Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Мнениеот dreben23 » 14 дек 2015 21:42

Ей ся сме тръгнали точно от тях да отпадаме. :lol: Е то с такива отбори е най-сладко да се мерят сили, за да се види аджеба има ли развитие в този отбор или си тъпчем треоволяците за здраве. Аз мисля, че си имаме шансове, за вас не знам. Те феновете на Барса сега им е драго, но пък добре осъзнават, че Арсенал беше най-неприятният и неудобен съперник, който можеше да им се падне. Казаг го и на тях, ще го кажа и тук- отстраним ли Барселона, кой ще ни спре след това? 60 на 40 са шансовете в полза на каталунците, ако трябва да съм честен. Подсилваме състава зимъска и викам да вземем своето, не само на снимка. Следващата година се очертава да е чудна за нас, ако не едното, то поне да опитаме с другото без особени ангажименти. :)

Някои медии спрягат Джон Стоунс от Евертън за нас.

Отзиви малко от жребия:

Директор в Барселона: Очаквам спектакъл срещу Арсенал
Aлбер Солер засипа със суперлативи Арсенал

Представителят на Барселона на жребия за 1/8-финалите от Шампионската лига Алберт Солер засипа със суперлативи Арсенал, след като стана ясно, че двата тима ще спорят за място сред най-добрите 8 в надпреварата.

"Арсенал е прекрасен отбор и добър съперник, който гарантира истински сблъсък, труден за предвиждане от специалисти и критици. Стилът на игра на опонента ни е подобен на нашия, което е допълнителен плюс за феновете и на двете единайсеторки".

"Прогноза не мога да дам, като със сигурност ще подчертая, че ще подходим с нужното уважение към Арсенал. Очаквам запомнящ се спектакъл", допълни Солер.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 дек 2015 22:22

По принцип съм доста скептично настроен към каквито и да било трансферни спекулации, обаче в последните дни доста усилено в различни сайтове се пише, че в следващите дни ще привлечем Мохамед Елнени от Базел - 23-годишен дефанзивен халф, национал на Египет. Като име ми е доста познат, иначе нямам големи впечатления за играта му. Може би той ще е изборът за позицията на опорния халф. Естествено няма нищо официално, ама с всеки изминал час ми звучи все по-достоверно и вероятно. :roll:
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Gary Shaw
Контакти:

Мнениеот Gary Shaw » 27 дек 2015 23:38

Арсенал който и да вземат си остават все същите неудачници , това е истината . Винаги като им се отвори шанс за нещо им чупат джамовете .

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 28 дек 2015 09:46

Мохамед Елнени се спряга за първо зимно попълнение.
Неудачници след един изгубен мач и то на Боксинг дея, когато и змиите спират да лазят по корем, ами след десетина твоят Челси кви са? :lol: :lol: А твоят Ливърпул, Сити или Манчестър кви са тогава? :lol:

Неудачници, а скоро първи, как стават тия неща кат сме неудачници, ама може ли некой нормален фен да ми го обясни, за да спра да се смея и да почна да рева! :lol: :lol:

С 15 асистенцийки е момчето и някъв пикливник втори клас ще му вика неудачник! Е па покажете друг такъв неудачник, или другото момче Петьо гонещия рекорди по сухите мрежи. Ама може ли да са ви толкова кухи и несъстоятелни малките мозъчета, че да твърдиш, че отбор с десет контузени и след този кръг начело, айде ако не този следващият, ама ще ви се спукат жлъчките от жлъч бе! :mrgreen: :lol:

Неудачници сме били! Защо баце Таско ви казва, че не разбирате от футбол, ами щото се вижда, че не разбирате, ама поне не си го признавате! :lol:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 29 дек 2015 13:01

Нямаме тема за мача с Борнемут (празници и прочее) та за това накратко личното ми мнение:

Арсенал е отбор, който не се справя добре срещу висока преса в момента, а това според мен се дължи на липсата на Казорла и Кок изключително много. Първия освобождаваше много пространства за останалите ни полузащитници с прекрасната си техника и виждане върху играта, втория печелеше много топки в центъра и пред централните защитници а освен това е и изключително дисциплиниран и запълваше празните пространства по прекрасен начин.

Поради липсата на горните двама Озил е ангажиран с повече задачи в нападение и доста често се налага да изнася топката, когато Рамзи не е на разположение. Именно за това и бяхме пребити от Саутхемптън по този начин - висока преса и доста сериозно темпо от домакините. Флам издъхна рано-рано, но това е друга тема, снощи бяхме с Чамбо, който добре запълни липсата на Кок. Рамзи отново беше двигателя на отбора и изнасяше играта напред по невероятен начин - не спря да тича 90 минути, просто се чудя от къде му идва силата. Но Рамзи не е Казорла, при сериозна преса (както при Саутхемптън) не успява да се справи с тази задача, докато испанеца има техниката и успява да изнася играта напред. За щастие Рамбо е във великолепна форма и играе на 100%.

Озил - участва в 11 от 13-те положения които Арсенал създаде снощи. 9 създадени положения, от които едното се превърна в асистенция, и 2 удара към вратата, от които един се превърна в гол (фантастичен при това). При 16 асистенции в ЕПЛ и 3 гола (участвал е пряко в 66% от отбелязаните ни 33 гола до момента), очевидно отбора е изключително зависим от него в момента. При добра изолация на Озил Арсенал страда (мача със Саутхемптън, прекрасен пример). Венгер трябва да се замисли и да намери, според мен, заместник в центъра за Казорла, поне до края на сезона - футболист, който да играе добре с двата крака, който може да задържа топката и да "бяга" от преса.

Не казвам, че проблема в дефанзивен план с Чамбо и Фламини е решен, дори напротив.

Малко за Уолкот и Окс. Първия отново не взе особено участие в изграждането на атаките ни, но това е неговата игра - игра на изчакване и включване на скорост в празните пространства. За наше щастие, често е изключтелно ефиктивен и от 1-2 полужения, успява да реализира (мача със Сити). Снощи не бе на нужното ниво що се касае до атака, в защита се справи добре и свърши доста работа, това е нещо ново в неговата игра и аз съм доволен. Окс, очевидно страдаше от проблеми в предишните мачове, снощи загатна, че това е в миналото и напомни за по-добрите си времена - силен в нападение, 4 успешни пробива от 5, много борбен и изключително енергичен. Дано задържи форма и го видим отново в действие срещу Нукасъл събота.

Габриел с първи гол за Арсенал и той падна пред собствена публика след срамна загуба. Групова прегръдка и яко сълзи. Тру гууна, както биха казали приятелите ни в Англия. :)

ПП: Говорейки за "тру гуунер"-и се сетих и за рекорда на Петр Чех, да му/ни е честит. Най-добрият трансфер за тази година, не само в Арсенал, ами изобщо. ;)
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 29 дек 2015 13:22

Реално погледнато, вчера до първия гол не играхме нищо - бяхме толкова апатични, колко и срещу Саутхемптън. (В никакъв случай не мисля, че толкова си можем - просто гледаме да минем малко по-тънко в поредните лесни домакинства.) По-опасните атаки бяха за Борнемут. Едва голът на Габриел ни отпуши, а в същото време разклати гостите. След това изпуснахме още до почивката да ги разгромим, през второто полувреме също. Показахме не повече от 50% от това, което можем, но взехме максимума, което е най-важното. Уолкът с пропуските си е най-големият длъжник (Мертезакер донякъде също заради пропуска отблизо с глава :lol: ). Най-много бих отличил: Габриел - заради първия му гол за отбора, при това доста важен; Чеймбърс - много стабилна игра на пост, на който досега не е започвал титуляр при нас; Йозил - асистенция, гол и още много изработени от него ситуации, пропилени от нападателите ни. Иначе дали ще е Елнени, или някой друг, опорен халф явно ще бъде взет. Венгер очевидно е наясно, че Фламини няма да издържи, щом вчера го остави извън групата да почива, а пусна Чеймбърс на негово място.

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 29 дек 2015 23:36

Посрещаме Нова Година на върха - ха!
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 29 дек 2015 23:52

Мда, добър резултат за нас се получи между преследвачите. Макар че аз лично нямах против Лестър да бият - нека лупкат конкурентите ни, докато са в състояние да го сторят, щото скоро ще почнат да сдават багажа. Сити са ни основният конкурент и трябва да губят точки. Как да е, днеска ги ощетиха "гражданите" с една дузпичка според мен, а бяха и по-опаснят отбор като цяло, така че "лисиците" трябва да са доволни. Дано лошата форма на Сити в гостуванията продължи и срещу Уотфорд в събота. Междувременно Евертън да спрат Тотнъм, Борнемут да пробват да направят нещо срещу Лестър и най-вече ние да си свършим работата с Нюкасъл.

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 30 дек 2015 10:26

Аз също стисках палци за Лестър снощи, предвид добрата им форма, сега беше момента да победят Сити, които според мен също са ни най-сериозния конкурент за титлата. Въпрос на време е Лестър да издъхнат, докато Сити имат футболисти за още два отбора.

Кокошките трупат точки също, биха Уатфорд по много нелеп начин и също са в борбата.
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 30 дек 2015 12:09

Да, Тотнъм показват много добра стабилност. Доста хиксове записаха, иначе май само 2 загуби имат. Все пак не вярвам от отбор, оставащ напоследък извън ШЛ, изведнъж да станат реален претендент за титлата. Топ 4 може би им е максимумът, и то само ако Ман Юн продължават да са толкова зле, Лестър допуснат голям спад и Ливърпул не застигнат "шпорите", а и самите те да поддържат нивото си, тоест доста условия. Според мен още в събота ще загубят точки - не ми се вярва Евертън да допуснат 3-та поредна домакинска загуба.

Върни се в “Арсенал”