MCMXIII написа:Това за 1860 беше шега. Освен че базата им е близо до тази Еф Це Бе.
Относно капацитета- с моят катострофален германски подразбрах, че Зюдкурве я поразширили по така наречения "щутгарстки модел" и се чака разрешение, за да увеличат местата. Та рекох, че може да си чул, по- скоро разбрал, нещо.
Аз си признавам, че напоследък бях в информационно затъмнение.

Сега прочетох какво имаш в превид. Южната трибуна за мачовете от Бундеслигата ще бъде изцяло от стоящи места, а специална конструкция ще позволява бързото изваждане на седалки, когато се налага да има двубой в ШЛ.(Изгледай първото видео на тази страница
http://www.tz.de/sport/fc-bayern/suedku ... 59558.html) Във википедия пише, че тази година са поставени още 1500 места за седене и 2200 правостоящи места, което би повдигнало капацитета на стадиона до 75000. За момента още няма разрешение за ползването им. В Германия винаги е така. Докато всички контролнии органи не се убедят в сигурността на съорайението, разрешение не се издава.
Мисълта ми беше обаче, че дори и да има увеличение на капацитета, това е твърде малко. За Бундеслигата Байерн спокойно може да събира по 100 000 зрители. В ШЛ дори и по 200 000. Но за да се направят допълнително толкова много места е нужен сериозен проект.
Също така прочетох, че откакто е започнало уголемяването на капацитета са слагани седалки там където няма (ъгли и стълби), създавали са се правостоящи места, седалките на спонсорите и ВИП-овете са били стеснявани. Малко по малко това пространство от което се "краде" съвсем ще намалее и повече нататък няма мърдане. Докато интересът към клуба и към билети за мачовете експандира много по-бързо.
И все пак като хванем и тазгодишните промени, капацитетът на стадиона откакто е създаден се е повишил с почти 10000 места, което не е малко.