Хайнкес / Гуардиола или ... не избърза ли светата Троица ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Хайнкес / Гуардиола или ... не избърза ли светата Троица ?
Според мен Гуардиола няма тактическа подготовка. По-скоро успеха му се дължи на това, че си беше в свои води, в своя дом. Много добре познава и разбира идеологията на Барселона. В директен сблъсък,с големите имена,според мен няма шанс. За ново начало ,по -удачен вариант е свой човек.. 

Който и да стане треньор на Байерн отбора все ще гази наред....
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/233/6425233S.jpg[/wrapimg][/center]
[center]Hello hello, we are the City boys, Hello hello, we are the City boys, And if you are a United fan surrender or you'll die, We all follow the City![/center]
[center]Hello hello, we are the City boys, Hello hello, we are the City boys, And if you are a United fan surrender or you'll die, We all follow the City![/center]
- FCBarcelona7
- Контакти:
Гуардиола взе отбор който не беше спечелил нито един трофей и беше завършил на 3-то място в първенството, и го направи шампион. Още в първата година направи требъл. Пеп е един уникален тактик и психолог. Не знам как може да не се радвате, че той ще стане треньор. Не е задължително да променя стила на игра, а и едва ли ще успее да наложи тики-така стила на Барселона. И пак говорите, че с такива играчи всеки може да се оправи, е видяхте, че не е точно така. Тито Виланова изобщо не може да се сравнява с Моуриньо тактически. Може би е защото още няма достатъчно опит, но е факт, че Барселона вече изгуби 2 купи за сметка на Реал Мадрид.
П.П. Когато Гуардиола дойде съм сигурен, че Робен ще си тръгне.
П.П. Когато Гуардиола дойде съм сигурен, че Робен ще си тръгне.
[center][wrapimg=]http://puu.sh/2IoDc.png[/wrapimg][/center]
На мен ми се щеше Хайнкес да остане,но може би той иска почивка и спокойствие.
Въпреки,че наскоро четох,че може да поеме Шалке 04.
Все пак се надявам Гуардиола да не се опитва да прави от Байерн Барселона №2,защото това би била огромна грешка.
Въпреки,че наскоро четох,че може да поеме Шалке 04.
Все пак се надявам Гуардиола да не се опитва да прави от Байерн Барселона №2,защото това би била огромна грешка.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
Neron написа:Назначаването на Гуардиола не означава че веднага Байерн ще стане чутовно силен и ще бие всичко наред нито обратното. Просто Ханйкес е вече на 68 години и годините си казват думата.
Точно как си казват думата? Човека чете играта по страхотен начин. И преди 10-15 години, и сега.
Гуардиола си е инвестиция в бъдещето. Байерн е отбор, който по никакъв начин никой не се интересува от нищо друго освен от футбол. Финансовата дисциплина е на топ ниво и ако от Уефа започнат да я прилигат, както са я замислили, то отбора ще стане далеч по-силен, защото няма да има проблеми да си предлага суми, които други отбори, от ранга на Байерн, няма да го правят, защото са назад по този въпрос. Школата е на високо ниво и Гуардиола е показал, че може да взима футболисти от там и да ги налага. Езика няма да е проблем, защото стана ясно, че той учи немски. И тази година почивка за него се надявам да му се отразила добре и да види с какво неговите колеги го изпреварват, защото не е нелогично по някаква причина Реал да бие няколко пъти Барса, след като той си тръгна от Барселона.
според мене привличането на Гуардиола е голяма грешка, но бъдещето ще покаже, за мен треньор поел готов отбор без да пипа нищо не е нищо особено
stg333 написа:според мене привличането на Гуардиола е голяма грешка, но бъдещето ще покаже, за мен треньор поел готов отбор без да пипа нищо не е нищо особено
Ако товориш за Барселона, изобщо не беше готов отбор. Стана треньор в разгара на финансова криза в отбора, когато се наложи да разпродадат звездите и той наложи сегашното поколение играчи и съвсем различен стил от Рийкард. Виж Хайнкес наистина пое готов отбор от ван Гаал. Което хич не значи, че с друг треньор щеше да е същото.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- Искам си Акаунта
Нека се върнем малко назад ... Хайнкес беше привлечен като временен вариант . Пред него никога не е стоял въпроса да прави някакви големи промени . Не може да се говори за отбор на Хайнкес . Този Байерн е изграден от Ван Гаал , играе по схемата наложена от Ван Гаал и според философията на Ван Гаал . Хайнес имаше за задача да подобри климата вътре в отбора и за задържи нивото докато се намери правилния треньор за Байерн . Самия ван Гаал е известен с това , че винаги си тръгва със скандал , но оставя готов отбор . Миналия сезон си беше провал отвсякъде . Хайнкес остана единствено поради факта , че Байерн не се бяха спрели на конкретен кандидат ... а простно нямаше смисъл да се минава на друг временен вариант . Разликата между миналия и този сезон се казва Матиас Замер . Не може да се каже , че Манджукич , Данте , Шакири и Мартинез са вдигнали нивото на отбора . Пизаро пък получи съвсем малко шансове , за да може да се води някакъв фактор . Но пък изброените играчи дават дълбочина на състава . Все пак пожелавам на Хайнкес да си тръгне по възможно най-добрия начин ... с требъл .
Гуардиола - изписано е много , и още много ще се изпише преди да го видим в действие . Ще се спрягат много играчи за трансфер в Байерн . Ако се вярва на слухове , трансферите на Мартинез и Ян Кирхоф ( идва лятото със свободен трансфер ) са по настояване на Пеп . Истината е , че до септември нищо не може да се каже със сигурност . Едно обаче е ясно ... Това лято няма да има много трансфери . Наличните играчи са достатъчни да се спечели титлата в Германия . Задачата пред Гуардиола е друга - да изгради отбор доминатор в Европа , ползвайки ядрото на сегашния тим . Философията на Гуардиола е много близка до тази на Байерн . Да се налагат възможно най-много играчи от школата . Плюса - за разлика от наемниците , за тях името на Байерн ще е всичко . Байерн няма да играе като Барселона - просто защото няма Иниеста , Шави и Меси . Без тях тримата Браса е просто добър отбор - нищо повече . Както видяхме - нито Давид Вия , нито Алексис Санчес успяха да се впишат в стила на Барса . Никой друг отбор няма да може да играе по този начин , както играеше Барса до миналата година . Така , че аз лично не очаквам въобще Пеп да се опитва да прилага същия стил в Байерн . Но ще се опита да наложи философията си - тотален контрол през целия мач , продължително владеене на топката ... и най-вече - до 5-6 секунди след като е загубил топката , отбора да си върне нейното притежание . Една от причините Гуардиола да приеме офертата на Байерн е , че ще му бъде дадена възможност да работи в перспектива , спокойно и без да бъде натоварван със свръхочаквания . А трансфера на Мартинез трябва да се разглежда най-вече от позиция , че Байерн може да си позволи да купува скъпи играчи ( когато се налага ) и в това отношение не отстъпва на другите грандове .
Никой не може да прогнозира дали Гуардиола ще се справи ... аз лично очаквам да донесе много радост на всички фенове на Байерн по света. И в този ред на мисли - за мен той е по-добрия вариант от Хайнкес ( най-вече в дългосрочен план ) и неговото ангажиране става във възможно най-правилния момент . Макар личните ми пристрастия да бяха на страната на Юрген Клоп като вариант
Гуардиола - изписано е много , и още много ще се изпише преди да го видим в действие . Ще се спрягат много играчи за трансфер в Байерн . Ако се вярва на слухове , трансферите на Мартинез и Ян Кирхоф ( идва лятото със свободен трансфер ) са по настояване на Пеп . Истината е , че до септември нищо не може да се каже със сигурност . Едно обаче е ясно ... Това лято няма да има много трансфери . Наличните играчи са достатъчни да се спечели титлата в Германия . Задачата пред Гуардиола е друга - да изгради отбор доминатор в Европа , ползвайки ядрото на сегашния тим . Философията на Гуардиола е много близка до тази на Байерн . Да се налагат възможно най-много играчи от школата . Плюса - за разлика от наемниците , за тях името на Байерн ще е всичко . Байерн няма да играе като Барселона - просто защото няма Иниеста , Шави и Меси . Без тях тримата Браса е просто добър отбор - нищо повече . Както видяхме - нито Давид Вия , нито Алексис Санчес успяха да се впишат в стила на Барса . Никой друг отбор няма да може да играе по този начин , както играеше Барса до миналата година . Така , че аз лично не очаквам въобще Пеп да се опитва да прилага същия стил в Байерн . Но ще се опита да наложи философията си - тотален контрол през целия мач , продължително владеене на топката ... и най-вече - до 5-6 секунди след като е загубил топката , отбора да си върне нейното притежание . Една от причините Гуардиола да приеме офертата на Байерн е , че ще му бъде дадена възможност да работи в перспектива , спокойно и без да бъде натоварван със свръхочаквания . А трансфера на Мартинез трябва да се разглежда най-вече от позиция , че Байерн може да си позволи да купува скъпи играчи ( когато се налага ) и в това отношение не отстъпва на другите грандове .
Никой не може да прогнозира дали Гуардиола ще се справи ... аз лично очаквам да донесе много радост на всички фенове на Байерн по света. И в този ред на мисли - за мен той е по-добрия вариант от Хайнкес ( най-вече в дългосрочен план ) и неговото ангажиране става във възможно най-правилния момент . Макар личните ми пристрастия да бяха на страната на Юрген Клоп като вариант