СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Долгопол
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот Долгопол » 14 юли 2014 23:36

Не знам тя го мрази по някаква причина и затова се опитва да го отрича. Доводите й наистина са нелепи. То ..... доводи няма, една Божия ръка се развява нон-стоп и това е. :lol: :lol:

Нещо си кисела, Летицийке. Губиш здраво този спор. :mrgreen:

Тя го загуби още преди да го е започнала. Всеясно е, че Пеле е доброто момче, винаги ласкано и подпомагано от ФИФА. ;)
Всички вие бъркате характера с качествата. Това, че Диего е наркоман и измамник, не го прави по-слаб футболист от Пеле.

Изказването за нрава на Марадона е жалко подобие на футболен аргумент. ;)
Последна промяна от Долгопол на 14 юли 2014 23:38, променено общо 1 път.
suareshampion написа:И 500 млн за трансфери да имаме ,не можем да вземем класен играч бе вие малоумни ли сте бе ? :lol: На какъв език да ви се обяснява на вас форумните тъпунгери ?

suareshampion написа:Кура трябва му целуват на Роджърс ,не да го бойкотират . Толкова си могат мишоците !

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 юли 2014 23:38

CSKA69, колко велик е един футболист, не се определя от това какъв човек е, а от стореното на терена. Диего никога не е бил светец и има много грешки в живота си, знам перфектно биографията му, той цял живот си остана онова момче от Лос Себолитас, за което футболът бе всичко, а гадните журналисти и папараци отровиха живота му, подлагайки го на напрежение, което неговата детска душа така и не можа да понесе ... затова и се обърна към кокаина. Той така и не можа да свикне с преследващите го коли, досадните микрофони, изникващи зад всеки ъгъл ....

Той и Кройф е бил скандална личност, но надали някой ще отрече величието му заради това ...
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 14 юли 2014 23:46

Долгопол написа: Това, че Диего е наркоман и измамник, не го прави по-слаб футболист от Пеле.

Но не го прави и по-голям от него! Когато сравняваш двама велики футболисти как може да определиш кой е по-добрия?! Подобни спорове са безпредметни, но не съм съгласен, че характерът на един играч не е футболен аргумент.. пак казвам когато сравняваш двама гениални футболисти, за мен характерът е един от водещите показатели, защото не бива да се забравя, че освен развлекателна и състезателна цел, спортът има и задачата да има ВЪЗПИТАТЕЛЕН ефект върху масите :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 14 юли 2014 23:51

Само ще вметна, че кокаинът помогна на България да играе срещу Аржентина без Марадона. Ако той бе играл срещу нас, едва ли бихме били. Тогава нямаше да има мач с Мексико и особено оня мач с Германия.

Долгопол
Контакти:

Мнениеот Долгопол » 14 юли 2014 23:55

CSKA69 написа:
Долгопол написа: Това, че Диего е наркоман и измамник, не го прави по-слаб футболист от Пеле.

Но не го прави и по-голям от него! Когато сравняваш двама велики футболисти как може да определиш кой е по-добрия?! Подобни спорове са безпредметни, но не съм съгласен, че характерът на един играч не е футболен аргумент.. пак казвам когато сравняваш двама гениални футболисти, за мен характерът е един от водещите показатели, защото не бива да се забравя, че освен развлекателна и състезателна цел, спортът има и задачата да има ВЪЗПИТАТЕЛЕН ефект върху масите :idea:

Аз обсъждам само футболни качества ;) За мен е много лесно да се определи кой футболист е по-добър. Този, който играе по-добре. Не значи ли това да си добър на футбол ? Това е субективно, но за мен този човек е Диего Армандо Марадона.

Щом е толкова важен възпитателният ефект, то учителката ми от 5-ти клас е по-добър футболист от Пеле. Знаеш ли на колко неща ме научи? :)
Характерът извън игрището не е важен, на терена говорят само уменията :!: По-добрите футболисти си личат на терена, не извън него.
Явно имаме различни критерии за определяне на футболни умения.
suareshampion написа:И 500 млн за трансфери да имаме ,не можем да вземем класен играч бе вие малоумни ли сте бе ? :lol: На какъв език да ви се обяснява на вас форумните тъпунгери ?

suareshampion написа:Кура трябва му целуват на Роджърс ,не да го бойкотират . Толкова си могат мишоците !

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 15 юли 2014 00:00

NOMER14 написа:Само ще вметна, че кокаинът помогна на България да играе срещу Аржентина без Марадона. Ако той бе играл срещу нас, едва ли бихме били. Тогава нямаше да има мач с Мексико и особено оня мач с Германия.

Не беше кокаин, а ефедрин. "Допинг", който във футбола е доста безпредметен, повече важи за по-силовите спортове. Дали са му някакво лекарство, съдържало е ефедрин, ама така и не се разбра кой точно и дали е било умишлено.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 15 юли 2014 00:06

Долгопол написа:Явно имаме различни критерии за определяне на футболни умения.

Така съм възпитан - НЕ ПОНАСЯМ лъжата и измамата и всеки подобен опит за достигане на величие по ''втория начин'', било то в нормалния живот или на футболния терен.. Немски възпитаник съм и затова предпочитам немският начин (за да се върнем на темата) - а именно - РАБОТА, РАБОТА И ПАК РАБОТА !!! Германия си изработиха тази световна титла с повече от 10-годишни усилия и няма как да не адмирирам тяхното постижение, макар и не винаги да съм бил техен симпатизант :idea:
Изображение

Изображение

Долгопол
Контакти:

Мнениеот Долгопол » 15 юли 2014 00:08

Що се отнася за головете - Пеле е прекарал цялата си кариера в родната Бразилия. Много хора не знаят, че 526 от головете му са в неофициални мачове срещу откровени аматьори и слабаци. Ако Марадона беше играл в Бразилия, колко гола щеше да отбележи ? ;) Сам - самичък направи Наполи на два пъти шампион в едно от най-трудните първенства на света. Бразилският клубен футбол не може да се сравнява с италианския ;)

Дон Диего сам изведе Аржентина до световна титла. До Пеле винаги са били футболисти като Вава, Гаринча, Ромарио, Ривелиньо, Тостао, Жаирзиньо и т.н. ;) През 1962 Пеле играе съвсем малко и остава тотално засенчен от Гаринча. 1966 - провал . През 1970-та Жаирзиньо вкарва важните голове.

За останалото ще се самоцитирам. Това, че Марадона вкарал гол с ръка го прави по-слаб играч ?? :shock: Това, че не е спечелил 3 Световни го прави по-слаб? По тази логика Фернандо Торес е по-велик от Кройф, който няма нито един Мондиал.

Потребителски аватар
pucky
Контакти:

Мнениеот pucky » 15 юли 2014 00:10

1982 написа:
NOMER14 написа:Само ще вметна, че кокаинът помогна на България да играе срещу Аржентина без Марадона. Ако той бе играл срещу нас, едва ли бихме били. Тогава нямаше да има мач с Мексико и особено оня мач с Германия.

Не беше кокаин, а ефедрин. "Допинг", който във футбола е доста безпредметен, повече важи за по-силовите спортове. Дали са му някакво лекарство, съдържало е ефедрин, ама така и не се разбра кой точно и дали е било умишлено.

мисля си, че тогава му скроиха шапка... общо взето не очакваха да влезе в кондиция, след проблемите които имаше(доколкото помня севиля го взеха точно заради това - да влезе в игрови ритъм до световното), но той така или иначе "хвана самолета" за щатите и който е гледал внимателно двата мача на аржентина с него, няма как да отрече, че аржентинците бяха окрилени само от неговото присъствие на терена, а не че той правеше нещо кой знае какво. не го обичаха хората от високите етажи на световния футбол и това си беше ... заради лошата му слава, заради голямата му и пиперлива уста, той просто трябваше да слезе омерзен от световния трон.

п.п. аржентина без диего сякаш бяха друг отбор след това ... а при толкова слабо световно, нищо чудно с него в състава си да бяха стигнали далеч(имаха доста приличен отбор)

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 15 юли 2014 00:18

CSKA69 написа:Така съм възпитан - НЕ ПОНАСЯМ лъжата и измамата и всеки подобен опит за достигане на величие по ''втория начин'', било то в нормалния живот или на футболния терен.
За което те поздравявам, колега, макар и да си от другия лагер. ;) Аз съм същата, така че колкото и словоизлияния и хвалби да се напишат по адрес на Марадона, няма да го харесам.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Върни се в “World Cup 2014”