Мнениеот fcb_bg » 19 дек 2010 10:22
Просто не намирам подходящите думи за този отбор. Всички похвални епитети са заслужени и вече казани. Това е най-добрият отбор на Барселона който съм гледал, а аз съм им фен от '89-та. Имало е много бляскави и запомнящи се мачове от тогава, но такъв колектив май е нямало. Преди играта се въртеше около 1 или повече играчи, сега играе целият отбор.Много съм доволен, че Гуардиола е извлякъл най-ценния урок от тима на Рийкард - пресирането още пред пеналта на противника, когато загубят топката. И играчите са го научили прекрасно. В момента няма друг отбор който така настървено, да не говорим успешно, да пресира съперника в неговата половина. Тогава тимът се превръща в изгладнял звяр преследващ своята жертва - топката. Когато я вземе , виждаме другото му лице - сплав от играчи, обичащи до безкрай кълбото, галещи я по всемъзможни начини, неискащи да се разделят с нея. Показателни бяха пасовете помежду им в пеналта пред Валдес насред противниковите играчи, без грам мисъл за чистене напред. 2-3 паса в наказателното, подаване към Абидал на крилото и той развива атаката на 2 метра от корнера. Философията (на Кройф) е колкото проста, толкова и гениална - когато топката е в теб, можеш да вкараш гол, а съперника не. Кой каквото иска да говори за "безсмислените" 600+ паса на мач, но думите на холандеца са верни. Друг е въпросът дали някой иска или може да го прави. Стил, в който снощи най-добрият футболист на планетата в момента, беше просто един играч.
Бурни аплодисменти и голямо уважение за публиката и отбора на Еспаньол за реакцията им при смяната на Иниеста - поклонът на цяла една нация пред един човек. Да - колкото за гола, толкова и за човещината му!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.