Мнениеот Udoji90 » 06 май 2019 14:31
Венгер може и до един момент да е намирал и налагал успешно млади играчи, но за последните му години далеч не съм съгласен, че е бил добър в това отношение. Да не говорим, че един младеж като Холдинг например игра много по-силно при Емери преди контузията, отколкото миналия сезон при Венгер (тоест единият го е открил, но другият е изкарал най-доброто от него). Отделно има индикации, че Нелсън и Смит-Роу също постепенно ще получават шансове в първия отбор, и Емери ги прати да се обиграват. Въобще не съм съгласен и с описанието на Емери и нападателя за 100 млн. Според мен баскът за престоя си в клуба до момента е разбрал добре, че ще работи с жълти стотинки, и щом не се е махнал досега, значи е склонен да работи по този начин. Всъщност може би следва да се изчака дали няма да си бие камшика лятото, но нито във Валенсия, нито в Севиля е имал възможност да харчи доста за нови попълнения.
Иначе сте споменали и това, че с Венгер почти всеки сезон завършвахме силно, за разлика от настоящия. Това е така, НО дали се отчита ширината на сегашния състав и тази на тогавашните. За мен сезон 2016/17 беше последният с горе-долу приемлив състав. Тогава и за последно направихме силен финал, но останахме на точка извън ШЛ. През 2017/18 според мен доста се развали балансът в отбора и той до момента така и все още не е възстановен. При това положение не виждам нищо нелогично, че завършваме сезона зле с този състав, който почти не позволява ротации. Да не говорим, че и през този, и през миналия сезон играем почти до последно и в ЛЕ освен първенството. Преди това си отпадахме още февруари-март от ШЛ и се концентрирахме само във вътрешните турнири. (Често стигахме доста напред за Купата, ама там все пак в повечето случаи нещата се решават в 1 мач, а преиграванията поне при нас не бяха много чести сякаш.)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...