Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Мнениеот MCMXIII » 28 авг 2013 12:01

Ако не се оправи до 30-и лошо. БАЙЕРН остава с един опорен- Кирхоф. Той е опорен заради Пеп. Другият вариант е Тони Кроос или... Филип Лаам.
Дано Швайнщайгер се оправи!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 28 авг 2013 12:06

Мартинез също може да е на линия. То заради това явно Пеп го е пазил толкова време и не го включваше в стартовия състав.
Срещу Челси ще трябва поне един добър дефанзивен half. Не знам те в каква форма са. Дано да са в лоша. :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 28 авг 2013 12:24

Аз се опитах да ги гледам срещу Манчестър, но после цъкнах на Литекс и Любимец, та ги забравих :)
Май не са в цветуща форма но и БАЙЕРН все още не са. Важното е, че БАЙЕРН е по- готиният отбор :) Най- важното е, баварците да победят!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 28 авг 2013 21:45

[center]Аз съм безобиден луд

Тъжно ще ми е, ако не изпреваря Меси и Роналдо за футболист №1 на Европа
[/center]

Сезон 2012/2013 определено бе най-силният в кариерата на халфа на Байерн Франк Рибери-Белязания (30 г.). Французинът направи требъл под ръководството на Юп Хайнкес, а в четвъртък може да стане първият футболист №1 на Европа от баварските редици за последните 32 г. За целта Белязания трябва да се наложи над Лео Меси (Барса) и Кристиано Роналдо (Реал М) в директен вот сред 53-членното жури, което ще гласува на живо пред телевизионните камери в зала „Грималди Форум” в Монако.

- Хер Рибери, разчистихте ли вече място за трофея на УЕФА, който тази седмица може да получите за футболист №1 на Европа за сезон 2012/2013?
- Имам си стая, в която събирам всички купи и медали. Доставя ми удоволствие да влизам там от време на време и да си припомням какво съм преживял. Така че за още един трофей място със сигурност ще се намери. Даже ще получи почетно място...

- Рибери най-добър футболист в Европа пред Меси и пред Кристиано Роналдо. Как ви звучи това?
- Би било хубаво. Това е награда, за която отдавна мечтая и за която често мисля. От 2 г. съм на топниво, а в последния сезон се представих много, много добре и спечелих големи трофеи с Байерн. Защо тогава да не спечеля? Заслужавам го точно толкова, колкото и другите двама!

- Какво ще означава за вас да спечелите?
- Когато идваш от никъде, като мен, когато си от труден квартал на Булон сюр Мер, малък град, за който никой не е чувал, когато като малко момче си започвал да играеш на асфалтови игрища и е трябвало винаги да се пазиш от по-големите, а след това си стигнал до тройката за футболист №1 на Европа, това си е нещо невероятно. Никога не съм преставал да вървя нагоре и съм горд, че стигнах до тук.

- Имате ли усещането, че ви е било по-трудно, отколкото на останалите
- Винаги съм имал трудности, това ме тормозеше още от дете. Често ми беше тежко. Но благодарение на желанието ми и отдаването ми винаги успявах да обърна нещата. Никога не се отказах. С подобна настройка винаги успяваш. Ето и сега, вече съм 30-годишен, но продължавам да искам да печеля винаги. Не съм се променил много. Аз съм си същият онзи Рибери, който си мечтаеше за големия футбол в Булон сюр Мер.

- Още от малък сте усвоили настройката да се изправяте сред поредната доза трудности.
- Да, така е, но тук помага и опитът, който се трупа в различните ситуации, които съм преживял. А и сега вече хората разбраха, че нищо не може да ме повали независимо какво ще стане. Това, което е важно за мен, са отношенията в Мюнхен. В клуба ми са доволни от мен, феновете ме обичат. Разбирам се прекрасно със съотборниците си. Семейството ми е щастливо. Това е, което е от значение...

- Кой ви научи на тази настройка в живота?

- Баща ми много ми помогна. Той винаги е бил зад мен. Но аз сам усвоих желанието да успея. Пораснах на улицата и там съвсем сам си спечелих уважението на останалите. Но важното бе да усещам, че баща ми е зад мен. Той има страхотен характер и никога не ме е оставял да се отпускам. Винаги му се е налагало да работи здраво. Понякога му е било тежко, но на нас нищо не ни е липсвало. Винаги сме разполагали с достатъчно за ядене! Той ми даде да разбера, че децата са най-важното, и това ми повлия добре. И сега съм много щастлив с това, което имам.

- Кола, Платини, Папен, Зидан. Вие може да станете едва петият французин, който да е футболист №1 на Европа.

- Прекрасен списък, наистина. Би било прекрасно, ако се получи. Направих всичко, което зависи от мен, за да спечеля. Но черешката на тортата е, че и с Байерн спечелихме всичко. От там нататък всичко зависи от гласуването, не от мен, но аз пак съм щастлив, защото стигнах до края. Но след един такъв сезон с удоволствие бих взел тази награда.

[b]- Какво говори във ваша полза?[/b]
- Направих всичко необходимо да успея – играх добре, печелих титли, вкарвах голове, подавах за голове.
Миналия сезон работих като луд, даже в почивните дни тренирах на „Зебенер Щрасе”. Наистина се показах като голям професионалист и това ми достави голямо удоволствие!

- А ако не получите наградата?
- Няма да е краят на света, но със сигурност ще бъда тъжен. Ще си кажа, че съм направил всичко възможно, но не е трябвало да бъде.

- Знаете ли кой е последният играч на Байерн, който е ставал №1 в Европа?
- Мисля, че това е нашият началник Карл-Хайнц Румениге. Прав ли съм?

- Да, той печели през 1981 г.

- Ох, това е преди 32 г. Значи ще съм много щастлив и заради клуба, ако победя. Това би било отличие за целия отбор.

- Конкурентите ви са Меси и Роналдо. Как ги намирате?
- И двамата са големи играчи, сред най-добрите са в света. Самият факт, че ме споменават заедно с тях, ме ласкае! Всеки има своите качества, а това, което те умеят определено по-добре, е вкарването на голове. Те вкарват по-често от мен. Аз пък търся по-често възможност да дриблирам и да преодолявам противниковите защитници. И по-често подавам за голове.

- Усещате ли в момента някаква удовлетвореност, след като преди често ви критикуваха?
- Вижте, аз имам семейство, вече съм баща. Тези неща вече не ме вълнуват. Да, гордея се, че стигнах толкова далеч. Но тук не става дума за реваншизъм. Напротив, нека критиците продължават да ме критикуват, за мен това не е от никакво значение.

- Каква е заслугата на Юп Хайнкес за прекрасното ви представяне през изминалия сезон?

- Много голяма. Той допринесе в огромна степен за нашите успехи. Имам предвид, че допринесе да се чувстваме добре и да се наслаждаваме както на тренировките, така и на мачовете.

- Защо това е толкова важно?
- Връзката с треньора е много важна. Радостта от живота, контактът с него и останалите играчи, сърдечността... Нуждая се от всичко това, за да съм добър. Това са само детайли, но за мен са много важни.

- Сега пак сте в страхотна форма. Мотивираха ли ви допълнително спечелените титли?

- Започнах сезона с огромно желание. Имаме нов треньор и съм много радостен, че вече имам добър контакт с Пеп Гуардиола. За мен е много важно, че говорихме много. Опознах го добре, той мен също. Подчертах му, че понякога не е важно да говорим много, но за мен са важни малките детайли - едно „здрасти”, едно потупване, една похвала...
Всичко това ми дава самочувствие и тогава мога да давам най-доброто от себе си.

- Значи трябва да усещате, че сте важен за треньора, така ли?
- Не трябва да се чувствам важен, но трябва да имаме връзка. Искам да комуникираме, да се забавляваме, да се смеем. Трябва да си имаме абсолютно доверие. Трябва да имам чувството, че мога да разчитам на него, а в същото време искам да му покажа, че и той може да разчита на мен. Ако всичко това е така, аз съм способен на всичко.

- Феновете оценяват факта, че правите спектакъл.

- Това е най-голямото ми удоволствие, да радвам околните! Искам хората да ми се наслаждават. Футбол не може да се играе вечно и затова искам след това хората да си спомнят за мен. Искам да оставя своя отпечатък.

- Понякога обаче изпускате нервите си. Какво се случва тогава?

- Не съм гадняр. И се чувствам нещастен, защото не искам да нараня никого. Но понякога стават разни неща и не мога да се сдържа.

- А в бъдеще ще успявате ли да се сдържате?
- Със сигурност. Аз по принцип съм безобиден. Искам само да изпитвам удоволствие от играта, но понякога съперниковите ритници и провокации ми идват в повече. И понеже съм импулсивен тип, реагирам... Такъв съм, защото съм израснал такъв. Не всичко ми се харесва, но трябва да се опитвам да се държа в рамките на нормалното.

- В петък Байерн излиза срещу Челси за Суперкупата на Европа. Какви са шансовете ви?

- Няма да е лесно. Ще бъде мач между два големи отбора.

- А какви са отношенията ви с мениджъра на лондончани Моуриньо?

- Често си говорим. Той говори френски и ме харесва. Едно време искаше да ме вземе на всяка цена в Челси. Ставаше дума за много пари, даваха и Жозе Босингва в замяна. С Жозе поддържаме добри отношения и се уважаваме, но определено искам да го победя!

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 29 авг 2013 20:03

Рибери е краля на Европа!
Изображение
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 29 авг 2013 20:07

Единственото резонно решение.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 29 авг 2013 20:09

В група сме с ЦСКА Москва, Манчестър Сити и Виктория Пилзен.
Напълно преодолима група като първото място е задължително.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 29 авг 2013 20:53

Neron написа:В група сме с ЦСКА Москва, Манчестър Сити и Виктория Пилзен.

Група като група ;)
Много съм щастлив за Франк!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 авг 2013 22:10

Neron написа:В група сме с ЦСКА Москва, Манчестър Сити и Виктория Пилзен.

Бих казал,че Байерн се падна в доста лека група.
1.Байерн
2.Сити
3.ЦСКА
4.Виктория Пилзен
Аз така виждам класирането.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 29 авг 2013 23:54

Честито на нашето момче :) Заслужава и златната топка.
А групата е без значение, все пак Байерн е най-добрият отбор в света и не би трябвало да има проблем, в каквато ѝ да е група.

Върни се в “Байерн”