Парите вкарват голове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Re: Парите вкарват голове

Мнениеот AceVentura » 25 май 2010 14:17

Boksiorcheto написа:Ще ви кажа само едно. Нямам търпение да спрат да им отпускат кредити и да фалират Английските гадни отборчета. В това число и осминаРЕАЛКИТЕ. То това просто е нереално. Все едно аз да съм заложил колата си за 80 хиляди,да не връщам кредите и те да не ми я вземат. Помните ли,че ЦСКА не им позволиха да играят в ШЛ заради някакви нищожни суми дългове. Ми какво да кажем тогава за Ман,Реал,Челси? Те въобще не трябва да съществуват,като клубове по тази логика. Истината е,че Байерн в близко бъдеще ще е хегемон,заедно с Барса(която и сега е хегемон) и Милан.

И аз нямам търпение да почнат да разпределят парите от ТВ права в Испания, Германия и Италия както е в Англия, да ги видим тогава топ грандовете какво ще правят. В момента в Испания Реал и Барса взимат 60-70 % от парите от ТВ права, в Германия Байерн взима над 50%, а в Италия Милан+Интер+Ювентус 70%-80%, затова и съвсем спокойно могат да обират всички футболисти от другите отбори. Нещо което не може да стане в Англия. Ако почнат да взимат според класирането и да няма такива големи разлики, разликата в парите от ТВ права между Валенсия и Реал щеше да е 5 млн, а не както сега Реал да взимат 1,5 млрд за 10 години, а Валенсия 10-15 млн на година и да се чудят как да свързват двата края. По същия начин и в Германия, Байерн взима пари колкото всички останали отбори, как няма да им изкупува всички класни футболисти.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 25 май 2010 14:18

fr3ak_boy написа: Така че до този момент най-засегнати от това ще бъдат Реал.

Ако под "финансов феърплей" се разбира, всеки да харчи толкова,колкото спечели, нещата няма да се променят много в Реал. Говорим за най-богатия клуб в света последните пет години, въпреки неуспехите в Европа и почти минимални постъпления от европейските турнири, Реал имат страшно печеливша маркетингова стратегия. За десет месеца избиха парите за най-скъпия трансфер в историята на футбола, Перес,колкото и да не го харесвам е начело на една от най-големите строителни корпорации в света,а скоро четох една и статистика, че в класацията на топ строителите в Европа е на второ място. Според мен е хубаво да се въведе таван на заплатите по подобие на НБА. Относно дълговете смятам,че в Юнайтед нещата са доста по-зле от Реал. Ипотекиран стадион, стотици милиони дългове по кредити на американците и т.н. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 25 май 2010 14:24

Madridist написа:

Ако под "финансов феърплей" се разбира, всеки да харчи толкова,колкото спечели, нещата няма да се променят много в Реал. Говорим за най-богатия клуб в света последните пет години, въпреки неуспехите в Европа и почти минимални постъпления от европейските турнири, Реал имат страшно печеливша маркетингова стратегия. За десет месеца избиха парите за най-скъпия трансфер в историята на футбола, Перес,колкото и да не го харесвам е начело на една от най-големите строителни корпорации в света,а скоро четох една и статистика, че в класацията на топ строителите в Европа е на второ място. Според мен е хубаво да се въведе таван на заплатите по подобие на НБА. Относно дълговете смятам,че в Юнайтед нещата са доста по-зле от Реал. Ипотекиран стадион, стотици милиони дългове по кредити на американците и т.н. ;)

Само, че не е ипотекиран стадиона и дълговете не се водят точно на отбора, а на собствениците които гарантират за дълга с отбора. Има съществена разлика.
Единствения проблем на Манчестър е, че общината не е толкова богата колкото Мадрид, за да купи тренировъчния комплекс на Ман Юнайтед за 500 млн и после да им го подари обратно, както стана преди 7-8 години за най-богатия клуб.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 25 май 2010 14:27

:roll: Аз лично си спомням,че февруари излезна новина в много сайтове, че Глейзър са ипотекирали Олд Трафорд,дори феновете на червените дяволи се събират на протести. Както и да е, ти като фен на отбора си по-запознат от мен и затова се съгласявам 8-)
Последна промяна от Madridist на 25 май 2010 14:36, променено общо 1 път.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 25 май 2010 14:28

Madridist написа:

И с какво е по-зле Юнайтед?Вие на където се обърнете правите дългове.Всяка година харчите огромни суми за трансфери, а да не говорим, че плащате най-големите заплати на футболисти.

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 25 май 2010 14:34

Според мен Ман Ю действат правилно като не прахостничат на трансферния пазар,при положение,че имат огромни дългове.А можеха много лесно да изхарчат 100-те милиона от Роналдо.Но ще им трябва още доста време за да се стабилизират.Докато политиката на Реал М,Челси и Ман С е да се работи на парче.Те искат моментални успехи,не работят в никаква перспектива.Постоянно купуват футболисти и сменят треньори,и не напразно нямат никакви успехи на международната сцена.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 25 май 2010 14:36

RedeviL написа:И с какво е по-зле Юнайтед?Вие на където се обърнете правите дългове.Всяка година харчите огромни суми за трансфери, а да не говорим, че плащате най-големите заплати на футболисти.

Къде правим дългове, не съм чул някой отбор от който сме купили играч да се е оплакал,че не сме си платили всичко,което е договорено. Ако говорим за дъглове към банки, то почти всички отбори имат такива, факт е обаче, че при Реал приходната част е огромна, все пак там работят финансисти от световна величина,които знаят въпреки огромните разходи, накря на година отбора да е на първо място във всички класации по приходи. Но искам да завърша,че почти не познавам фен на Реал,който тези икономически постижения да го топлят, повечето фенове искат основно успехи на зеления килим ;)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 25 май 2010 14:43

niki87 написа:Според мен Ман Ю действат правилно като не прахостничат на трансферния пазар,при положение,че имат огромни дългове.А можеха много лесно да изхарчат 100-те милиона от Роналдо.Но ще им трябва още доста време за да се стабилизират.Докато политиката на Реал М,Челси и Ман С е да се работи на парче.Те искат моментални успехи,не работят в никаква перспектива.Постоянно купуват футболисти и сменят треньори,и не напразно нямат никакви успехи на международната сцена.

Съгласен съм.Да приемем, че Реал са избили трансфера на Роналдо, а колко играчи прахосаха ей така.То не беше Снайдер,Робен,Хунтелаар..Първите двама направиха страхотни сезони за Интер и Байерн.Мен ако питаш политиката на Реал е пълна трагедия.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 25 май 2010 14:45

Madridist написа:
RedeviL написа:И с какво е по-зле Юнайтед?Вие на където се обърнете правите дългове.Всяка година харчите огромни суми за трансфери, а да не говорим, че плащате най-големите заплати на футболисти.

Къде правим дългове, не съм чул някой отбор от който сме купили играч да се е оплакал,че не сме си платили всичко,което е договорено. Ако говорим за дъглове към банки, то почти всички отбори имат такива, факт е обаче, че при Реал приходната част е огромна, все пак там работят финансисти от световна величина,които знаят въпреки огромните разходи, накря на година отбора да е на първо място във всички класации по приходи. Но искам да завърша,че почти не познавам фен на Реал,който тези икономически постижения да го топлят, повечето фенове искат основно успехи на зеления килим ;)

Ами то и Манчестър има големи финансови приходи.Почти колкото Реал М.Виж класациите за сезона 2008/2009. ;)Работата е там, че всички приходи се постигат на кредит. :)

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 25 май 2010 14:52

RedeviL написа:Съгласен съм.Да приемем, че Реал са избили трансфера на Роналдо, а колко играчи прахосаха ей така.То не беше Снайдер,Робен,Хунтелаар..Първите двама направиха страхотни сезони за Интер и Байерн.Мен ако питаш политиката на Реал е пълна трагедия.

Говориш наизуст. Никой от тези футболисти , които си изброил не "сме провалили". Робен две години подред ни беше най-добрият и полезен играч. Продадохме го,първо,защото купихме на неговия пост Роналдо и второ,няма как играч за 25 милиона евро да стои резерва. При Снайдер положението е същото. Хунтелаар му се даде шанс, но не го оправда, и е нормално да бъде продаден. Ей така,като вземете да говорите, че сме проваляли играчи. Игуаин, Гаго, Марсело, Гранеро и т.н. футболисти,които бяха напълно неизвестни за повечето футболни фенове по света, преди да дойдат в Реал ,даде им се шанс,показаха качества и сега са неизменни титуляри. Говорите само за футболисти,които не са успяли да се реализират,каквито има навсякъде, но никой не казва за играчите,които се наложиха в отбора. Аз съм чувал че и Нистелрой сме го били провалили,който имаше 60 мача и 40 гола за нас :shock: :shock: :shock:

Върни се в “Байерн”