Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Мнениеот boabbb » 27 сеп 2016 09:38

Венгер е казал, че травмата му е като миналогодишната, каквото и да значи това :roll: Погледах в injury data-та му - миналата година е изпуснал 66 дена ( 2 месеца :!: ) . Това ако е лека травма, коя е тежката ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 27 сеп 2016 10:29

Това, което ти спомена, май го е казал непосредствено след мача, а вчера е имало прегледи, на които се установило, че не е чак толкова сериозно положението. И в Sun излезе такава информация, не знам, възможно е и аз да не съм разбрал правилно. :roll:
Без битка няма победа!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 сеп 2016 10:34

Ахаа, сега прочетох твоя цитат - наистина пише, че ще е аут само за 2 седмици, което е добре 8-) Въпреки това, аз предпочитам Джака на тая позиция, доста по-стабилен е :| Четиримата - Касорла, Джака, Елнени и Коклен са за ротация за 2-те места в центъра, като аз лично най-много харесвам двойка Джака-Касорла :roll:

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 27 сеп 2016 11:31

И на мен ми харесва как се справя Джака, в събота беше супер, той целият отбор беше супер де. :) Да не забравяме и Рамзи, който би трябвало да е готов след паузата за националните отбори. Доста мачове ни предстоят, така че е много важно Венгер да ротира правилно футболистите и да ги държи колкото се може по-свежи. Според мен не е лоша идея на тренировките да обиграва 2 двойки халфове - примерно Коклен с Рамзи и Касорла с Джака. Мисълта ми е да се подобри синхрона им и в зависимост от силните и слабите страни на съперника да се прави избор коя двойка да играе.
Без битка няма победа!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 сеп 2016 12:08

Коклен и Касорла може би са най-сработени като двойка, тъй като изиграха доста мачове заедно. Всъщност дори можем да говорим за добре сработена тройка Коклен-Касорла-Йозил. (Много пъти Венгер пускаше Рамзи отдясно с едничката цел да не развали въпросната тройка.) Джака обаче при всички положения не е бил взет, за да е твърда резерва. Елнени също се справя добре, когато получава минути, а и най-добрите ни пролетни мачове бяха с него и Коклен като партньори. Като прибавим и Рамзи, който също не е за твърда резерва, а и е от любимците на Венгер, конкуренцията в тази зона е много добра. Касорла специално може да играе съвсем успешно и на позицията на Йозил, така че има възможност германецът също да бъде запазван понякога. С доста приличен успех може да се използват 2 различни тройки в средата, когато имаме по 2 мача на седмица. Примерно в единия да сме с Коклен-Елнени и пред тях Йозил, а в другия с Джака-Рамзи и пред тях Касорла. Иначе Коклен може и да залипсва в даден момент, тъй като в дефанзивен план е може би най-силен от всичките ни халфове, но пък Джака е по-комплексен и вероятно малко по малко ще го измести. Дори без Уилшър имаме достатъчно опции за ротация и се надявам Венгер да се възползва максимално, тъй като точно недостатъчната такава за мен е може би основната причина да имаме толкова много контузени всеки сезон.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 27 сеп 2016 14:55

Абсолютно съм съгласен. Без достатъчно ротации халфовете, а и не само те, рано или късно ще окапят един по един и тогава вече ще имаме сериозни проблеми. Примерно Рамзи последните сезони съм забелязал, че много рядко бива ротиран и играе едва ли не докато се счупи, а после е аут за доста време. Даже и този сезон така се случи - очевидно, че не е бил готов за първия кръг, но започна титуляр и ето, че 2 месеца е аут.
Без битка няма победа!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 сеп 2016 15:28

Така е, ротациите не са му силна страна на Венгер сякаш. Касорла преди контузията си миналата година (някъде откомври или ноември беше) беше започвал титуляр в над 40 поредни мача за първенството. :shock: В момента не съм сигурен дали и Йозил не е направил някаква подобна серия. И после се чудим защо в даден момент всеки сезон 1/3 от играчите са "счупени". Явно го има този проблем, че сме прекалено зависими от дадени футболисти (като споменатите) и Венгер не иска да се лиши от тях, докато са здрави (само за Купите ги пази, но това е много малък дял от мачовете ни за сезона). Други пък са му нещо като любимци и също играят, независимо от формата (Рамзи, понякога Уолкът).

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 29 сеп 2016 13:34

Шелито наше момиче 8-)

Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 26 окт 2016 09:21

Сравнително безпроблемна победа над Рединг вчера. За съжаление Перес получи някаква травма в левия глезен.

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 28 окт 2016 10:07

Гледах мача с Рединг до около 70 минута и нашите бяха доста зле като цяло, но пък гостите бяха поне 5 пъти по-слаби :lol: Въпреки камарата наши грешки не успяха да направят почти нищо. Най-важна е победата и това, че съхранихме силите на титулярите. Лошата новина е контузията на Лукас Перес, който се очаква да е аут около 6 седмици заради контузия в глезена, но като знам нашия медицински щаб колко е "добър", не ми се струва, че ще е готов за игра през тази календарна година. От друга страна добрата новина е завръщането на Жиру, който за малко щеше да вкара още с появяването си.

Видяхме, че без ротации играчите рано или късно "свършват горивото" (мача с Боро), така че занапред се надявам Венгер да пуска повече Жиру като алтернатива на Алексис, естествено това зависи и от съперника. Но поне за мен за мача срещу Боро Жиру щеше да е безценна алтернатива.
Последна промяна от TheNameOfTheGame на 28 окт 2016 11:26, променено общо 1 път.
Без битка няма победа!

Върни се в “Арсенал”