АНКЕТА: Това ли бе краят на ерата Барселона?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

АНКЕТА: Това ли бе краят на ерата Барселона?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

an4o_321
Контакти:

Re: АНКЕТА: Това ли бе краят на ерата Барселона?

Мнениеот an4o_321 » 03 май 2013 04:38

pas написа:
THE G.A.M.E написа:
pas написа:

Това, повтарям, беше доминация. Пълна, повсеместна и безспорна.

За съжаление, винаги се намира с кой да спориш, дори при тези факти!

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 03 май 2013 06:05

Що за глупав въпрос.Барса е символ на републиканска Каталуня.Всеки отбор може да загуби.Ще ви цитирам попамет една статия преди много години.Един журналист попада сред хиляди на площада в Барселона.Пита един от местните.Какво става.Нашествие на марсианци или трета световна война.Отговарят му.Не точка за Барса във Валенсия.Не съм им фен,даже предпочитам Реал,но си заслужава да отидите в Барселона и да кажете че сте българин.А, и ако кажете че сте пловдивчанин,познавате лично Стойков ще ви се отворят много врати.

Потребителски аватар
Bass1948
Контакти:

Мнениеот Bass1948 » 03 май 2013 08:21

Еми аз живея в Барселона и подобни неща с точката вв Валенсия няма. Само да ви спомена, че каталунците трепереха повече на мача на Реал Мадрид - кралят на всички клубове, отколкото на двата полуфинала с Байерн. Защото ги тресе страхотен комплекс и каквото и да направят, винаги ще са вторият отбор докато са част от Испания :)

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 03 май 2013 12:42

Пич,ти въобще прочете ли ми мнението и за коя година става въпрос

Потребителски аватар
ICAKOV_FCB

Мнениеот ICAKOV_FCB » 03 май 2013 14:23

Има много коментари, които не ми се нравят в тая тема, но мисля, че ако започна да им отговарям ще сляза на ниското ниво на авторите им!
Това бе една голяма страница от историята на Барселона. Мисля че 2010 г. с Интер нарочно ни порязаха, за да не направим 3 поредни ШЛ, но нали все пак това е турнира на Реал (мисля, че в мачовете с Челси сами сме си виновни)! Искаше ми се с това велико поколение да спечелим 5-тата и да станем доминанти в турнира на Реал, но явно ще трябва да почакаме! Със сигурност резултата от този полуфинал (0-7), не трябва да ни притеснява толкова, но в отбора трябва да се направят много промени! Никой няма право да се сърди на тези играчи, защото Меси (който е на 25) има спечелени 3 ШЛ, а Барса в цялата си история има 4! Неможе да се каже и дали този състав ( или по-точно съставът, който излезе на Уембли 2011) е най-добрия в историята, защото всеки отбор е най-добър за ерата си!
Едно е ясно, всяко нещо си има начало и край! Пожелавам много късмет на Гуардиола в Байерн, това лято както се очертава ще има много силни трансфери и отбори като Байерн, Юнайтед, Сити, ПСЖ, Ювентус ще дръпнат пред испанските грандове!
БАРСА ДО ГРОБ!!!
[center][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01882/messi2_1882105c.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ICAKOV_FCB

Мнениеот ICAKOV_FCB » 03 май 2013 15:06

pas написа:
THE G.A.M.E написа:
pas написа:Барселона през изминалите години със сигурност беше феномен, еталон, единица мярка и безспорен доминант в света.

Стига сте изнасилвали цифрите, бре !

Какъв доминант ... Имат 2 Шампионски лиги за последните 5-6 години.
Знаеш ли въобще смисълът на определението "доминант" ... :roll:

Да кажем, че знам.

Последните седем години са спечелили три пъти ШЛ. Това в съвременният футбол означава доминация. Няма как да се върнат 60-те години, когато Реал печели пет пъти по ред КЕШ. С този натоварен календар, с този глобален свят, където имаш не 2-3, както е било едно време, а поне 20-30 сериозни съперника за отличието, да постигнеш тези резултати и то с 3/4 собствени юноши означава, че имаме явление. За сравнение - легендата и жив бог в Манчестър Юнайтед Алекс Фергюсън за 30 години има два трофея в ШЛ и то двата са... Единия с дузпи, другия в последната минута. И още сравнения - Аякс на Кройф и Неескенс, Байерн на Бекенбауер и Герд Мюлер имат също по три отличия в КЕШ. Милан на Гулит и Ван Бастен има две, само Ливърпул имат четири за осем години и ако Барселона догодина спечели ще изравни този рекорд. Разбираш ли къде стои постижението на този отбор в историята?! Аз добре знам какво е доминация, дано ти си наясно!

През 2010 и 2012 Интер и Челси спечелиха ШЛ след полуфиналите с Барселона. Финалите с Байерн бяха формалност, големият фаворит си беше и тогава Барселона и никой не го отрича. И сигурно помниш как спечелиха - с тотално опълчение и нареждане 11 човека пред вратата. Защото и те знаеха, че са по-слаби и само това им е шанса да се противопоставят, при надиграване всеки отиваше на разлика. Е, малка подробност е, че Челси миналата година инкасираха 4 греди общо в двата мача и късмета ги покри тотално, но както се вижда никой не си спомня вече кой е бил по-добрия отбор, а само шампиона.

Като стана въпрос за шампиони да добавя - 9 от 12 шампионски титли на Испания, две междуконтинентални купи, купите на краля и суперкупите не си направих труда да ги броя.

Тези играчи в болшинството си станаха с Испания два пъти европейски и веднъж световни шампиони. Няма нещо, което да не са спечелили във футбола.

Това, повтарям, беше доминация. Пълна, повсеместна и безспорна.

+1
pas напълно съм съгласен с теб!
[center][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01882/messi2_1882105c.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 04 яну 2014 13:10

Lord_Vodоo написа: Финалът между немците ще бъде скучен и безинтересен за всеки с изтънчен вкус към красивия футбол. Барселона си остава най-великя клуб, с най-големия играч - МЕСИИИИИ. Хейтърите да си чукат човките :twisted:

Да не забравяме, че срещу Байерн в първия мач ни вкараха три съдийски гола, за капак те бяха наводнили терена в центъра , а по крилата беше изкуствено подсушен и по-този начин се пречеше на по-класния и техничен отбор :evil: Ако не бяха тези неща, Барса щеще да е на протоколен финал срещу Дортмунд, които щяха да имат честта да се снимат с нашите играчи и да получат автографи

Аман от 10 годишни фенчета на футбола, които си нямат идея от футбол и гледат само колко добър е един играч в жонглирането с топката и си нямат идея от тактическата трактовка в играта! Красотата на футбола е,че е отборна игра,а не в това,че даден мургав футболист може да подскача върху топката. Taka,че финалът от 2013 беше много интересен.

Върни се в “Барселона”