Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи
Тотнъм имат исторически комплекси и не виждам как ще се преборят за нещо повече от място в четворката.Иначе играят силно няма спор.Лестър вече спукаха гуми и регреса им почва.Битката за титлата ще е между Арсенал и Сити.
saract написа:Тотнъм имат исторически комплекси и не виждам как ще се преборят за нещо повече от място в четворката.Иначе играят силно няма спор.Лестър вече спукаха гуми и регреса им почва.Битката за титлата ще е между Арсенал и Сити.
Tака изглежда
Леевски, оле
- Udoji90
- Контакти:
Ем, то си беше ясно, че реално само ние и Сити сме в битката. Лестър никога не съм очаквал, че няма да издъхнат, Тотнъм няма изведнъж да станат претендент за титлата от отбор, който и в Топ 4 влиза трудно, а Ливърпул може би ще са фактор, след като Клоп си направи селекция и подготовка през лятото. Ман Юн за мен бяха 3-тият претендент преди изключително слабата им серия напоследък и изоставането, което натрупаха. Неслучайно аз след последния кръг останах много недоволен, че Сити обърнаха Уотфорд, въпреки че Тотнъм, Лестър и Ливърпул сбъркаха - просто към момента няма реални аргументи шампион да стане отбор, различен от Арсенал и Сити. "Гражданите" обаче са с по-широк състав и по-лека програма, а са с малък пасив в точките, така че шансовете им в момента са по-големи от нашите. Ако след мачовете с Ливърпул, Стоук и Челси сме в най-лошия случай на 3 точки зад Сити, ще имаме основания да се надяваме.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Е загуба на Сити срещу Уотфорд би било прекрасно но такъв е живота........При цялата тази епидемия от контузии да сме първи си е жив подвиг.Сити са прекалено зависими от Агуеро а и воюват на четири фронта.не знам защо имам чувството че Пелегрини тотално е изтървал контрола върху отбора като само високата индивидуална класа на Агуеро,Туре и де Брюйне ги държи в челото.Ще обявят идването на Гуардиола официално /те нещата май са сигурни/ и Пелегрини окончателно ще загуби авторитета си пред играчите.
И аз съм на мнение, че Пелегрини е изтървал юздите, то си и пролича срещу Уатфорд. Отбора буквално проспа мача, а и когато чилиеца даваше наставления от линията, футболистите му го гледаха с безразличие. Точно класата на Агуеро, Туре и Де Бройне, който впрочем играе великолепно всеки един мач, ги извади. Това е добре за нас, предвид, че играта им очевидно не върви и головете им падат по-скоро след сериозни грешки и невнимание на противниците им и то винаги в края на мача. Пелегрини очевидно не може да се справи с отбора си. Просто трябва да се представим добре на пазара този месец, защото подобен шанс за титла не ни се е отдавал от доста време насам.
YA GUNNERS YA
- Udoji90
- Контакти:
За влиянието на Пелегрини върху играчите не мога да дам категорично мнение, но се вижда, че Сити дори след толкова похарчени пари и широк състав пак си остават силно зависими от няколко играчи. Вие споменахте трима в коментарите си, а към тях задължително трябва да добавим Компани. В същото време ние без Коклен, Касорла и Алексис бихме Олимпиакос и Сити и излязохме на 1-во място. Доста нелогично го сторихме точно в периода, когато ни се натрупаха най-много контузии. С повече кадрови проблеми и с много по-малко похарчени пари от конкурентите си се представяме по-добре от тях. Само можем да съжаляваме, че не са ни здрави всички играчи - тогава бихме изглеждали наистина страхотно. Далеч съм от мисълта, че и ние не сме зависими от Чех и Йозил в момента, но колкото ние сме зависими от Чех, горе-долу толкова и Сити са зависими от Харт, а евентуална липса на Йозил би се усетила силно само ако се натрупа към вече отсъстващите играчи - без него, но с Касорла и Алексис примерно няма да си проличи толкова според мен.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Така е. Но тази година EPL е с главата надолу и това най-добре си личи по състоянието на актуалния шампион - Челсе. Тоест, за мен лично, това е годината на доказване. Отбори и футболисти, които много от нас доскоро не бяха чували, сега блестят и доказват, че футбол се играе със сърце, а не с пълни джобове. Английския футбол позволява свободната и физическа игра и новите в първенството футболисти често страдат (примери много, но за мен най-добър е този със центъра на отбраната в Сити - Отоменди и Мангала - двама страхотни футболисти, които просто биват мачкани от противниковите нападатели).
Днес четох интересна статистика за точките, които печелим през годините срещу отбори от първата третина и последната таква, предоставена от 7amkickoff, прилагам я:

Коментара тук го оставям за вас, лично аз съм впечатлен от израстването на отбора и подхода, с който се изправя срещу големите отбори. Но както казах по-горе, това може би се дължи и на упороството и борбеността на по-малките такива, които успяха да вземат изключително много точки от фаворитите, а това неизменно означава умора, контузии, напрежение, уволнения (сълза, или не, за Моу
) и прочее.
Още малко статистика, касаеща опорните ни халфове, или по-скоро липсата на дуото КокЗорла, ще я поставя в оффтопик, че е бая, отново то 7amkickoff:
[offtopic]45 – Percent of Arsenal’s matches that the Gunners have kept a clean sheet this season
34 – Percent of Arsenal’s matches last season that the Gunners kept a clean sheet
3 – Number of clean sheet Arsenal have kept since Coquelin was injured 7 games ago
43 – Percent of Arsenal’s matches that have ended in a clean sheet after Coquelin’s injury (3/7 – we don’t count the West Brom match because he was injured in that match)
50 – Percent of Arsenal’s matches that ended in a clean sheet while Coquelin was available (6/12 – same as above)
0.75 – Goals allowed per game with Coquelin
1 – Goals allowed per game without Coquelin
45 – Percent of tackles successful with Coquelin
41 – Percent of tackles successful without Coquelin
20 – Interceptions per game with Coquelin
17 – Interceptions per game without Coquelin
15 – Chances created per game with Coquelin/Cazorla
10 – Chances created per game without Coquelin/Cazorla (remember when people were all “Coquelin stifles Arsenal’s attack!”)
55 – Percent of possession Arsenal have had on average all season with or without Coquelin
7 – Number of games that Arsenal have played without Coquelin[/offtopic]
От горното много ясно личи зависимостта ни от КокЗорла, макар и ФламЗи да работи сравнително добре и да ни носи точки. Според мен обаче, тези точки се дължат основно на добрата работа на нападателите ни, които в интерес на истината успяха да задържат добрата си форма в последните мачове (разбира се, изключвам този на Сейнт Мери'с, както и последният срещу Нукасъл). Озил е великолепен, разбира се, и сме доста зависими от него, но той реално не е отсъствал този сезон и слава Богу!
Днес четох интересна статистика за точките, които печелим през годините срещу отбори от първата третина и последната таква, предоставена от 7amkickoff, прилагам я:

Коментара тук го оставям за вас, лично аз съм впечатлен от израстването на отбора и подхода, с който се изправя срещу големите отбори. Но както казах по-горе, това може би се дължи и на упороството и борбеността на по-малките такива, които успяха да вземат изключително много точки от фаворитите, а това неизменно означава умора, контузии, напрежение, уволнения (сълза, или не, за Моу
Още малко статистика, касаеща опорните ни халфове, или по-скоро липсата на дуото КокЗорла, ще я поставя в оффтопик, че е бая, отново то 7amkickoff:
[offtopic]45 – Percent of Arsenal’s matches that the Gunners have kept a clean sheet this season
34 – Percent of Arsenal’s matches last season that the Gunners kept a clean sheet
3 – Number of clean sheet Arsenal have kept since Coquelin was injured 7 games ago
43 – Percent of Arsenal’s matches that have ended in a clean sheet after Coquelin’s injury (3/7 – we don’t count the West Brom match because he was injured in that match)
50 – Percent of Arsenal’s matches that ended in a clean sheet while Coquelin was available (6/12 – same as above)
0.75 – Goals allowed per game with Coquelin
1 – Goals allowed per game without Coquelin
45 – Percent of tackles successful with Coquelin
41 – Percent of tackles successful without Coquelin
20 – Interceptions per game with Coquelin
17 – Interceptions per game without Coquelin
15 – Chances created per game with Coquelin/Cazorla
10 – Chances created per game without Coquelin/Cazorla (remember when people were all “Coquelin stifles Arsenal’s attack!”)
55 – Percent of possession Arsenal have had on average all season with or without Coquelin
7 – Number of games that Arsenal have played without Coquelin[/offtopic]
От горното много ясно личи зависимостта ни от КокЗорла, макар и ФламЗи да работи сравнително добре и да ни носи точки. Според мен обаче, тези точки се дължат основно на добрата работа на нападателите ни, които в интерес на истината успяха да задържат добрата си форма в последните мачове (разбира се, изключвам този на Сейнт Мери'с, както и последният срещу Нукасъл). Озил е великолепен, разбира се, и сме доста зависими от него, но той реално не е отсъствал този сезон и слава Богу!
YA GUNNERS YA
Абе опорните ни халфове са си добре.Особено като се върнат Коклен и Уилшър.Двата поста на които по принцип имаме нужда от подсилване са централен защитник и нападател.Особено първия пост.Моите уважения към Мертесакер,Кошчелни и Габриел но нито един от тях не се доближава до "уърлд клас".Напред нещата като че ли са една идея по добре.Но малко освежаване и там не е излишно.Честно казано не мога да си представя да направим нещо значимо в Европа с Жиру на върха на атаката.За Олимпиакос върши работа но за Барса и Байерн да речем е съвсем друга история.
Уилшър си стана Диаби номер 2
Аз съм на мнение, че трябва да се опитаме да му вземеме някой лев като се оправи и направи 2-3 силни мача
Няма смисъл да го мъчиме, просто е прекалено чуплив ...
Леевски, оле
за мене Уилшър си е бъдещето на Арсенал и не трябва да се пипа-