Какво трябва да промени Барселона ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

SofiaWest
Контакти:

Re: Какво трябва да промени Барселона ???

Мнениеот SofiaWest » 21 апр 2011 16:24

NIKSANA написа:сега като ме види MеганФокс какво съм писал и ще има пак да ме плюе колко съм долен и как не съм истински фен на каталунците:
Отдавна съм казал, че Барселона не играе като отбор или добре смазана машина(както обичаме да казваме), а като съвкупност от прилични защитници + изключитлно креативни играчи в средата + добри реализатори. Проблема е, че не играем като тобор от известно време, а се разчита изключително на индивидуални качества на Шави, Иниеста, Меси! Истината е, че аз не харесвам това, защото такъв отбор е по- малко предсказуем(заради креативността на играчите), но е твърде зависим. Ако са контузени 2 от 3-мата или не са в форма или просто не им върви играта.. целият отбор страда. Трудно е да одържши Барселона, защото тези играчи са едни от най- добрите в света и трбява да имаш същият капацитет срещу тях + мин 1 играч в повече, но не е невъзможно. Моуриньо показа правилната игра още от Интер и Челси (за мен това е футбол.. не атрактивност или победа, а отборната, организирана и компактна игра). Когато имаш такъв отбор, който е организиран и много важното балансиран във всяка линия (имаш играчи за високи топки, остри топки, бързи топки, центриране, подаване, удар, позициониране в защита, твърда игра, хъс и т.н.) т.е. отборът ти покрива максимален брой футболни компоненти то ти може да победиш и по- силен (спрямо единици) отбор от теб заради цялостната игра на тима. Когато си зависим от 2 3 играча блокирането на 2-ма от тях осигурява на рпотивника повече свобода на действие и спокойствие в предни позиции. Аз мисля, че това е слабото ни място.. МЕСИ Е НЕВЕРОЯТЕН... ШАВИ Е КАТО КОМПЮТЪР ... ИНИЕСТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКА ФАЗА ... но 3 играча не са цял отбор. Играта на всички остнаали зависи от тях. Не че са лоши..така е организиран тобора.. топакта се върти отзад и се отиграва отпред, но минава през някой от тях в средата и те трябва да измислят рподължение... да ама не.. ако те не могат да измислят нищо или нямат свобода на действие ефективността спада до 50 60% кеото е прекалено много срещу отбор като Реал Мадрид.
Моуриньо според мен жертва 2 мача от шампионата, за да изпробва вариянтите коя тактика и по- точно кои изпълнители ще са най- подходящи в конкретна формация за да се противопостави и за негов късмет мачовете от ШЛ се падат полезни..когато той знае какво да прави, а Гуардиола, който досега винаги практикува един и същ футбол независимо от противника трябва да измисли нещо, защото в случея късмета(и съдията) само може да изиграят решаваща роля между толкова равностойните съперници. Реал няма да надиграе Барса, но със сигуност ще предизвика грешки. Въпросът е дали Барса ще предизвика грешки в Реал.

МеганФокс вместо да те критикува, може само да се поучи от теб- за мен изключително точен коментар! Уважение 8-)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 21 апр 2011 16:33

Гуардиола е човекът който взима важните решения от този мач както се казва не трябва да се правят трагедии..но!!
Изводите от двата мача които мога аз лично да направя са следните:
1.Реал М влиза в мачовете от ШЛ с психологическо предимство! Загубата 5-0 е вече в миналото...и ако Барселона лежат именно на нея просто това ще бъде огромна грешка!
2.Реал М със сигурност преодоля комплекса от Барса тегнещ 5 мача поред и с една дума...започват на чисто още повече че за първи път от 9 години двата отбора се изправят в елиминации от 2 мача!!...Моуриньо напипа вярната система как трябва да се играе срещу Барса още миналия двубой 1-1 и я усъвършенства снощи и резултата е налице!
3.Мнозина казваха че Барса ще смаже Реал със сигурност в двубоя за Купата..но сметките им излязоха криви!
Дори някои стигнаха по -далеч като твърдяха че и в 4 мача Барса ще победи..но...Засега Реал М показва че си е научил урока!
4.Ако някои продължава да си мисли че Барселона са фаворити да отстранят Реал ..а и особено че след загубата ще искат да си го върнат тъпкано.....жестоко се лъже!! Реал Мадрид е отбора с психологическото предимство а Жозе Моуриньо много добре знае как да използва това оръжие срещу противниците !
5.За пореден път се доказа че който говори много преди даден мач губи!! Стоичков не спря да казва че Барса едва ли не с лекота ще премине през Реал...а Купата е в кърпа вързана едва ли не!!
А същия този след мача обвини Шави и Меси за загубата??? просто Абсурдно!!..но все пак това е Стоичков...

Потребителски аватар
rbs

Мнениеот rbs » 21 апр 2011 16:35

Задължително нов треньор с тактически умения.Може би италиянец.Гуардиола е мн зле и разчита само на звездите си.Тактически му е трудно да се надиграва с добри треньори както се получи снощи.За играчите на Барса е смешно да им търсим кусури... :mrgreen:
подуене е тумура на футбола ни и ражда само писатели и д'журналисти

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 21 апр 2011 16:36

bultras4e написа:Айде стига глупости.Една загуба(при това от силен отбор) и край.Ще видите,че мачовете в ШЛ няма да имат нищо общо с последните два.Моу е научил играчите на Реал да играят доста мръсно и провокативно,това е разликата с предишните Класико.Футбола е и игра на късмет.Какво щеше да се говори,ако не беше вдигната засада при гола на Педро 75та минута :roll: доста тънко си е положението.

хахахаххахах тънко било положението :lol: Това си беше супер явна засада !!!
Последна промяна от Eminem на 21 апр 2011 16:38, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 21 апр 2011 16:37

SofiaWest написа:[offtopic]
NIKSANA написа:сега като ме види MеганФокс какво съм писал и ще има пак да ме плюе колко съм долен и как не съм истински фен на каталунците:
Отдавна съм казал, че Барселона не играе като отбор или добре смазана машина(както обичаме да казваме), а като съвкупност от прилични защитници + изключитлно креативни играчи в средата + добри реализатори. Проблема е, че не играем като тобор от известно време, а се разчита изключително на индивидуални качества на Шави, Иниеста, Меси! Истината е, че аз не харесвам това, защото такъв отбор е по- малко предсказуем(заради креативността на играчите), но е твърде зависим. Ако са контузени 2 от 3-мата или не са в форма или просто не им върви играта.. целият отбор страда. Трудно е да одържши Барселона, защото тези играчи са едни от най- добрите в света и трбява да имаш същият капацитет срещу тях + мин 1 играч в повече, но не е невъзможно. Моуриньо показа правилната игра още от Интер и Челси (за мен това е футбол.. не атрактивност или победа, а отборната, организирана и компактна игра). Когато имаш такъв отбор, който е организиран и много важното балансиран във всяка линия (имаш играчи за високи топки, остри топки, бързи топки, центриране, подаване, удар, позициониране в защита, твърда игра, хъс и т.н.) т.е. отборът ти покрива максимален брой футболни компоненти то ти може да победиш и по- силен (спрямо единици) отбор от теб заради цялостната игра на тима. Когато си зависим от 2 3 играча блокирането на 2-ма от тях осигурява на рпотивника повече свобода на действие и спокойствие в предни позиции. Аз мисля, че това е слабото ни място.. МЕСИ Е НЕВЕРОЯТЕН... ШАВИ Е КАТО КОМПЮТЪР ... ИНИЕСТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКА ФАЗА ... но 3 играча не са цял отбор. Играта на всички остнаали зависи от тях. Не че са лоши..така е организиран тобора.. топакта се върти отзад и се отиграва отпред, но минава през някой от тях в средата и те трябва да измислят рподължение... да ама не.. ако те не могат да измислят нищо или нямат свобода на действие ефективността спада до 50 60% кеото е прекалено много срещу отбор като Реал Мадрид.
Моуриньо според мен жертва 2 мача от шампионата, за да изпробва вариянтите коя тактика и по- точно кои изпълнители ще са най- подходящи в конкретна формация за да се противопостави и за негов късмет мачовете от ШЛ се падат полезни..когато той знае какво да прави, а Гуардиола, който досега винаги практикува един и същ футбол независимо от противника трябва да измисли нещо, защото в случея късмета(и съдията) само може да изиграят решаваща роля между толкова равностойните съперници. Реал няма да надиграе Барса, но със сигуност ще предизвика грешки. Въпросът е дали Барса ще предизвика грешки в Реал.
[/offtopic]
МеганФокс вместо да те критикува, може само да се поучи от теб- за мен изключително точен коментар! Уважение 8-)

Благодаря! Продължавам да мисля, че МОУ ще има повече успех с Кристиано, Йозил и Адебайор. Кристиано ще е по- полезен като крило, а Адебайор е страхотен реализатор.
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 21 апр 2011 16:56

Eminem написа:
bultras4e написа:Айде стига глупости.Една загуба(при това от силен отбор) и край.Ще видите,че мачовете в ШЛ няма да имат нищо общо с последните два.Моу е научил играчите на Реал да играят доста мръсно и провокативно,това е разликата с предишните Класико.Футбола е и игра на късмет.Какво щеше да се говори,ако не беше вдигната засада при гола на Педро 75та минута :roll: доста тънко си е положението.

хахахаххахах тънко било положението :lol: Това си беше супер явна засада !!!

+1

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 21 апр 2011 17:07

NIKSANA написа:Благодаря! Продължавам да мисля, че МОУ ще има повече успех с Кристиано, Йозил и Адебайор. Кристиано ще е по- полезен като крило, а Адебайор е страхотен реализатор.

Пич,ти от кой отбор си...? :roll:
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Мнениеот Frankie Lampard » 21 апр 2011 17:09

Абе, тоя Фокса бие ли ви, какво ви прави, че така ви е страх от него бе, хахахахахахахаха.

NIKSAN, много точно мнение, браво !

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 21 апр 2011 17:15

bultras4e написа:
NIKSANA написа:Благодаря! Продължавам да мисля, че МОУ ще има повече успех с Кристиано, Йозил и Адебайор. Кристиано ще е по- полезен като крило, а Адебайор е страхотен реализатор.

Пич,ти от кой отбор си...? :roll:

Левски, Барселона, Интер (в тая последователност)... но обожавам да анализирам футбола, защото съм най- голям фен на играта .. и не мисля, че анализ на Реал (ако се получи наистина правилен) ме прави по- малко фен на отбора. А и не виждам как Барселона може да промени играта си в момента.. нямаме богат избор на играчи и стилът е изграден.. само трябва да се надяваме, че Меси и Шави ще имат ден и това ще е достатъчно(според мен).. което е жалко, защото най- атрактивният отбор в света реално няма възможност за промяна на стилът, а феновете му се надяват на 90% на 2-ма играчи. Остава има смао психологически да настроят асовете на отбора (в това число и Вия) и да докажат защо в последните години загуба за Барселона е случайност!
п.п.: Държа да отбележа, че в защита един играч е изключително важен (мой личен любимец, на който някой ден ще си взема оригинална тениска) и това е Пуйол. Той определено липсваше на Барселона вчера!
Последна промяна от NIKSANA на 21 апр 2011 17:23, променено общо 1 път.
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 21 апр 2011 17:18

Frankie Lampard написа:Абе, тоя Фокса бие ли ви, какво ви прави, че така ви е страх от него бе, хахахахахахахаха.

NIKSAN, много точно мнение, браво !

хаах не ме е бил още (а и не мисял да стигаме до там), но при последният ни СПОР относно Меси за златната топка ме заклейми едва ли не, че никой няма да ме взима на сериозно като фен на Барса...
Явно моята гледна точка и разбиране (надявам се обективно) дразни някои фенове!

Върни се в “Барселона”