CSKA69 написа:Capitan Puyol написа:Последно по темата да не въртим едно и също. Пеп пое един разбит отбор на Барса 2008г. завършил на 3то място на 18 точки зад шампиона. Барса тогава беше по-зле отколкото Байерн 2011 след Ван Гаал. В това може да се уверите. Наложи се да махне звезди като Роналдиньо и Деко, които бяха още със свят статут на Кампа (въпреки че Рони беше започнал вече изцепките по дискотеки и тв шоута), но Пеп показа топки и ги махна за да изгради нов отбор.![]()
Така че да чета глупости от сорта как поемал готови отбори и ги развалял е смешно. 2013г. някои играчи на Байерн бяха достигнали пика си и пътят след това, искат или не беше плавно надолу, без значение кой щеше да поеме Байерн лятото на 2013та, ама това вие няма как да го разберете, щото си живеете в розовия сън от пролетта на 2013г, който никога не свършва. Толкова по темата.
Съгласен съм, че Гуардиола не пое готов отбор на Барса през 2008-а и заслугата за този дрийм тийм си е негова (е, и на гения на Лео Меси).. НЕ СЪМ съгласен обаче, че Байерн е бил зле като отбор и игрово след Ван Гаал, напротив - холандецът създаде тази машина, а Хайнкес просто я завърши, при това не от първия опит! Проблемите на холандеца в Байерн бяха от друго естество, което не е тема тук и сега..Много пъти Капитане говориш да не бъдем пристрастни в коментарите си, но ти категорично си по отношение на Ван Гаал и подценяваш неговата роля! Не забравяй, че и Пеп, и Моуриньо копират в голямата си част НЕГОВИТЕ идеи за футбола, като всеки един от тях ги прилага по свой си начин
Това,че Ван Гаал е положил основите на Байерн и Барса е най-голямата простотия...
Иначе съм съгласен с Капитана,истината е,че Густаво не ставаше за Байерн,постоянно си вадеше глупави картони,Манджукич е добър,но не ставаше за стила на Пеп,а и Левандовски е по-добър от хърватина.
Единственото,което не ми харесва в него е,че пуска много странни състави.