Capitan Puyol написа:Байерн нямаше отбор за дълготрайна доминация, това искам да кажа. Жалко че не остана Хайнкес 2013/2014, че да спрете с тъпите си илюзии как всичко ще тече по мед и масло и щастливия завършек на 2012/2013 ще се повтаря до безкрай едва ли не. Вие срещу Арсенал на 1/8финала си бяхте почти отпаднали като стана 0-2 на Алианца и накрая треперехте и бавехте времето...същия тоя Байерн, който уж беше машина пролетта на 2013! Сигурно е много хубаво човек да живее в розови сънища, но реалността е друга и няма как всеки сезон късмета да е с теб, независимо колко си силен. Подобно беше положението и в Барса 2009 и Ман.Ю 1999. В момента европейския футбол е в такъв период, че след Барса 2009-2011 просто няма отбор, който ярко да се откроява над останалите. Ето Реал допреди няколко месеца беше на върха, отстрани вас с голям общ резултат, взе ШЛ и всички ги помислиха за доминатор, а тоя сезон се сринаха набързо и като нищо някой тях може да отнесе с 4-5 гола в елиминациите, положение в което бяхте вие миналия сезон, или ние 2013г. Твърде бързо и динамично се сменят ситуациите.
+1 Напоследък доста често се съгласявам с мненията на Капитана, нещо което едва ли съм предполагал, но човека пише нещата така, както аз ги виждам.. Точно така си е - Байерн категорично НЯМАШЕ потенциала за доминация от няколко години поред, както такава нямат и другите топ-отбори в Европа! Ерата на Барса беше по-скоро изключение, а последната доминация преди това (имам предвид като игрови облик и надмощие над съперниците, не само по завоювани титли) беше на Реал на Дел Боске.. Няма да се връщам назад за доминацията на Милан през 90-те, английските отбори през 80-те; Аякс и Байерн през 70-те и т.н. Времената на ерите във футбола са трудни за постигане в днешни условия, именно защото футболът е твърде динамичен..