Бундеслига: 30- и кръг, Байерн - Дортмунд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Бундеслига: 30- и кръг, Байерн - Дортмунд

Мнениеот Der Führer » 12 апр 2014 23:06

germibobi написа:Най-големият проблем на Пеп, не желанието да се адаптира към стил на футбол, различен от тики-така.

Проблема е , че както се вижда "тики-така" вече е отживелица . Отборите се нагодиха към този стил на игра . Съвсем отделно - на всеки е ясно , че този стил вършеше работа само на Барса и то в съчетание с изпълнители като Меси , Иниеста и Шави . Играчи с уникални способности ... но лишени от физически дадености . Те не притежават нито особена линейна скорост , нито са с мощно телосложение . И Гуардиола наложи стил на игра , който да им подхожда . Особено на Меси ... заради който Гуардиола буквално зачеркна играчи като Е'тоо , Ибрахимович и Вия .
И понеже Меси е само един , "тики-таката" е изключително трудно може да се наложи на друго място . Особено в Германия , където традициите , манталитета и качествата на играчите са съвсем други .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 12 апр 2014 23:20

Владо написа:Защо забравяш,че ние при Хайнкес се доближавахме най-много до стила на игра на барса?Едва ли Гуардиола им е забранил да играят на скорост,видя се срещу юнайтед.Просто играчите спят,барса в най-добрите им години,скриваха топката в атака,аз не виждам подобна игра от нас.Онзи мач срещу сити като гости,ето това е играта на Пеп.Хубаво е че загубихме,за да слезем на земята,мачовете без загуба ни дойде в повечко.Нека отрезнеят,макар че не видях някой от нашите да е в лошо настроение.Просто са от****и първенството което е решено,няма лошо,стига срещу реал да покажат какво могат,тогава ще съм доволен.А ако на Мартинез не му е там работата тогава на кой,на боата,който прави глупави грешки?

Да , ама не ... Байерн на Хайнкес нямаше нищо общо с Барса на Гуардиола ... нито със сегашния Байерн . Той беше едно ниво по-нагоре ... При Хайнкес Байерн смачкваше противника , сега го лъже с пасчета . Точно пък в в реванша с Юнайтед ясно се видя , как играчите след гола на Евра превключиха към един по-ефективен стил на игра . Въпреки че край страничната линия Пеп продължаваше да настоява отбора да се върне към късите пасчета . Нещо повече ... при 2:1 започна да им дава указания да не атакуват , а да се върнат назад и да разиграват топката . Между другото играчите направиха същото и в мача срещу Челси за Суперкупата на Европа .
Мартинез си е дефанзивен халф и това си личи . Работата му е в центъра на терена до Кроос и Швайнщайгер . За Боатенг съм си казал мнението отдавна и ако не се лъжа ти беше човека който го защитаваше ( чак ме обвини в расизъм ;) ) . Но те не са виновни ... виновни са тези които доведоха ненужните Гьотце и Алкантара . Вместо да вземат някой измежду Хумелс , Компани или Давид Луис .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 12 апр 2014 23:26

CSKA69 написа:
Der Führer написа:
Neron написа:Ние наистина допускаме по-малко положения пред вратата ни! Нали така написало журналистчето?

Едни мъдри хора са казали - "когато фактите говорят , и боговете мълчат " . Авторчето на въпросната статия явно не е чувало това . А фактите са следните :
1. Байерн ще завърши сезона в Бундеслигата с по-малко спечелени точки от миналата година .
2. Байерн ще завърши сезона с повече загуби от миналата година .
3. Байерн ще завърши сезона с повече допуснати голове от миналата година .
Има още 4 кръга до края , но горните факти няма да се променят . Освен тях :
Почти сигурно Байерн ще завърши сезона с по-малко отбелязани голове .
Възможно е Байерн да завърши сезона с по-малко победи от миналата година .

И какво от това ако Байерн Мюнхен завърши сезона с требъл :?: Дали на някого ще му пука за всичките тези факти?! :lol:

Със сигурност ще пука на Гуардиола , който обяви че неговия Байерн бил по-добър от този на Хайнкес ;) ... А мен лично много ме съмнява с тази игра Байерн да победи Дортмунд , които днес играха без 6 титуляра , а Левандовски остана резерва .
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 12 апр 2014 23:36

Der Führer написа:
CSKA69 написа:
Der Führer написа:
Neron написа:Ние наистина допускаме по-малко положения пред вратата ни! Нали така написало журналистчето?

Едни мъдри хора са казали - "когато фактите говорят , и боговете мълчат " . Авторчето на въпросната статия явно не е чувало това . А фактите са следните :
1. Байерн ще завърши сезона в Бундеслигата с по-малко спечелени точки от миналата година .

И какво от това ако Байерн Мюнхен завърши сезона с требъл :?: Дали на някого ще му пука за всичките тези факти?! :lol:

Със сигурност ще пука на Гуардиола , който обяви че неговия Байерн бил по-добър от този на Хайнкес ;) ... А мен лично много ме съмнява с тази игра Байерн да победи Дортмунд , които днес играха без 6 титуляра , а Левандовски остана резерва .

Ще си го премести от левия в десния джоб.. Аз лично си признавам, че не желая требъл за Байерн, тъй като искам ШЛ за Реал, а това означава елиминиране на баварците, макар че ще емного трудно.. Но дори Байерн да е спечелил накрая само Бундеслигата, това не означава, че Гуардиола се е провалил в първия си сезон начело.. Да припомня ли първият сезон на Хайнкес? Ето че вече Гуардиола е пред него в този показател 8-)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 12 апр 2014 23:58

CSKA69 написа:
Der Führer написа:
CSKA69 написа:
Der Führer написа:

Ще си го премести от левия в десния джоб.. Аз лично си признавам, че не желая требъл за Байерн, тъй като искам ШЛ за Реал, а това означава елиминиране на баварците, макар че ще емного трудно.. Но дори Байерн да е спечелил накрая само Бундеслигата, това не означава, че Гуардиола се е провалил в първия си сезон начело.. Да припомня ли първият сезон на Хайнкес? Ето че вече Гуардиола е пред него в този показател 8-)

За разлика от Хайнкес , на Гуардиола не му се е налагало да изгражда отбор ... получи готов отбор . Дори към готовия отбор му изпълниха и 2 прищевки - Гьотце и Алкантара . Тоест имаше възможност да надгражда отбор спечелил требъл . Спечелването на същия требъл , ще означава , че ако не друго поне е задържал същото ниво . Всичко останало ще е крачка назад . ;)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 13 апр 2014 00:03

Май забравихте дедо Юп какви ги вършеше 2011/2012 със същия състав. :mrgreen:
Това че миналия сезон му върза не значи че ако беше останал и тоя сезон нямаше да му хванат цаката и отново да се повтори 2011/2012г. Изобщо много ми е смешно как някои баварски фенчета си мислят че другите отбори спят и ако тоя сезон Хайнкес беше останал щеше да се повторят нещата от 2012/2013г. То ако беше толкова лесно, нямаше да паднете от Челси на финала в Мюнхен по онзи идиотски начин, а щяхте да ги отупате с 3-4 гола разлика. Всъщност и миналата година на финала на Уембли Дортмунд ви изпусна първите 30 минути когато спокойно можеше да води с 2-3 гола разлика, но имахте късмет...и тогава ако бяхте загубили победите ви над Барса и Юве се обезсмисляха. Изобщо това идеализиране на Юпчо в очите на баварците е много смешно...сякаш забравиха как го наричаха след края на 2011/2012г. и му искаха главата! :lol:

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 13 апр 2014 00:17

Тука единствения адекватен е Владо.
А критиците да си спомнят как завърши мачът в Дортмунд, в който, за разлика от днешния, имаше доста повече интрига.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 13 апр 2014 00:24

niki87 написа:Тука единствения адекватен е Владо.
А критиците да си спомнят как завърши мачът в Дортмунд, в който, за разлика от днешния, имаше доста повече интрига.

Ако ще се връщаме назад ... да си спомним как завърши и мача за суперкупата на Германия ;)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
brendiboy
Контакти:

Мнениеот brendiboy » 13 апр 2014 00:30

Да се надяваме минимум на дубъл ако не на требъл ;)

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 13 апр 2014 00:35

Capitan Puyol написа:Май забравихте дедо Юп какви ги вършеше 2011/2012 със същия състав. :mrgreen:
Това че миналия сезон му върза не значи че ако беше останал и тоя сезон нямаше да му хванат цаката и отново да се повтори 2011/2012г. Изобщо много ми е смешно как някои баварски фенчета си мислят че другите отбори спят и ако тоя сезон Хайнкес беше останал щеше да се повторят нещата от 2012/2013г. То ако беше толкова лесно, нямаше да паднете от Челси на финала в Мюнхен по онзи идиотски начин, а щяхте да ги отупате с 3-4 гола разлика. Всъщност и миналата година на финала на Уембли Дортмунд ви изпусна първите 30 минути когато спокойно можеше да води с 2-3 гола разлика, но имахте късмет...и тогава ако бяхте загубили победите ви над Барса и Юве се обезсмисляха. Изобщо това идеализиране на Юпчо в очите на баварците е много смешно...сякаш забравиха как го наричаха след края на 2011/2012г. и му искаха главата! :lol:

Специално аз винаги съм твърдял че отбора може да играе по-силно , отколкото миналата година . Дедо Юп също си имаше трески за дялане , далеч съм от мисълта че е бил безгрешен . Загубата от Челси на финала е точно заради него .
Спора ( доколкото го има ) е между фенове на Байерн ...и такива които почнаха да пишат във форума след като дойде Гуардиола . Поне към този момент може да се каже , че отбора играеше по-красиво и по-успешно при Хайнкес .
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “Байерн”