bilyaletdinov написа:Ще ме извиняваш, ама нито Швайни, а още по-малко Мартинез или другите изброени от теб имат погледа върху играта на Алонсо. Те, разбира се, притежават други силни качества, които ако се комбинират успешно ще превърнат Байерн в много силен отбор. Това, че е на 32 няма никакво значение. Казвам ти го от позицията на човек гледал как Пирло на 33 играе най-силния футбол в кариерата си. Байерн има нужда от ред и сигурност в средата на терена, за да не се получи това, което стана миналата година - защитниците да бъдат оставени в ситуации 3ма на 2ма, 4ма на 3ма и т.н. Лично на мен ми допаднахте в първия мач с вълчоците. Тази ваша схема ми се вижда доста по-приспособима за вас. А с Алонсо и Бенатиа определено ми се виждате и по-добър отбор.
Не знам как преценяш кои входящи и изходящи трансфери са по настояване на Пеп и кои не? Аз не съм запознат в детайли като теб, може би си прав, не мога да кажа. Но не може да виниш Гуардиола за лошото, а за хубавото да е виновен Румениге или Замер

Левандовски , Роде и Кирхов бяха договорени преди да се обяви името на Гуардиола като нов треньор . Идеята беше Леандовски да бъде закупен миналото лято . Когато обявиха Гуардиола за треньор , първите му желания бяха Гьотце и Алкантара да бъдат привлечени на всяка цена . Това отложи идването на Левандовски с година . Това лято Гуардиола си прави сам селекцията . Някои играчи набелязани от Байерн по-рано отпаднаха . Бяха купени Бенатия , Бернат и Алонсо . Като отпаднали варианти мога да посоча Матиас Гинтер , защитник и Кедира , който отпадна за сметка на Алонсо .
Още с идването си миналия сезон Гуардиола се отказа от услугите на Луис Густаво и Марио Гомес , на които им беше казано да си търсят нови отбори . Марио поиска шанс да се докаже , не получи такъв . Кирхов , който беше сочен за един от най-талантливите централни защитници изигра по няколко минути в малко срещи ... като дефанзивен халф и беше пратен под наем . Манджукич и Кроос имаха конфликти с Гуардиола . Няма играч който е продаден против желаниет на Пеп . Дори при желание от негова страна Кроос щеше да бъде задържан и през този сезон . Иначе Кале и Замер имат определена вина за състоянието на отбора . Най-вече поради факта , че оставиха всичко в ръцете на Гуардиола , а в Байерн никога не се е процедирало така . Кале има вина и за това че Ройс не е в Байерн . Ройс пък е единственото неизпълненое желание на Гуардиола ( засега ).
Схемата - Байерн никога не е играл с трима в защита . В мача за суперкупата и в този с вълците се видя , че тази схема е прави защитата още по-уязвима от миналата година . А Волфсбург въобще не може да е мерило за някаква класа . Към качествата на Бенатия съм скептичен , макар че си признавам - не съм гледал много мачове с него .
Алонсо - стига с тези 32 години . Ноември навършва 33 години и започва 34-а си . Всичко което си казал за него е вярно ... ако играе в Примера или Калчото . За Бундеслигата е прекалено бавен , което на неговата позиция го прави изключително рисков играч . А иначе Роде за 2 мача ме убеди , че притежава същите качества като Алонсо ... без опита . Но пък е по-бърз и борбен.