ГУАРДИОЛА: НЯМА КАК ДА ВЗЕМЕМ ФАБРЕГАС СЕГАТреньорът на Барселона Хосеп Гуардиола обясни, че въпреки желанието му, в момента няма как да бъде привлечен испанския полузащитник на Арсенал Сеск Фабрегас, който е юноша на каталунците.
„Арсен Венгер вече продаде Коло Туре и Адебайор, двама много важни играчи. Трябва да бъдем реалисти, не е възможно да вземем Сеск през тази година”, заяви наставникът на европейските клубни шампиони.
„Доволен съм от настоящия ми състав. Пазарът все още е отворен и ние имаме хора, които работят по него. Аз имам други приоритети и до 15 дни ще знам окончателния вид на състава ни. Няма да вземем никой просто заради бройката.”
„Енрике е много интересен играч със защитни и нападателни качества, но се иска много, за да бъдеш защитник на Барса, така че все още решаваме какво да правим с него”, каза Гуардиола за завърналия се след преотстъпване в Байер Леверкузен бразилски бранител, който отпадна от групата за първия мач за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао.
Е поне вече няма да се спекулира.
БАРСЕЛОНА ОСВОБОДИ МЕСИБарселона ще бъде без звездата си Лионел Меси в двубоя от първия кръг на Примера дивисион срещу Спортинг Хихон.
Треньорът на каталунците Хосеп Гуардиола уважи молбата на нападателя и ще го освободи да се прибере в родината си, където ще се готви с националния отбор на Аржентина за изключително важната световна квалификация срещу Бразилия на 5 септември.
Преди това обаче Меси ще играе за Барса в двубоя за Суперкупата на Европа срещу украинския Шахтьор Донецк на 28 август.
Лео Меси не бе включен в групата на еврошампиона за първия мач от финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао, за да бъде съхранен за следващите срещи през сезона.
И без Лео трябва да се справим! Веднъж, че имаме други много талантливи играчи и веднъж да затворим устите на критиците на отбора, че сме прекалено зависими от Меси! Да той е най-добрият играч в света, но ние имаме и други отлични играчи!