Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас призна за своето желание да заиграе в родния си клуб Барселона. Испанският национал е обект на интерес от кръвния враг на Барса – Реал Мадрид, но се надява да играе за каталунците.
Плеймейкърът, заедно със своя приятел и футболист на Барса Жерард Пике ще тренира деца в Каталуния по време на специален летен камп. По този повод двамата посетиха 70 ученици, които имаха възможността да зададат своите въпроси на любимците си.
Още първият въпрос на малко момче бе: „Сеск, защо не искаш да дойдеш в Барселона?”, на който Фабрегас отговори: „Бих искал, но имам договор с Арсенал и е нужно да го уважавам”.
Нито един от младите фенове не остана доволен от отговора, заради което насочиха вниманието си към Пике.
„Защо не убедиш Сеск да дойде в Барса?, попитаха те, а Пике отговори: „Не знам, колко пъти съм го убеждавал, но просто няма начин…не и за сега”.
Ммм аз лично не го искам в състава ни и дано не го вземем. Ще съберем прекалено много еднотипни футболисти: Шави, Иниеста и Фабрегас....
От доста време Лапорта говори, че иска да върне Фабрегас в отбора ни, дано това да си останат празни приказки...