Нямаме тема за мача с Борнемут (празници и прочее) та за това накратко личното ми мнение:
Арсенал е отбор, който не се справя добре срещу висока преса в момента, а това според мен се дължи на липсата на Казорла и Кок изключително много. Първия освобождаваше много пространства за останалите ни полузащитници с прекрасната си техника и виждане върху играта, втория печелеше много топки в центъра и пред централните защитници а освен това е и изключително дисциплиниран и запълваше празните пространства по прекрасен начин.
Поради липсата на горните двама Озил е ангажиран с повече задачи в нападение и доста често се налага да изнася топката, когато Рамзи не е на разположение. Именно за това и бяхме пребити от Саутхемптън по този начин - висока преса и доста сериозно темпо от домакините. Флам издъхна рано-рано, но това е друга тема, снощи бяхме с Чамбо, който добре запълни липсата на Кок. Рамзи отново беше двигателя на отбора и изнасяше играта напред по невероятен начин - не спря да тича 90 минути, просто се чудя от къде му идва силата. Но Рамзи не е Казорла, при сериозна преса (както при Саутхемптън) не успява да се справи с тази задача, докато испанеца има техниката и успява да изнася играта напред. За щастие Рамбо е във великолепна форма и играе на 100%.
Озил - участва в 11 от 13-те положения които Арсенал създаде снощи. 9 създадени положения, от които едното се превърна в асистенция, и 2 удара към вратата, от които един се превърна в гол (фантастичен при това). При 16 асистенции в ЕПЛ и 3 гола (участвал е пряко в 66% от отбелязаните ни 33 гола до момента), очевидно отбора е изключително зависим от него в момента. При добра изолация на Озил Арсенал страда (мача със Саутхемптън, прекрасен пример). Венгер трябва да се замисли и да намери, според мен, заместник в центъра за Казорла, поне до края на сезона - футболист, който да играе добре с двата крака, който може да задържа топката и да "бяга" от преса.
Не казвам, че проблема в дефанзивен план с Чамбо и Фламини е решен, дори напротив.
Малко за Уолкот и Окс. Първия отново не взе особено участие в изграждането на атаките ни, но това е неговата игра - игра на изчакване и включване на скорост в празните пространства. За наше щастие, често е изключтелно ефиктивен и от 1-2 полужения, успява да реализира (мача със Сити). Снощи не бе на нужното ниво що се касае до атака, в защита се справи добре и свърши доста работа, това е нещо ново в неговата игра и аз съм доволен. Окс, очевидно страдаше от проблеми в предишните мачове, снощи загатна, че това е в миналото и напомни за по-добрите си времена - силен в нападение, 4 успешни пробива от 5, много борбен и изключително енергичен. Дано задържи форма и го видим отново в действие срещу Нукасъл събота.
Габриел с първи гол за Арсенал и той падна пред собствена публика след срамна загуба. Групова прегръдка и яко сълзи. Тру гууна, както биха казали приятелите ни в Англия.

ПП: Говорейки за "тру гуунер"-и се сетих и за рекорда на Петр Чех, да му/ни е честит. Най-добрият трансфер за тази година, не само в Арсенал, ами изобщо.