Няма нищо конкретно за Джака, освен факта, че швейцарецът е най-гоненият футболист в бундеслигата през сезона с цели три червени картона.. И едно незначително интервю от днес, в което заявява намерение да облече някога фланелката на Арсенал. Нищо повече. И желанието му е да узнае съдбата си до седмица-две най-много.
Мен ме тревожи друго- съдбата на Алексис Санчес каква ще е. Последните слухове са, че ще бъде заменен с Хенрик Мхитарян. Честно казано не мога да кажа дали е по-добър от Алексис, по-скоро се доближава до неговата класа вече. Но не е по-добър, независимо че е рекордьор в света за миналия сезон по асистенции. Но определено се доближава до качествата на Алексис с всяка година и може и да го изпревари. Разликата между двамата е, че арменецът беше изключително постоянен, а Санчес не блестеше през сезона. Но за разлика от чилиеца, арменецът няма и кой знае каква сериозна визитка все още според мен. Ама аз и нямам чак толкова големи наблюдения де върху играта му поради простата причина, че рядко дават по тв Дортмунд. И друго съществено- техните халфове са по-добри от нашите и тогава е лесно на арменеца. Мисля, че е по-силов футболист и определено няма да ми допадне ако дойде и то за сметка на Алексис. Все едно да заменим красив чилийски ат за арменско магаренце. Абсурд да приема такава промяна! С бате Йози съм по-склонен да се разделя, че е страшен мързел- в нито един голям мач нищо не направи.
Но от бундеслигата искам най-голямата и звезда в момента - Юлиан Брандт. Бонбон е аспиринчето. Влизането ни отново в ШЛ с многобройна серия от победи се дължеше на него и на Белараби. Но аз искам Брандт за някой от моите отбори преди някой гранд да го е лапнал. Сигурно много е скочила цената, но много впечатлява- крило е. Брандт от еднана страна, Алексис от другата и заспиваме по крилата.

Говори се за Мората, той е добър реализатор откъм проценти, но със сигурност не е по-класен футболист от другите ни нападатели. Все пак става за заместник на Дани Уелбек, ама после ще е пейка. Игуаин не можем вече да го помиришем с тази клауза от 75 млн, ама га ви казвах да вземем Паоло Дибала вие бил дребен не знам си какво що, а на ви го сега шампион с Ювето.

[offtopic]И да довърша за Гонзало- днес излезе информация, че ще иска от шефовете на Наполи клаузата за откупуване да бъде значително понижена след подписването на новия му договор-на 45 млн.[/offtopic]
[offtopic]Дибала иначе е по-добър и от мързеливецо Серхио Агуеро. Съжалявайте сега, пада ни се!

[/offtopic]
Мората не ми вдъхва доверие чак толкова. Но е доста точен като успеваемост, признавам. А ние пък изгубихме всичко заради този компонент - много положения, много греди и по-малко голчета.
Икарди също не ме влече, но и той вдигна успеваемостта си. Искам няква варлина да ни е нападател- Лукаку става, ама не знам дали може да вкарва всеки мач- по-скоро все още не. И Евертън пропадна и заради него.
Спряганият халф на Лестър Н'голо Канте ми харесва, но пък ми се струва абсурдно да се разделят с него преди дебютното участие в ШЛ.
Ще кажа накрая кои не искам да си тръгват- Начо Монреал, Ектор Белерин донякъде, ама той има слабости, Кошчелни, Касорла, Санчес, Жиру и Тио. Изказвал съм се зле за него и с право, но имам много лошо предчувствие, че ще съжаляваме горчиво ако Уолкот си замине. Въпреки многобройните кусури, които му отрязаха квитанциите и за еврото дори, даже ще направя една по-дръзка прогноза - отбор, който привлече Тио, ще стане и шампион в страната си), но по всичко личи той и Кембъла са пътници за Арсен Венгер. В това вече нямам съмнения поне. И двамата ще ми липсват, естествено. За Окслейд - Чембърлейн не знам какви са му намеренията, аз бих се разделил с него. От това повече няма как да се развие в Арсенал. Мертезакер бих искал да не си тръгва засега, поне докато може да играе, много съм привързан към него, вдъхва си ми и доверие при високите топки ако не другаде, за да го пусна ей така, а и си играе прилично понякога.
Малко са футболистите по света по принцип, които бих заменил с тези на Арсенал! Нашите са си най-добри, кой квото ще да разправя. Навсякъде е пълно със звезди, а ние имаме отбор, чието ядро ако се съхрани, ще ни радва в бъдеще. Но трябва да оправим проблемите с контузиите и желанието за игра. За Джак Уилшър съм раздвоен- много голям талант има, дори Рой Ходжсън специално му пазеше мястото в националния непокътнато, нищо че беше контузен тежко. Ето, Джак е единственият повикан от Арсенал, ама ние и нямаме много англичани, така че е обяснимо да си попълни групата с други ментета от по-слабите отбори. Така си е, трябват ни английски футболисти и на нас. Долу горе и от това страдаме през всичките тези години- ментета чужденци.

Предлагам да купуваме и англичани - английските играчи напоследък вдигат нивото си.