше да сработи доста по-добре. Иначе, пореден мач в ШЛ, в който съдийските отсъждания са против нас (не го казвам като оправдание, а просто констатирам). И на финала в ШЛ миналата година можеше да се свири фаул срещу Погба, а вместо туй 2-1 след контра на Барса. Надявам се нещата да се обърнат занапред.
До 16 март има бая време. Мисля, че Манджата ще обиколи няколко пъти Алианц Арена, ако ви елиминираме. Браво, че се сдържа да не набие една глава на полската звезда.

ПП Макар да не харесвам Пеп Гуардиола...пускането на Видал беше най-доброто му решение. С Алонсо щяхте да берете много ядове. Видал и Робен бяха много силни вчера. Да не се повтаря! :lol:

Схемата не беше толкова голям проблем , колкото пасивността и прекаленото изтегляне отбора назад . Затова писах че , съм разочарован от Алегри . Когато си толкова плътно прибран се лишаваш от възможността да задържиш топката когато я спечелиш . Оттам и проблемите на Кедира и Погба , за които нямаше нито място , нито време да разпределят топката . Специално пък Кедира обърка и играта на Маркизио (не знам защо не взехме него вместо Видал ) , който трябваше да го покрива . А и както казах , Юве беше прекалено пасивен - играчите си стояха на позициите . Нямаше преса , нямаше борба за първа топка , нямаше и движение без топка . А да остави противника да си разиграва спокойно пред наказателното поле ... е все ще сбъркаш няколко пъти в мача .
Не смятам , че толкова Алегри промени нещата , колкото агресията на Манджукич вдигна отбора . Определено е играча на мача за Юве и истински лидер в отсъствието на Киелини . Според мен обаче , Алегри трябваше да заложи на Мората вместо Дибала ... или дори на Стураро , а Мандукич да остане изтеглен напред да притеснява защитниците .
Колкото до Видал - той си играе редовно при Гуардиола , но това е първия му наистина силен мач . Не е ставало въпрос Алонсо да играе вместо него , а до него вместо Алкантара .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 фев 2016 13:29

MCMXIII написа:Добре че не си шеф на съдиите в БФС, УЕФА, ФИФА или ФУФА :) Един нема да остане да свири, всички ще са за наказания :)

П.П. Ама снощи от неприятния отбор почнаха първи :!:

Е , ся ... това казва правилника . За мен единственото положение което може да претендира за дузпа е ръката на Видал . Ако всички подръпвания и побутвания в наказателното поле се свиреха , мачовете щяха да завършват с хандбални резултати . И нямаше да има мач в който отборите да завършват в пълен състав . Не мога да кажа , че съдията е повлиял на крайния изход , но при втория гол на Байерн нарушението е просто задължително за свирене . А най-смешния момент беше когато Левандовски се засили да дриблира по трибуните , странични ( Хауърд Уеб май беше ) от един метър не видя това :mrgreen:
Както и да е ... Юве трябва да се сърдят на себе си и на Алегри , че един час играха по най-удобния за Байерн начин .
Съдийството ме дразни дотолкова , доколкото , както съм писал и друг път - По закона за всеобщата гадост , всички грешки в полза на Байерн , без отбора да има нужда от тях , по правило се връщат в най-неподходящия момент .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 фев 2016 13:31

Der Führer написа:
Sardukar написа:ЮВЕ игра със схема на игра, с която почти не е играл през този сезон. През повече от 80% от мачовете, които спечелихме поред в първенството се залагаше на 3-5-2.
При 3-5-2 топката се задържа по-лесно и има по-голям шанс пресата на противника да не бъде толкова ефективна колкото вчера.
Основните ни играчи в центъра на терена направиха много слаб мач за своите стандарти, което рефлектира върху цялостното представяне на отбора (до заменянето на двама от тримата халфове). И при все това, ако не бяха някои наши груби грешки съчетани със съдийски отсъждания в наша вреда и с малко късмет ЮВЕ можеше да не допусне гол в края на първото и началото на второто полувреме (ужасни моменти да ти вкарат). Съдията не ни е виновен, че не можехме да направи 3 паса първото полувреме, но при по-различни отсъждания в някои "спорни" ситуации....първоначалната стратегия на Алегри можеше да сработи доста по-добре. Иначе, пореден мач в ШЛ, в който съдийските отсъждания са против нас (не го казвам като оправдание, а просто констатирам). И на финала в ШЛ миналата година можеше да се свири фаул срещу Погба, а вместо туй 2-1 след контра на Барса. Надявам се нещата да се обърнат занапред.
До 16 март има бая време. Мисля, че Манджата ще обиколи няколко пъти Алианц Арена, ако ви елиминираме. Браво, че се сдържа да не набие една глава на полската звезда.

ПП Макар да не харесвам Пеп Гуардиола...пускането на Видал беше най-доброто му решение. С Алонсо щяхте да берете много ядове. Видал и Робен бяха много силни вчера. Да не се повтаря! :lol:

Схемата не беше толкова голям проблем , колкото пасивността и прекаленото изтегляне отбора назад . Затова писах че , съм разочарован от Алегри . Когато си толкова плътно прибран се лишаваш от възможността да задържиш топката когато я спечелиш . Оттам и проблемите на Кедира и Погба , за които нямаше нито място , нито време да разпределят топката . Специално пък Кедира обърка и играта на Маркизио (не знам защо не взехме него вместо Видал ) , който трябваше да го покрива . А и както казах , Юве беше прекалено пасивен - играчите си стояха на позициите . Нямаше преса , нямаше борба за първа топка , нямаше и движение без топка . А да остави противника да си разиграва спокойно пред наказателното поле ... е все ще сбъркаш няколко пъти в мача .
Не смятам , че толкова Алегри промени нещата , колкото агресията на Манджукич вдигна отбора . Определено е играча на мача за Юве и истински лидер в отсъствието на Киелини . Според мен обаче , Алегри трябваше да заложи на Мората вместо Дибала ... или дори на Стураро , а Мандукич да остане изтеглен напред да притеснява защитниците .
Колкото до Видал - той си играе редовно при Гуардиола , но това е първия му наистина силен мач . Не е ставало въпрос Алонсо да играе вместо него , а до него вместо Алкантара .

Тия анализи,дето ги правиш не струват пукната пара,по простата причина,че ги правиш след мача,когато нещата за които ти пишеш са кристално ясни.Съмнява ме Алегри,да има кристална топка - оракул,за да разбере 20-25 хода напред...Ай няма нужда !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 фев 2016 14:04

Не нужно да съм оракул или ясновидец ... това са прости истина . На това са ме учили докато тренирах футбол и съм чувал поне 1000 пъти такива анализи преди всяка тренировка и мач . Когато не можеш да се надиграваш със съперника , правиш всичко възможно да рушиш играта му . Стила на Гуардиола свързан с контрол на мача и много на брой подавания , съчетан с дълбока преса . Най-доброто противодействие е да накараш такъв отбор да си подава колкото си иска , но в неговата половина или в центъра на терена . Когато един отбор има слабо място - опитваш се да го използваш . Байерн е без централни защитници , а играчите които са там не блестят с някакви физически данни . Дори и при схемата която Алегри избра , Манджукич трябваше да е забит до Кимих и да го притенява . За това на Алегри не му е необходима кристална топка . Нужно беше да изгледа мача на Байерн срещу Дармщат и по-специално играта на централния им нападател . Нали не твърдиш че Дармщат е по-класен отбор от Юве .
и ВИЕ СЪЩО ...

miasanmia1900
Контакти:

Мнениеот miasanmia1900 » 24 фев 2016 14:59

Ядът от снощи започна вече да ме напуска и ще драсна и аз няколко реда.Подарихме им тези два гола.Трябваше да останем концентрирани,а не да им даваме крила.Те бяха отписали този мач,а ние ги реанимирахме,защото спряхме да тичаме след 60-та минута.От една страна чувам какъв гений бил Алегри,а от друга колко бил зле ,че не атакували по-рано.Този мач може да го спечели Байерн и може да го загуби Байерн.Това са фактите.Юве са класен отбор,но не мисля,че ще издържат на реванша.Просто трябва да не спираме да тичаме и да пресираме.Дано Бенатия влезе в игрови ритъм и да може да играе пълноценно.Имаме нужда от поне един типичен централен бранител.

Върни се в “Байерн”