ШЛ 1/2 финал реванш: БАЙЕРН Мюнхен - Барселона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: ШЛ 1/2 финал реванш: БАЙЕРН Мюнхен - Барселона

Мнениеот Der Führer » 11 май 2015 12:59

Captain Stottlemeyer написа:Alles ist möglich (всичко е възможно)... 8-)

Принципно си прав ... дори и с Гуардиола начело Байерн е способен на чудо . Но е и възможно да запише и по-срамен резултат от това 0:4 срещу Реал миналата година . Щеше да е къде по-лесно , ако Бернат или Алонсо ( или и двамата ) си бяха изкарали червени картони първия мач , но резултата беше останал 0:0 или в най-лошия случай 1:0 за Барса .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 11 май 2015 13:01

И аз мисля, че Барселона ще победи в реванша, просто Байерн няма защитата, която може да спре Меси, Неймар, Суарез и Педро.
Нужни са точно 1-2 успешни контри и Барса е вкарала гол. А вкарат ли, на Байерн ще им падне мотивацията и от там насетне мачът отива към победа с разлика на испанците.
А нищо чудно мачът да завърши и 0:0.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Потребителски аватар
Isco
Контакти:

Мнениеот Isco » 11 май 2015 13:03

Трудна задача за Байерн но не и невъзможна. ;) Ако вкарат ранен гол мача ще е много интересен.Дано да се получи хубав мач и по-добрият да пътува за Берлин в началото на другия месец. :)

Потребителски аватар
BlackNBlue
Контакти:

Мнениеот BlackNBlue » 11 май 2015 13:34

Германецът не е мъртъв докато главата му не е на три метра от тялото. 5:1

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 11 май 2015 13:58

Силни и откровени думи от Гуардиола. Дано видим истинското лице на Байерн на реванша и да се заличи това срамно усещане за представянаето на отбора в първия мач. Нека типичната немска воля, дисциплинираност и плам в очите на играчите се завърнат на Алианц Арена! Дали ще е достатъчно да се класира Байерн на финал - трудно е да се каже..

Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола отрече слуховете, че възнамерява да поема Манчестър Сити през лятото. След поражението с 0:3 от Барселона испанецът стана обект на невиждани критики в Германия, но той увери, че остава начело на тима и през следващия сезон.

"Имам още една година до края на договора си с Байерн. През следващия сезон ще бъда тук, това е всичко. Утре ни предстои полуфинал в Шампионската лига и аз съм щастлив да бъда тук. Още когато от Байерн ми звъннаха, за мен беше сбъдната мечта да поема този отбор", каза Гуардиола на пресконференцията преди утрешния сблъсък с Барселона.
"Ние изоставаме с 0:3 срещу най-добрия отбор в Европа за последните 15-20 години. Искаме да се пробваме. хората си мислят, че ние трябва да вкараме много голове, но е много по-важно да се защитаваме добре. По-добре, отколкото в Барселона. Те имат добра преднина от 3:0, но ние трябва да се фокусираме върху играта си, не върху резултата."
"Няма да ни бъде лесно да вкараме голове. Ще се опитам да наваксаме изоставането си като контролираме мача на реванша. Няма да е лесно, но се справихме срещу Шахтьор и Порто. Това бяха резултати, които малцина очакваха да постигнем."
"Марио Гьотце е една от опциите в атака. Ние се нуждаем от голове, а той е футболист с големи качества в наказателното поле и около него. Не мисля за това какво ще стане, ако Барселона вкара гол. Ако те вкарат един, ние ще се нуждаем от пет. В последните си мачове Барселона вкара 27 гола и не допусна нито един. Трябва да се опитаме да задържаме топката повече от тях."
"Необходимо е да бъдем търпеливи. Не можем да направим всичко за 15-20 минути. Ние трябва да играем футбол. Първо да играем футбол, а после ще видим какво ще стане. Не съм дошъл тук, за да бъда най-добрият треньор в света, това са глупости. Тук съм щастлив и искам да помогна на клуба, на играчите си. Аз съм един щастлив човек."
"Както в Барселона, така и тук, още от първия ми ден, аз винаги давах най-доброто от себе си. Ако от клуба не са доволни от мен - съжалявам, това е. Винаги съм давал най-доброто от себе си. Ще видим дали ще е достатъчно за феновете, хората в клуба, журналистите, легендите на клуба и експертите."
"Германският манталитет е "атака, напред-назад, атака". Това го разбрах още от първия ми мач тук. Но докато аз съм треньор на този отбор ние ще задържаме топката. Не можем да играем с дълги подавания, защото противникът ще вземе топката и ще контраатакува. Вижте какви играчи за контраатака има в Реал Мадрид и Барселона. Те имат едни от най-добрите играчи на контри."
"През този сезон Барселона е силен не само в притежанието на топката, но този отбор е много опасен и на контраатаки. Ние трябва да бъдем много внимателни с тях. Навярно ще можем да открием резултата и да върнем настроението на феновете. Но на всяка цена трябва да контролираме нещата и да не се втурваме безразсъдно напред. Защото може да се случи онова, което стана на мача с Реал Мадрид миналия сезон."
"Лекарите казаха, че Левандовски трябва да играе с маска. Разбира се, че той играе по-добре без маска. Но аз съм много доволен от неговия сезон. Не е толкова лесно веднага да смениш чипа, когато преминеш от един голям клуб в друг."
"Още в Барселона казах 200 милиона пъти, че успехите ми там се дължат на футболистите. Аз съм реалист - ние можем да победим утре, но трябва да играем с ум и сърце. В момента нямаме Робен, нямаме Рибери, Алаба, Бадщубер. Летвата е поставена високо, но е стимул за нас. Предизвикателството е огромно. Разбира се, че ситуацията е коренно различна от положението, в което се намирахме преди реванша с Порто."
"След последния мач в Бундеслигата ще седнем с ръководството е ще обсъдим какво ни липсва, от какво имаме нужда. Навярно ще имаме още един мач в Берлин... Ние сме Байерн, не се предаваме. Това е мач и в него може да стане всичко. За шести път съм на полуфинал в Шампионската лига, това е сбъдната мечта за мен. Това е моята професия, моя живот. Ние се борихме много, за да бъдем тук. Утре ще дадем всичко от себе си, ще опитаме."
"Ние нямаме проблем с психиката, проблемите се крият в играта ни. Не забравяйте, че имаме 6-7-8 играчи, които спечелиха световното първенство и са уморени. Отделно имаме и контузени футболисти. Просто искам да играем добре. За някои хора постигнатото е достатъчно, за други - не. Искам да победим, но ако отпаднем, животът ми няма да се промени."
"Страхотно е да можеш да спечелиш всичко със супер-отбори като Барселона и Байерн Мюнхен. Всичко зависи от футболистите, аз не мога да си сваля костюма и да се боря заедно с тях на терена. Казах ви - и в Барселона всичко зависеше от играчите. Аз съм треньор и моята работа е да им помогна да бъдат най-добрите. Не ме интересува дали ще съм най-добрият треньор, а да помогна на отбора и играчите", добави Пеп.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 11 май 2015 14:09

Ами да се залъгваме и да пишем 4:0, няма голям смисъл.
Същата работа като феновете на Барселона преди 2 сезона, които даваха разни прогнози 5:0 и 7:1...
Има някакви шансове, но са много малки и по-скоро илюзорни.
Все пак предстоят 90 минути, ще видим какво ще стане...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

miasanmia1900
Контакти:

Мнениеот miasanmia1900 » 11 май 2015 14:12

Той хубаво ги казва тези неща,с които отчасти съм съгласен с него,но е пределно ясно,че играчите вече му нямат доверие.Това е най-големия проблем.Няма как утре да направим чудо,защото просто играчите са рухнали психически.Това е най-голямата причина.Сложи контузийте и силния съперник и нещата откъм резултат си идват на мястото.Нека си стиснат ръцете с ръководството след сезона и който от където е.Като мъже.Втория му сезон е провал.Първия не беше поне според мен,но втория...За мача най-много до Х да го докараме.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 11 май 2015 14:29

Мисля, че следното изречение от интервюто с Чеп ни дава цялата информация, от която имаме нужда, за да знаем, че Байерн ще падне с разлика:

"Трябва да се опитаме да задържаме топката повече от тях."

Т.е. ще играем за 0:0 с 84384134810740128314731904721- паса. :) :) :)

Математически изчислено шансът Байерн да се класира на финал е 2,48 процента.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 11 май 2015 14:32

И все пак:

Thomas Müller: " We had all the chances and we'll try once more. We're Bayern! "
Müller: " Injuries aren't an excuse. We tried it with Porto. We're not eliminated yet. "
Müller: " We need the passion and the support of our fans "
Rafinha: " Important is we should be ready and strong. We aren't focused on tactics. "
Rafinha: " We'll do a good game and score goals. I am sure we'll reach the final. "
Müller: " Tomorrow we'll show who we are in reality ".
Pep: " I will stay here in the next years. "
Pep: " We'll try it once again.We'll defend well. "

Fulcrum
Контакти:

Мнениеот Fulcrum » 11 май 2015 14:43

Първият сезон когато дойде завари готова и добре смазана футболна машина която газеше всичко и спечели къде какво можеше.Дядо Юп такъв отбор беше сглобил,че Чепа всичките пари и време на света да има пак няма да може да го повтори.Дори когато беше в Барселона и уж постигна големите успехи всъщност всичко беше плод на индивидуалните качества на тогавашните футболисти,на тяхната класа и определена доза късмет и съдийска помощ в редица мачове.Медиите обаче му изградиха профил на "гоуемиот спициалист".Е за наше нещастие дойде баш в Байерн и тук му лъсна всичкият професионализъм и майсторство у треньорския занаят.За няма и две години да затъркаш до такава степен отбор с футболисти голям процент от които действащи световни шампиони и печелили ШЛ,Титла в Германия,Световно клубно първенство,Купа на Германия и още и още - това само означава,че Е СТРАШНО НЕГРАМОТЕН И НЕ СТАВААА!!!! Тия неща дето ги е изприказвал в това интервю кой го грее? То е лесно като си се наакал и си до ушите в собствените си "неща" да кажеш "Абе нещо намирисва тука". Вместо да купим Суарез той отиде в Барса,Тони Кроос отиде в Реал Мадрид,а ние играем с разни мана*ченца като Бернат,Тиаго,откровения дърводелец от полски произход и тн.Просто нямам думи.Не съм се срамувал така както след първия мач.То нямаше за какво да се хвана да се оправдая даже другите от компанията не ме бъзикаха понеже им стана жал.Смятайте колко жалка е била играта на Байерн в първия мач.Чудото срещу Порто няма да се повтори.Губим и втория мач с поне 1 гол разлика и да се надявам,че това ще е последния мач на испанския селяк начело на баварската машина! :evil:

Върни се в “Байерн”