Барселона vs Милан - реванш ШЛ 1/8 финал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Re: Барселона vs Милан - реванш ШЛ 1/8 финал

Мнениеот tibidabo » 11 мар 2013 12:55

Няма да казвам колко труден мач ни предстои, но в последните 4 години ни се налага да изиграем трети подобен мач. За съжаление в два от опитите досега не успяхме да преодолеем съперниците. Срещу Интер не ни достъгна съвсем малко, а срещу Челси пропусната дузпа сложи прът в колелата ни. Утре ни предстои почти невъзможна мисия, срещу седемкратния европейски клубен шампион и то с два гола пасив. Честно да си кажа не зная какво трябва да стане за да им вкараме поне два безответни гола. Вероятно късмет и много вяра. Всички говорят за това, че съдията щял да ни помага и ще бъде основно действащо лице. Нека не забравяме грешката на съдията от първия мач, която някои хора предпочитат да забравят. Но това е футбола. Случват се такива неща. Важното е да направим добър мач, а ако не успеем има за какво все още да се борим. Лошото е, че отначалото на сезона досега не сме направили силен мач със сериозен съперник. Не толкова като резултати, а като игра. Няма я онази преса по терена, която не позволява на съперника да задържи топката повече от 4-5 секунди. Изпълнителите са същите, но играта е по-различна. Така, че това е мачЪТ, в който могат да ни опровергаят, защото до края на Примера освен гостуването на Висенте Калдерон няма да имат други шансове да го докажат.

Предполагаем състав:
Валдес-Алба-Пике-Пуйол-Алвеш-Буси-Шави-Иниеста-Вия-Меси-Педро, при негативно стечение на обстоятелствата: Пуйол за сметка на Алексис. Дано Сеск да не играе и Меси да се развихри.
Прогноза
Сърцето ми шепне 3-0, но разума вика 2-1
САМО БАРСА!!!

:) :) :) :) :)
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 11 мар 2013 13:15

tibidabo написа:Няма да казвам колко труден мач ни предстои, но в последните 4 години ни се налага да изиграем трети подобен мач. За съжаление в два от опитите досега не успяхме да преодолеем съперниците. Срещу Интер не ни достъгна съвсем малко, а срещу Челси пропусната дузпа сложи прът в колелата ни. Утре ни предстои почти невъзможна мисия, срещу седемкратния европейски клубен шампион и то с два гола пасив. Честно да си кажа не зная какво трябва да стане за да им вкараме поне два безответни гола. Вероятно късмет и много вяра. Всички говорят за това, че съдията щял да ни помага и ще бъде основно действащо лице. Нека не забравяме грешката на съдията от първия мач, която някои хора предпочитат да забравят. Но това е футбола. Случват се такива неща. Важното е да направим добър мач, а ако не успеем има за какво все още да се борим. Лошото е, че отначалото на сезона досега не сме направили силен мач със сериозен съперник. Не толкова като резултати, а като игра. Няма я онази преса по терена, която не позволява на съперника да задържи топката повече от 4-5 секунди. Изпълнителите са същите, но играта е по-различна. Така, че това е мачЪТ, в който могат да ни опровергаят, защото до края на Примера освен гостуването на Висенте Калдерон няма да имат други шансове да го докажат.

Предполагаем състав:
Валдес-Алба-Пике-Пуйол-Алвеш-Буси-Шави-Иниеста-Вия-Меси-Педро, при негативно стечение на обстоятелствата: Пуйол за сметка на Алексис. Дано Сеск да не играе и Меси да се развихри.
Прогноза
САМО БАРСА!!!

Аз лично не вярвам съдията да ви подпира в този мач. А за миналия, ако визираш първия гол за грешка на реферите, внимателен поглед върху повторението показа, че топката се удря в главата на играча, а не в ръката му, както се заблудихме всички в реално време ;)
CHELSEA

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 мар 2013 14:43

Само аз ли съм на мнение, че в този мач Алвеш НЕ трябва да играе и че на неговото място трябва да играе Монтоя? Милан ще играят затворени ако в защита и ще дебнат на контри с един гол да решат всичко... Бразилеца има афинитет към атаката, често забравя да се връща в защита и оставя позицията си оголена, което е удобна предпоставка за голова контра за росонерите. Точно в този мач не трябва да допускаме никакви грешки в защита, защото всяка грешка може да е фатална! В това отношение тактическата дисциплина на Монтоя е по-добра. Отделно Алвеш напоследък играе откровено грубо, постоянно влиза в пререкания с реферите, като добавим, че и на моменти симулира... често си вади глупави картони! Точно в този мач не можем да си позволим риска да останем с човек по-малко, та ако аз бях на мястото на Тито/Роура щях да заложа на юношата ни, нищо, че няма опита на бразилеца.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Joro_Barca
Контакти:

Мнениеот Joro_Barca » 11 мар 2013 15:22

Ще победим , но незнам дали ще е с резултат да ни класира :? Дано да направят много силен мач и да вкараме ранен гол ;)
Изображение

Потребителски аватар
asenkolev
Контакти:

Мнениеот asenkolev » 11 мар 2013 15:41

megan fox написа:Само аз ли съм на мнение, че в този мач Алвеш НЕ трябва да играе и че на неговото място трябва да играе Монтоя? Милан ще играят затворени ако в защита и ще дебнат на контри с един гол да решат всичко... Бразилеца има афинитет към атаката, често забравя да се връща в защита и оставя позицията си оголена, което е удобна предпоставка за голова контра за росонерите. Точно в този мач не трябва да допускаме никакви грешки в защита, защото всяка грешка може да е фатална! В това отношение тактическата дисциплина на Монтоя е по-добра. Отделно Алвеш напоследък играе откровено грубо, постоянно влиза в пререкания с реферите, като добавим, че и на моменти симулира... често си вади глупави картони! Точно в този мач не можем да си позволим риска да останем с човек по-малко, та ако аз бях на мястото на Тито/Роура щях да заложа на юношата ни, нищо, че няма опита на бразилеца.

Не си само ти! Монтоя направи страхотни мачове, докато Алвеш беше контузен. Алвеш е време да си ходи и да освободи мястото на Монтоя, който засега е най-надежден от младежите!

Относно мача. Ако един не се вклини между защитата на Милан, няма да им вкараме и един гол. Схемата "Фалшива деветка" при добре подреден и дисциплиран отбор НЕ РАБОТИ! Ако не са го осъзнали на Камп Ноу лошо. Тъпото е, че нямаме централен нападател. Дажи бих пуснал Пике централен нападател, но да има висок човек в защитата на Милан. През първия мач халфовата линия на италианците не позволи нито за миг някой да стигне до защитата на Милан. Барса си обикаляха около тях в безмислени пасове. Тики-така има за цел да обърка и разреди редиците на противника. Вече няколко мача ни показват, че когато халфовата линия играе зона, тики-така отива на кино! Особено, ако се изпълнява от жабари! Барса обича да влиза през центъра, но в такава ситуация е невъзможно. Трябва да се играе с фланговете, а те ги ползват само за разсейване на противника и после пак пробват в центъра. Друго, последно време Барса малко пресира! Какво стана със 6-те секунди на Пеп!?

Рецептата за мача за мен е: Централен нападател, бясна преса и бързи разигравания с флангови атаки!

Господ да е с нас и дано Меси има ден!
Последна промяна от asenkolev на 11 мар 2013 15:55, променено общо 1 път.
Изображение
Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!

Потребителски аватар
Matthew
Контакти:

Мнениеот Matthew » 11 мар 2013 15:51

Тито/Роура трябва да прибегне до изненада .На мен в главата ми се върти следната ротация : Вия централен нападател ,а Меси да заиграе на крилото,определено малко или много ще изненада Милан. Фабрегас задължително трябва да е резерва ,всички го виждат,но не и малоумният ни треньор.Санчес е гладен за изяви и ако му се гласува доверие,ще се раздаде до край,а Педро може да му остане резерва.В центъра нещата са ясни.И ахилесовата пета - защитата .И аз съм на мнение,че Алвеш трябва да седне на пейката,а Монтоя да е сред титулярите.Надявам се всички да са концентрирани и да играят на 110 % . Дано Валдес не направи някоя от неговите си грешки и да провали мача ... Все пак искрено се надявам на ранен гол и отстраняване на Милан,но ще е изключително трудно при сгъстената защита на италианците ..
[center]И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕ[/center]

[center]Изображение[/center]
[center]BARCELONA MES QUE UN CLUB[/center]

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 11 мар 2013 15:52

glarus_ds написа:
tibidabo написа:Няма да казвам колко труден мач ни предстои, но в последните 4 години ни се налага да изиграем трети подобен мач. За съжаление в два от опитите досега не успяхме да преодолеем съперниците. Срещу Интер не ни достъгна съвсем малко, а срещу Челси пропусната дузпа сложи прът в колелата ни. Утре ни предстои почти невъзможна мисия, срещу седемкратния европейски клубен шампион и то с два гола пасив. Честно да си кажа не зная какво трябва да стане за да им вкараме поне два безответни гола. Вероятно късмет и много вяра. Всички говорят за това, че съдията щял да ни помага и ще бъде основно действащо лице. Нека не забравяме грешката на съдията от първия мач, която някои хора предпочитат да забравят. Но това е футбола. Случват се такива неща. Важното е да направим добър мач, а ако не успеем има за какво все още да се борим. Лошото е, че отначалото на сезона досега не сме направили силен мач със сериозен съперник. Не толкова като резултати, а като игра. Няма я онази преса по терена, която не позволява на съперника да задържи топката повече от 4-5 секунди. Изпълнителите са същите, но играта е по-различна. Така, че това е мачЪТ, в който могат да ни опровергаят, защото до края на Примера освен гостуването на Висенте Калдерон няма да имат други шансове да го докажат.

Предполагаем състав:
Прогноза
САМО БАРСА!!!

Аз лично не вярвам съдията да ви подпира в този мач. А за миналия, ако визираш първия гол за грешка на реферите, внимателен поглед върху повторението показа, че топката се удря в главата на играча, а не в ръката му, както се заблудихме всички в реално време ;)

Без да влизам в излишни спорове, това което аз видях на повторенията по време на мача си беше ръка на Сапата. Клипчетата от ю тюб предпочитам да не ги гледам.Скоро гледах едно клипче, създадено от канадски студенти, в което орел грабва дете от детска площадка. За положението на Дани Алвеш и Пепе имаше два клипа с коренно различни виждания. Не ми се играе да ги търся. Не в това е въпроса. Важното е, че ако има неволни (повтарям неволни) съдийски грешки в полза на Барселона да не се започне с поредния вой. Да грешки стават. Последният ни мач с Реал го доказа. Поздрави и дано по-добрия продължи напред.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 11 мар 2013 17:55

lorda1234 написа:1:0

Мачът със сигурност е над 2.5 гола!! ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 мар 2013 19:15

asenkolev написа:
megan fox написа:Само аз ли съм на мнение, че в този мач Алвеш НЕ трябва да играе и че на неговото място трябва да играе Монтоя? Милан ще играят затворени ако в защита и ще дебнат на контри с един гол да решат всичко... Бразилеца има афинитет към атаката, често забравя да се връща в защита и оставя позицията си оголена, което е удобна предпоставка за голова контра за росонерите. Точно в този мач не трябва да допускаме никакви грешки в защита, защото всяка грешка може да е фатална! В това отношение тактическата дисциплина на Монтоя е по-добра. Отделно Алвеш напоследък играе откровено грубо, постоянно влиза в пререкания с реферите, като добавим, че и на моменти симулира... често си вади глупави картони! Точно в този мач не можем да си позволим риска да останем с човек по-малко, та ако аз бях на мястото на Тито/Роура щях да заложа на юношата ни, нищо, че няма опита на бразилеца.

Не си само ти! Монтоя направи страхотни мачове, докато Алвеш беше контузен. Алвеш е време да си ходи и да освободи мястото на Монтоя, който засега е най-надежден от младежите!

Относно мача. Ако един не се вклини между защитата на Милан, няма да им вкараме и един гол. Схемата "Фалшива деветка" при добре подреден и дисциплиран отбор НЕ РАБОТИ! Ако не са го осъзнали на Камп Ноу лошо. Тъпото е, че нямаме централен нападател. Дажи бих пуснал Пике централен нападател, но да има висок човек в защитата на Милан. През първия мач халфовата линия на италианците не позволи нито за миг някой да стигне до защитата на Милан. Барса си обикаляха около тях в безмислени пасове. Тики-така има за цел да обърка и разреди редиците на противника. Вече няколко мача ни показват, че когато халфовата линия играе зона, тики-така отива на кино! Особено, ако се изпълнява от жабари! Барса обича да влиза през центъра, но в такава ситуация е невъзможно. Трябва да се играе с фланговете, а те ги ползват само за разсейване на противника и после пак пробват в центъра. Друго, последно време Барса малко пресира! Какво стана със 6-те секунди на Пеп!?

Рецептата за мача за мен е: Централен нападател, бясна преса и бързи разигравания с флангови атаки!

Господ да е с нас и дано Меси има ден!

Конкретно в случая с Милан един вклинен в защитата им няма да върши работа! Техният защитници просто ще сгазят самотният нападател в наказателното им поле. За този мач ще бъде далеч по-добре да заложим на традиционното 4:4:2 (в офинзивна формация). ;) Това хем ще изненада съперник, хем ще ни даде възможност да пратим двама в пеналта на росонерите. Единият сваля топката за другият, а вторият стреля! Отделно, че като има в пеналта двама наши това ще всява смут кой да бъде опазван и могат да влачат играчи на гърба си, а зад тях от второ позиция да навлизат Меси и Иниеста/Шави. При вариант 4:4:2 (офанзивна, т.е. двата външни халфа изнесени малко по-напред като крила) аз бих пуснал Вия и Санчес като централни нападатели, а по крилата Меси и Иниеста (евентуално Тейо, ако Андрес е по-необходим в центъра на терена). Халфовата линия да бъде само с един опорон халф, но който играе една идея по-твърдо, като типичен разбивач на редките контри, като дори и да си изкара жълт картон може да бъде сменен на полувремето с друг такъв, визирам най-вече Маск и Сонг. Двамата да изиграят по едно полувреме и дори да си изкарат по един жълт картон няма да е проблем. Буси не е подходящ за тази цел. Той е доста по-техничен, може отлично да отнема и задържа топката, както и да я изнася, но липсват му иния типичните качества за разбивач топ ренде, ала Гатузо (примерно). В това отношение Маскерано е доста по-добър избор, Сонг също може да се справи. И така халфовата ни линия да изглежда по следният начин: Иниеста - Маск - Шави - Меси, като казах Иниеста и Меси са изнесени на крилата, когато навлязът към центъра на терена, двата бека отиват до средната линия на терена, за да се включват към полузащитата и да й помагат.

Задължително също така трябва да се опитват удари от средна дистанция (20-25) метра. Ясно е, че ще е трудно да пробиваме защитата на Милан с тики-така, затова нека ги изненадаме с удари от дистанция. Шави, Вия и Санчес мога да се справят отлично с това. Дори ако се наложи (около 60-тата минута) някой от двата бека може да бъде сменен с Адриано, който има изкючително тежък удар и този сезон вече вкара 3 или 4 гола с брутални тупалки от дистанция.

Та моят оптимален състав за мача с Милан би бил: Валдес, Алба, Пуйол, Пике, Монтоя, Иниеста, Маск, Шави, Меси, Санчес и Вия.
Ако няма принудителни смени поради контузии, смените, които бих направил ще са Сонг за Маск в началото на второто полувреме, ако аржентинеца си е изкарал жълт картон през първото полувреме, Адриано на мястото на някой от двата бека (който е по-изморен или не му върви играта, смяната бих я направил в интервала 50-60-та минута) и Тейо в 75-тата минута на мястото на Алексис, което разбира се ще доведе до лека корекция във формация - връщане към класическото 4:3:3, но с Вия за таран и Меси и Тейо по крилата.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 мар 2013 19:33

И още нещо: Милан със сигурност ще са яко окопани и няма да искат да си напускат много половината и наказателното поле, но можем да ги излъжем да го направят - напълно умишлено да изкараме топката в корнер. Тогава идват играчите на росонерите и се подреждат в нашето поле за корнера, което ще отвори доста пространства в тяхната защита, както и да го гледаме поне петима от играчите на Милан ще дойда в наказателното ни поле за корнера. И тук трябва да направим спецефична подредба на нападателите ни - Меси чака в дясно до тъча, където се пресичат средната линия и тъч линията, Санчес е на същата позиция, но на левият фланг, Вия чака в кръга на центъра на терена, но в противниковата половина. Изпълнява се корнера и ако не ни вкарат гол.... в момента, в който топката попадне в наш играч, без значение дали вратаря или полови футболист на мига ЗАБРАВЯТ за тики-така, забравят за мудното изнасяне със 100 паса, ами директно топката се праща напред към тримата чакащи, паса се дава към този, който има най-много свободно пространство пред себе си. Тримата нападатели моментално се понаяст напред, 1 на 1 всеки един от тях може да излъже съперник или да го подмине с дрибъл, а изпозлвайки двойни подавания по м/у си могат да матират цялата отбрана на Милан. Въпроса е, че този номер трябва да сработи и да даде резултат (гол) още при първият опит, защото втори път росонерите на това няма да се хванат!

Разбира се всичко това крие риска да получим и гол, като по този начин сами натикаме вълка в кошарата, но ако първото полувреме резултата още е 0:0 това е риск, който е обоснован да се поеме и да се опита ва банк да излъжем съперника. Аз ако бях треньор редовно щях да използвам този трик срещу съперници, които практикуват катеначо. - Караш ги с корнер да се отворят отзад и после при овлядаването на топката се прави смъртоносна контра на скорост! - това е единственото, което ни липсва в играта - убийствените контри на скорост. С тива тики-така даваме прекалено много време на съперника да се организира в защита! Колко десетки (да не казвам стотици) пъти сме имали предпоставки за убийствени контри на скорост, при разредена противниковата защита, но нашите вместо да навлязат и да се възползват от свободните пространства, като стигнат до центъра и просто се спират и чакат и останалите да дойдат и пак почват познатото подаване до безкрай, като през това време съперника успява да се организира в защита.

Разбира се, не казвам, че трябва да се отказваме от нашият стил тики-така, просто трябва да го ъпгреднем като добавим и игра на скорост от време на време, при подходящи ситуации, които да хващат съперника по бели гащи. Добавим ли и това към играта си и вече всичко ще бъде перфектно и няма да има кой да ни спре и така не мога да проумея как нито Пеп, нито Тито не се сетиха за това нещо... За последно с атаки на скорост и пробиви било то през центъра или по крилата играехме под ръководството на Рийкард.

Върни се в “Барселона”