Новините за БАРСЕЛОНА !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Новините за БАРСЕЛОНА !

Мнениеот megan fox » 04 яну 2012 19:09

[center]Лудия изригна: По времето на Пеле и Марадона Меси щеше да е резерва[/center]

Бившият национален вратар на Аржентина Уго Орландо Гати, по прякора Лудия, изригна в типичния си полемичен стил пред радио Ла Ред в своята родина. Гати се зае да коментира актуалния тим на Барселона и изненадващо нападна сънародника си Лео Меси.

„Без съмнение най-големият на всички времена е Пеле, следван от Ди Стефано, Кройф и Марадона. Ако играеше по онова време, Меси със сигурност щеше да е резерва. И това се отнася не само за него, а и за всичките му съотборници в Барселона, за които някои казват, че били най-добрият отбор за всички времена. Който и да е от тях, по времето на Марадона или Кройф щеше да бъде резерва”, изцепи се Уго Гати.

Ексцентричният Гати не спести критиките си и по адрес на Неймар: „Срамно е да видиш този, когото определят за най-добър футболист на Америка в момента, да отива да моли Меси да му даде фланелката си”, заяви бившият вратар.

Той приключи атаките си към Барса, отговаряйки на въпроса дали аржентинецът Марсело Биелса е най-подходящ за заместник на Гуардиола, когато един ден той си тръгне от „Камп Ноу”: „На тази Барселона и аз мога да и бъда треньор.”

http://barcelona.gong.bg/view_article.p ... _id=244915

:evil: :evil: :evil: :evil:
А тоя глупендер кой беше? Какво е спечелил в кариерата си? :? :? :idea:

Баси смешника, на такива балъци изобщо не трябва да им взимат мнението, какво остава да го публикуват! Тоя наистина е луд :!:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 04 яну 2012 19:18

[center]Давид Вия: Целта ми е да съм готов за игра в края на април[/center]

Възстановяващият се след операция нападател на Барселона Давид Вия заяви, че се надява да бъде готов за игра в края на април и да може да помогне на каталунците в мачовете от края на сезона.

В момента Вия се възстановява по специална методика като тренира двуразово – сутрин и следобед.

„Мотивиран съм да се възстановя напълно и да мога да помогна на Барселона в края на сезона. Целта ми е да попадна в състава на Испания за предстоящото Европейско първенство в Полша и Украйна“, коментира нападателят.

„За мен в този момент е най-важно да се възстановя напълно и да бъда готов за игра в края на април, за да се подготвя нормално за Евро 2012“, добави голаджията на Барселона.

„Благодаря за подкрепата на всички в клуба и на феновете ми, които не ме оставиха в нито един момент“, каза още Давид Вия.

http://barcelona.gong.bg/view_article.p ... _id=245063

Дано Гуахе да се възстанови колкото се може по-бързо, че сезона е дълъг и ще трябва да се правят ротации, а и лятото ще има европейско... ;) Друг е въпроса, че докато се оправи Вия мястото му в състава може да е стабилно изстинало за сметка на Сориано! :twisted:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 04 яну 2012 19:32

[center]Интервюто с Гуардиола: След 13 купи още сме гладни за успех[/center]

Пеп Гуардиола даде интервю за катарското списание “Доха Стейдиъм Плъс Катар”, в което направи преговор на пътя си като футболист и треньор. Също така анализира настоящото си състояние и признава, че се чувства както по времето си в Дриймтима на Кройф.

[center]ЗА ГЛАДА ЗА УСПЕХИ[/center]

“Винаги трябва да си внимателен със задоволството. Има поле за подобрение. Отвъд техническите качества и визията стои гладът за успехи. Той е най-важният фактор на това ниво, кара те да прогресираш и да търсиш победата. Прави така, че моторът да върви. След 13 купи все още сме пълни с амбиция.”

[center]ПЕЧАТЪТ НА ЛА МАСИА[/center]

“Дойдох от Сантпедор, на 70 км от Барселона, в академията Ла Масиа 12-годишен. Там не само тренираш, а и живееш. От първия ден я обикнах и играех футбол всеки ден с единствената цел да стана по-добър. Всичко това под сянката на “Камп Ноу”. Не можеше да бъде по-вдъхновяващо.

Горди сме, че излязохме във финал на Шампионската лига с осем създадени “вкъщи” играчи. Много е специално да дебютираш в професионален отбор с фланелката, която си обличал като дете. Почти не се налага да се приспособяваш след толкова години на учене на клубната философия, която наричаме Печата на Ла Масиа.”

[center]ЗА ЛЕО МЕСИ[/center]

“Няма значение откъде идваш. Меси е аржентинец, но ако се вгледате в стила му, си е отвсякъде играч на Барселона. За нашите фенове значи много да имат любимци на терена, с които да могат автоматично да се идентифицират.”

[center]ЕТАПЪТ МУ В ДРИЙМТИМА[/center]

“Да играя в Дриймтима беше като сън. Четири титли в Примера и първата Купа на европейските шампиони през 1992 г. Да играя с момчета като Роналд Куман, Бакеро, Михаел Лаудруп, Христо Стоичков и по-късно Ромарио. Не бяха само резултатите, а и начинът ни на игра.”

[center]ПЕЧАТЪТ НА КРОЙФ[/center]

“Кройф предостави инструментите за моделиране на моята кариера и на този клуб, когото като футболист върна към живот през 1970-те години, а по-късно като треньор стори същото. И научих много от него. Носиш нещо обаче от това да си треньор вътре у себе си, добро или лошо, и в края на краищата трябва да правиш нещата по свой собствен начин.”

[center]ЗА МЕДИИТЕ[/center]

“С пресата опитвам да съм възможно най-отворен. Понякога е трудно, но е най-добрият начин да си в контакт и близо до феновете си. Ясно е, че никога не можеш да изкажеш напълно всичко, което си мислиш, но ако си честен, например можеш да признаеш, че отборът ти не е играл добре. Това обезсмисля множество по-нататъшни спекулации.”

[center]НЕЗНАЧИТЕЛНОСТТА НА ВЪЗРАСТТА[/center]

“Същото е и като футболист, и като треньор – когато си достатъчно добър, си достатъчно възрастен. Когато започнах тук като треньор, аз все още имах много да науча, да натрупам опит, ала не се налагаше да минавам сам през всичко това. Имах около себе си един голям спортно-технически щаб и множество от бившите си съотборници в управата. Това ти дава голям опит и познание.”

[center]НАЙ-ДОБРАТА АТАКА Е НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА[/center]

“Изглежда парадоксално, но колкото повече желаеш да атакуваш, толкова повече дисциплина ти трябва. Ако се вгледате във фундаменталните давани от мен задачи, те са поддържане на баланса, на близост между линиите, подсигуряване на това никога пространствата между футболистите да не са твърде големи. Оттам насетне започваме да играем футбол.

На терена всички трябва да са разположени компактно – нападателите трябва да помагат с пресинг, защитниците трябва да помагат с включвания в атака. Специално моето усещане е, че ако топката е в противниковото поле, съм спокоен, а ако е в нашето, не съм.”

[center]ЗНАЧЕНИЕТО НА БУСКЕТС И ЧАВИ[/center]

“Ако например погледнете нашите защитници, хора като Дани Алвеш атакуват много и това може да проработи само ако играчи като Серхио Бускетс и Чави Ернандес контролират средата на терена. Почти всички наши атаки започват от Чави и той се справя фантастично. С Пуйол пък имаме доверен централен защитник и това също е от голяма помощ.”

[center]ЗА РОТАЦИИТЕ[/center]

“Всеки, който играе за този отбор, има моята благословия, но към ден днешен за спечелването на много купи в един сезон в елитния футбол големият и равностоен състав е задължително условие. Играем толкова много мачове, а ключовите елементи на отбора са силата, желанието, себеотдаването и здравата работа. Дължа всичко на играчите си. Макар тимът да е изпълнен от индивидуален талант, никой футболист, абсолютно никой, не стои над този велик клуб.”

http://www.sportal.bg/news.php?news=342161

Oтново безкрайно скромен и прям. :) Гуардиола определено може и трябва да бъде образец за подражание на колегите си треньори...

П.П. Чудя се дали да не пусна една фен тема за Пеп, но в момента ме мързи да я направя, защото първо трябва да сваля доста снимки и да подготвя подходяща информация за него. :)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 05 яну 2012 17:41

[center]Дядо Коледа дойде със закъснение и при Барса[/center]

От днес футболистите на Барселона ще могат да се радват на далеч по-комфортно пътуване, тъй като ръководството клуба им предостави чисто нов и суперлуксозен автобус. Новото возило е осигурено на каталунците с любезното спонсорство на Autopullman Padrós, който работи съвместно с клуба още от сезон 2003/04.

Автобусът, чиито технически показатели са внушителни, притежава система за сигурност, както и противопожарна защита. Той е изцяло решен в цветовете на Барса, разполага с минибар, уютно сепаре, както и всички екстри, за да бъде пътуването максимално приятно.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=245237

На сайта на Гонг има и снимки на рейса, но ме мързи да ги качвам.
Еми лошо няма. Интересното е, че само преди две или три години си бяхме купили нов клубен автобус, но щом така са преценили в клуба защо не? :)

Потребителски аватар
AMG
Контакти:

Мнениеот AMG » 05 яну 2012 17:54

Супер е, доста по-голям от предишния. Само не можах да разбера от снимките каква марка е, или е пак Scania като стария? И така изографисан със футболистите ни е станал супер. Евала.
Всеки носи радост във форума - един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 05 яну 2012 18:06

На мен на Скания ми прилича, ама не мога да кажа дали е такъв.

Потребителски аватар
AMG
Контакти:

Мнениеот AMG » 05 яну 2012 23:13

Хоп, ето защо Меси снощи вкара два гола, просто защото не е бил болен от нищо и това е било нормалното му състояние. :)
Просто Мегъне, не беше прав. Няма как да играе с грип и да е над всички, както обикновено. Най-малкото лекарите на отбора няма да му разрешат да играе. Той не е извънземен, че да играе въпреки тежки обстоятелства, няма как да стане просто. Непосилно е дори и за него.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 яну 2012 00:09

AMG написа:Хоп, ето защо Меси снощи вкара два гола, просто защото не е бил болен от нищо и това е било нормалното му състояние. :)
Просто Мегъне, не беше прав. Няма как да играе с грип и да е над всички, както обикновено. Най-малкото лекарите на отбора няма да му разрешат да играе. Той не е извънземен, че да играе въпреки тежки обстоятелства, няма как да стане просто. Непосилно е дори и за него.

Добре, професоре... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 06 яну 2012 19:25

Вчера тренировката е била на отворени врати и е имало 13 хилки
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
AMG
Контакти:

Мнениеот AMG » 06 яну 2012 19:30

enguerino написа:Вчера тренировката е била на отворени врати и е имало 13 хилки

За мен, за да е всичко ок при една тренировка, тя не трябва да има фенове. Не трябва да се правят такива тренировки, просто защото работата не става пълноценна. Всеки гледа да се направи на важен и не може да се говори така, както ако сте на саме целия отбор. Надявам се, да е било само защото е от първите тренировки и да не се повтаря. [offtopic]Макар, че и аз за 5 евро щях да отида, дреме ми, че ще им наруша работата. :mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Барселона”