enguerino написа:Толкова очаквано, че дори не ти се ядосва. Квото и да си говорим само заради грешките на другите Барселона имаха шанс докрая. Една Лига повече или по-малко не е толкова важно, важното е какво ще се случи лятото.
Напротив, важно е за статистиката. 3 от 4те титли при Йохан Кройф дойдоха в последния кръг, това какво ти говори ?
И тогава е имало същите коментари как Барса има нужда от промяна и Кройф на няколко пъти е бил пред уволнение, но именно титлите в последния кръг на 1992,1993 и 1994 му спасяват главата. Единствено 1991г. печелим Ла Лига спокойно с голяма преднина пред втория. Пиша това защото сме в ролята на догонващи и в близките десетилетия тряба да скъсяваме дистанцията до Реал относно титлите в Испания и ако вчера бяхме спечелили щяха вече да са 23 на 32, т.е. разлика от 9, а след 20-30 години никой няма да си спомня с каква игра сме станали шампиони през 2013/2014г., просто щеше да сме добавили още 1 титла в колекцията, щото в крайна сметка футболът се играе за трофеи, а не за здраве (тоя футбол е в махалата и нека си остане там). На професионално ниво са важни резултатите независимо как са постигнати.
Аз съм прагматик, знам че Барса може да играе много красив футбол, но в крайна сметка искам да виждам как в края на сезона получаваме медали и вдигаме купи, а не да ставаме като феновете на Арсенал и Ливърпул със спомените за приятен футбол без никакви резултати.