Да ти кажа честно съм против трансфер на Арда в Арсенал. В Барселона се представя слабо, но по-големият проблем е, че ми се вижда някак скандалджия (може и да ми е грешна преценката). Струва ми се, че е прекалено емоционален, което в даден момент може да даде отражение и да остави отбора с човек по-малко във важен момент. Иначе със сигурност е нахъсан и "горящ" в играта. Това, че е на 30 не ме притеснява; той и Касорла е на 32, но последните 2 сезона от момента, в който се контузи, играта на отбора тръгваше надолу и липсата му беше огромна. Не знам, лично аз като цяло съм против такъв трансфер.
Иначе ти си прав, че привличането на нови играчи е тясно свързано и с тези, които ще си тръгнат, а също и със схемата, по която ще играем. ШЛ също е много важен фактор и както вече споделих, съмнявам се да вземам играч/и от най-висока класа освен ако не им предложим наистина умопомрачителна заплата. Но дори и да не можем да привлечем такива играчи, аз вече писах, че според мен трябва да се направи чистка в отбора и да се започне наново, просто има твърде много хора, които като че ли вече се изчерпаха и/или просто нямат място в този отбор. Според мен за махане са:
- Гибс - чести контузии, ниска класа, малко като муха без глава;
- Дженкинсън - горното х2;
- Дебюши - на 32, доста често контузен, иначе не е крайно лош;
- Габриел - абсолютна дупка, много слаб и неориентиран, няма място в този клуб;
- Уилшър - един от най-големите ми любимци, но за съжаление изключително чуплив;
- Уолкът - вечната надежда, все го чакаме да стане водеща фигура, но това е повече от ясно, че няма да се случи. Има 5-10 силни мача на сезон, в останалите е пълен фигурант и играем с човек по-малко;
- Йозил - абсолютна мърда, има страхотни качества, но и той като Уолкът ги показва в много малко мачове, а в останалите (особено дерби мачовете) се крие;
- Рамзи - вечно контузен, така и не разкри огромния потенциал, който притежава. Изключително големи амплитуди в представянето му. За толкова години в Арсенал има сумарно 1,5 - 2 силни сезона.
Тези играчи според мен няма какво повече да дадат и трябва да бъдат продадени, а на тяхно място да бъдат взети нови.
За Жиру и Перес се колебая, но при подходяща оферта може би бих ги продал ако зависеше от мен. За Елнени горе-долу се отнася същото.
Акпом, Мейтланд-Найлс, Рейн-Аделаид, Иуоби, Кембъл (него даже го бях забравил

) мисля, че спокойно могат да играят в ЛЕ и за Купата на лигата и няма смисъл да преотстъпваме някой от тях.