Барса с преференциално право за Сеск и Рибери

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Барса с преференциално право за Сеск и Рибери

Мнениеот megan fox » 02 фев 2010 15:25

Още при преминаването на Сеск Фабрегас в Арсенал през 2003 г. Барселона си е осигурил преференциално право за следващ трансфер на своя юноша, твърди вестник "Ел Мундо Депортиво". Това значи, че ако "топчиите" получат официална оферта от друг клуб и я приемат, ще дадат право на "блаугранас" да я изравнят и така те да привлекат Сеск обратно у дома му. Изданието допълва, че подобна опция управата на Барса е уговорила миналата година и лично с Франц Бекенбауер за Франк Рибери от Байерн. Президентът на хексашампионите за 2009-а Жоан Лапорта е обявил пред близкото си обкръжение, че няма да напусне, преди да е представил Фабрегас на "Камп Ноу", и още миналото лято е уговорил личните условия на халфа с агента му Дарън Дийн по време на турнето на тима в САЩ.

http://sportal.bg/news.php?id=219105

Ако това е вярно, това ще се окаже много тежък удар по амбициите на Реал! Лично аз Рибери не го искам в отбора, но Сеск... той вече е друга бира и определено е добре дошъл!

Ето и още една прясна новина свързана около бъдещето на Сеск:

След фиаското срещу Ман Юнайтед - Фабрегас сменя Арсенал с Барса

След катастрофалното представяне на Арсенал в дербито срещу Манчестър Юнайтед (1:3), което на практика сложи край на амбициите на "топчиите" да се борят за титлата в Премиър лийг, звездата на лондончани Франсеск Фабрегас е решил окончателно да премине в Барселона след края на сезона. Според испанският " Ел Мундо Депортиво" Сеск вече е информирал близките си, че шест сезона в Арсенал са повече от достатъчни и през лятото ще се завърне в Барселона.

Както е известно, 22-годишният испанец, който има договор с "артилеристите" до края на сезона 2013/2014, бе желан още през миналото лято на "Камп Ноу", но трансферът бе стопиран от мениджъра на лондончани Арсен Венгер. Според "Ел Мундо Депортиво" президентът на Барселона Лапорта е готов да даде 40 милиона евро за Сеск, докато на "Емиратс" искат с десет повече. От съществено значение обаче е, че желанието на играча също е да се завърне в Барса.

http://sportal.bg/news.php?id=219072

Да видим сега как Перес ще ни надцака, ако наистина имаме преференциално право!!! Това означава, че ако ние наистина ги искаме тези играчи те просто стават наши!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Re: Барса с преференциално право за Сеск и Рибери

Мнениеот Yanev » 02 фев 2010 15:37

Идеално ще е да вземем Рибери .. Меси минава отляво и разбиваме .. Само ще ми е мъчно,че Педрито няма да играе .. А Сеск винаги ще е нужен,въпреки че е същия тип играч като Шави ..
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 фев 2010 15:42

За да вземем Рибери и Фабрегас това означава да се бръкнем ПОНЕ 110 милиона евро! А според мен не си струва това нещо! Реално погледнато нямаме нужда от Рибери, защото имаме Педро и Хефрен, че и Кеирисон, а и някъде бях чел наскоро, че Анри щял да си изпълни договора с нас, а неговият договор е до юни 2011-а!
Такива гръмки трансфери да се изкупува най-доброто на пазара с луди пари е в стила на един друг испански отбор, но както виждаме това не е гаранция за успех - напротив, падат от анонимници като Алкоркон! :lol:
Наистина не си струва да дадем 60 милиона за Рибери, след като имаме Педро, който след още една година ще струва 100 милиона евро и най-вероятно ще засенчи Меси след още 2-3 години!!! ;)

Потребителски аватар
Sleepwalker
Контакти:

Мнениеот Sleepwalker » 02 фев 2010 15:44

Фабрегас ще пасне идеално а и много го харесвам като играч.За Рибери съм против,не ми харесва и не го виждам в червено-синята фланелка.Още повече,че имаме млади момчета,които с малко повече доверие през сезона ще дръпнат много.Защо да даваме грешни пари за Рибери?
Изображение

Потребителски аватар
Cortezz
Контакти:

Мнениеот Cortezz » 02 фев 2010 15:47

И аз съм против трансфера на Рибери,вижда се че Педро се представя повече от добре,не виждам смисъл от тези грешни пари,а ако Фабрегас дойде,сигурно ЯЯ Туре или Кейта ще си заминат един от двамата или Бускетс.Става много пренаселено в средната част,но и е добре от една страна,при някой контузия,или ще има и да ги върти,да не се чувства умора.
Гуардиола към отбора: "Вие сте много добри футболисти, но без своя съотборник сте Никои."

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Мнениеот Yanev » 02 фев 2010 16:01

Колега,разликата е,че Хефрен е ляво крило,а Педро също започна да му върви отляво .. Трябва да имаме играчи,които да идеални на позицията си във всяко едно отношение,все пак сме Барселона .. Рибери е човекът-отбор в Байерн .. Ако си гледал негови мачове ..
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 02 фев 2010 16:18

Ние отдавна се отказахме от покупката на Рибери. А и ми се струва малко вероятно тва да е истина, щото в вестниците писаха не 1 или 2 пъти, че Рибери е уговорен още лятото за Реал. И не е проблем на Перес да надцака Барса, удоволствието ще е двойно.
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 02 фев 2010 16:29

bojkyy написа:Ние отдавна се отказахме от покупката на Рибери. А и ми се струва малко вероятно тва да е истина, щото в вестниците писаха не 1 или 2 пъти, че Рибери е уговорен още лятото за Реал. И не е проблем на Перес да надцака Барса, удоволствието ще е двойно.

дай боже да ни надцакате и да вземете Рибери, а ние да си вземем Фабрегас, лично за мен рибери по никакъв начин не може да се впише в схемата на Барса а Рибери би бил още един питон в ковчега на Реал

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 фев 2010 16:45

Yanev написа:Колега,разликата е,че Хефрен е ляво крило,а Педро също започна да му върви отляво .. Трябва да имаме играчи,които да идеални на позицията си във всяко едно отношение,все пак сме Барселона .. Рибери е човекът-отбор в Байерн .. Ако си гледал негови мачове ..

А защо си мислиш, че Педро не може да стане за нас човекът-отбор? Педро може да играе еднакво добре и по двете крила, че и като център нападател! Т.е. може да запълни всяка една дупка в нашето нападение! В дясно Меси е бетон... просто е добре да имаме една смяна, а ние имаме такава! Хефрен в ляво може да замести Анри, а и нека не забравяме,че имаме Боян и Кеирисон! ;)

Наистина нямаме нужда от Рибери! Той е един разглезен, надценен лигльо! Миналата година нали играхме в ШЛ срещу Байерн... е видяхме го колко струва Рибери - абсолютно нищо!!!

bojkyy написа:А и ми се струва малко вероятно тва да е истина, щото в вестниците писаха не 1 или 2 пъти, че Рибери е уговорен още лятото за Реал. И не е проблем на Перес да надцака Барса, удоволствието ще е двойно.

Ако наистина има договор за преференциалност Перез не може да ни надцака по никакъв начин! В момента, в който Байерн се съгласят на някаква оферта от Реал, ако ние поискаме Рибери трябва да извадим тези пари и той става наш! Дори после Перез да извади двойно по-голяма сума той просто гори, защото Байерн ще са длъжни да ни продадът на нас, за първоначалната офера, на която са се навили!!! Това е предимственото на преференциалният договор! Единственият шанс Перез да ни "надцака" е да се договори да купи Рибери за примерно 100 милиона евро, тогава ние няма да го пожелаем, НО тогава Реал няма да имат право да се предоговарят, за да свалят цената! Ще трябва да извадят 100 милиона! Ако свалят цената, тогава първо на нас се предлага Рибери срещу новодоговорената цена! А какво всички добре знаем франсето не струва 100 милиона!!! Т.е. единственият начин Перез да ни надцака е да раздуе невероятно много цената на Рибери, но тогава Реал ще се самопрецакат, защото за да купят Рибери ще трябва да извадят парите, които са раздули те самите!!! Ест винаги има вариант ние да откажем да го купим и за примерно 40 милиона и тогава вие можете да го купите за толкова..., но само, за да ви направим мръсно няма да ви дадем този шанс! :twisted: :twisted:
А това какво си писали вестниците няма значение, защото досега не се знаеше за този преференциален договор, който променя всичко!!!

Ест тук идва въпроса до колко може да се вярва на "Ел Мундо Депортиво", защото както знаем това е каталунски вестник, а винаги има надцаквания и блъфове м/у каталунските и мадридските вестници. :)

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 02 фев 2010 16:58

Не забравяйте, че мосю Венгер не е казал "да"! Ако стане Сеск ще дойде в Барса за поне 50 милиона. Това ще е лошо за АРСЕНАЛ, но Венгер ще намери друг. Яд ме е , че така няма пак да станем шампиони на Англия, но като се изплати стадиона тогава ще мачкаме наред.

Върни се в “Барселона”