СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

CSKA69
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот CSKA69 » 14 юли 2014 10:53

ZinedineZidane написа:Никога не съм бил фен на Меси (меко казано) и няма как да не се съглася, че снощи го нямаше никакъв с изключение на едно положение, в което се измъкна добре и пропусна. НО, очевидно става нещо с него от здравословен характер. Постоянните прилошавания, очевидната липса на тонус едва ли са случайни.
Та в снощния мач, т.нар. мързелив Йозил има около 4 км. повече покрита дистанция от Меси, а може да се каже, че двамата играят на сходни позиции.

Абсолютно съм съгласен с теб! Меси като че ли не е същият играч, откакто започнаха да му се случват контузии (нека феновете на Барса припомнят кога беше първата и по-продължителна такава) и откакто започнаха здравословните му проблеми... Имаше период (2006-а - 2009-2010-а), в който този играч изглеждаше като извънземен - постоянно гениален на терена и без една сериозна контузия! Направо ми изглеждаше нереално! Ето че сега го подгониха контузиите и тогава, когато той трябва да е в най-пиковия момент от кариeрата си - 27-28 години, той започва да прилича на бледа сянка на самия себе си..
Последна промяна от CSKA69 на 14 юли 2014 10:56, променено общо 1 път.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 14 юли 2014 10:55

Най-много от всичко се рабвам за "старата гравдия": Миро Клозе, Швайни, Лам, Подолски и всички останали, които заслужиха този трофей с 12 годишното си усилие!

Този отбор на Германия счупи всички възможни рекорди и показа, че най-добре представящият се отбор на световни е именно Германия: най-много мачове, най-много голове, най-много финали, най-добър реализатор, единственият отбор с двама играчи по пет гола в поне две първенства, най-резултатния отбор, най-резултатния полуфинал, единствен полуфиналист тук без да е играл до дуспи. Мачът с Бразилия и този финал ще останат завинаги в историята на футбола и без изобщо да е преовеличено, сигурно ще го разказваме на внуците си, ако се интересуват от футбол

Остава Германия да подобри само едно постижение в дългосрочен план. Има още един рекорд за постигане, защото Бразилия все още има една титла в повече.

Това което съвсем не разбрах е как така Меси взе златната топка, но кой ли знае. Нойер трябваше да грабне и нея. Робен също беше добър избор.

Хей, Клозе вдигнали купата, не го видях, ако го е направил, някой дададе снимка!

barca4ever написа:
CSKA69 написа:а до 2018 ще станат 20 години без България на световно - едно цяло поколение българи израстна без да е виждало нашия тим на световно :|

да се надяваме, защото си напълно прав, аз 2018 ще съм на 23, а още не съм гледал България на Световно, то ако пропуснем и 2018, вече моето поколение, където сме родени периода 93-97-8, ще стане време ние да имаме деца и България отново няма да е на Световно

Дорд съм, че съм гледал България през 1994 и 1998! Между другото това в момента е най-дългия квалификационен цикъл, за историята ни - 20 години поне. Предишния най-дълъг е 12 години от 1950 до 1962 (преди това само за световните 1934 и 1938 сме правили опити). Но и няма как да стане, нямаме играчи.

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 14 юли 2014 11:07

Виновниците ,че титлата не е в Аржентина са Меси,Игуаин и Паласио нямат право в такъв мач да правят такива пропуски.
Честито на Германия показаха най добра игра и си заслужиха титлата.

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 14 юли 2014 11:10

Ще е грехота, ако в края на годината Филип Лам не спечели "Златната топка". Изключителен играч.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 14 юли 2014 11:16

bilyaletdinov написа:Ще е грехота, ако в края на годината Филип Лам не спечели "Златната топка". Изключителен играч.

Абсурд! Роналдо и това е.
Може на бас да се хванем по половинка изворна вода, че няма да е Лаам или Бастиан, или друг от Байерн- например Робен.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

saract
Контакти:

Аналогии между Нойер и Шумахер

Мнениеот saract » 14 юли 2014 11:18

Преди 32 години вратарят Тони Шумахер шокира целия свят с това влизане срещу Батистон.
http://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo
Вчера Мануел Нойер направи нещо много по грозно и опасно като удари с коляно Игуаин в главата.Разултата беше фал на нападетеля.По несправедливо отсъждане дева ли може да има.

Потребителски аватар
pucky
Контакти:

Мнениеот pucky » 14 юли 2014 11:18

ZinedineZidane написа:Никога не съм бил фен на Меси (меко казано) и няма как да не се съглася, че снощи го нямаше никакъв с изключение на едно положение, в което се измъкна добре и пропусна. НО, очевидно става нещо с него от здравословен характер. Постоянните прилошавания, очевидната липса на тонус едва ли са случайни.
Та в снощния мач, т.нар. мързелив Йозил има около 4 км. повече покрита дистанция от Меси, а може да се каже, че двамата играят на сходни позиции.

... определено има някакъв здравословен проблем с него, но явно е толкова непреодолим за цялостното представяне на аржентина, че всички са решили да не говорят за това(донякъде обяснимо). личеше си още от мачовете в испанското първенство(фен съм на атлетико и общо взето съм гледал почти всички мачове на лидерите до края) той не изглеждаше така свеж, така експлозивен като преди контузията ... на световното отвсякъде си личеше, че не е само до липсата на желание, а на физически сили. избухваще с някакви пробиви на моменти, но те бяха епизодични и по време на едни 90-120 мин. бяха цифров и словом 1-2, което за неговия калибър е едно нищо. лошото е, че в отбора на аржентина няма подобни играчи ... ди мария, който направи страхотен сезон с реал се контузи точно в най-неподходящия момент, агуеро - един много добър нападател, но няма игрова практика заради контузията през сезона, а и на световното се контузи, не взе тевес, който е страхотен биткаджия, а от такива аржентина имаше нужда, един пасторе, който въпреки че е отчайващ в дефанзивен план, е един от малкото аржентински футболисти, който може да ти задържи топката, да мине 1-2 и да даде извеждащ пас, да направи трикова комбинация ... квото и да е, аржентина нямаше достатъчно класа, нямаше и достатъчно въздух, нямаше и все по-отчетливата сработеност на немците(ако не се лъжа, повече от половината отбор на немците играят в байерн, които в момента са един от водещите отбори в европа) ... и накрая - сабея! тотално несъстоятелен треньор. с един мауриньо/симеоне/капело аржентина можеше и да вземе тоя финал, ама не би :)
Последна промяна от pucky на 14 юли 2014 11:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 юли 2014 11:19

Честита световна титла на всички привърженици на германския футбол! :) На останалите желая по-добри дни. А на всички по-млади съфорумци най-искрено пожелавам да изпитат щастието, което ние, по-възрастните, изпитахме преди 20 години през незабравимото американско лято! Лично за мен тогавашната победа над колоса Германия (отбор, който безкрайно уважавам и на който симпатизирам, и който само 2 години по-късно стана европейски шампион) си остава най-великата и най-сладка футболна победа в моя живот. Дано такива победи станат отново реалност за нас - българите след някоя и друга година... 8-)
Още веднъж - честита световна титла, честита четвърта звезда! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 14 юли 2014 11:23

CSKA69 написа:
Yoda_ написа:БРАВО НА ГЕРМАНИЯ И ЧЕСТИТО ! ! !

Напълно заслужена победа и напълно заслужена титла !
За съжаление продължава да се очертава тенденцията все повече отбори да залагат на катеначото като стил на игра... Само дето започнаха да го наричат с други думички : Били играли прибрано, стегнато, компактно и т.н., иначе казано - 10.1/2 души пред голлинията, а напред - каквото стане. И за още по-голямо съжаление - този грозен стил на игра се оказва твърде успешен. Напоследък в неговия капан паднаха твърде много наивни отбори...

Не съм съгласен - според мен тенденцията на това световно беше точно обратната - залагане на нападателния футбол и само няколко отбора заложиха на дефанзивния стил за да постигнат по-позитивни резултати (Аржентина, Коста Рика, Гърция)..В извод може да се каже, че печелившия футбол днес е една интересна комбинация от идеите на Гуардиола и Моуриньо по отношение на атака и защита и идеите на Диего Симеоне по отношение на колективна игра и компактност, като допълнителен бонус са и смелите и внезапни тактически решения от страна на треньорите по време на мач (ала Ван Гаал)..

Абе...ако оставим настрана емоционалната страна, най-вероятно за футбола на Световното 2014 си прав - има светлинка в тунела. Очевидно нещата се променят твърде бързо, дано да е към добро....
Помня финала за КЕШ през 1975-та, Лийдс и Байерн - англичаните ги смляха от атаки и пропуснати шансове, германците направиха 2 атаки и вкараха 2 гола... Сега като гледам Челси и Байерн, ролите са разменени :lol:

Но пък гледахме мачове като Челси-Арсенал и "ОНЯ" легендарен финал за ШЛ в Истанбул.... :lol:

Ясно е, че красивите мачове от 70-те и 80-те години, между отбори като Аякс, Байерн, Ливерпул, Бенфика, Интер, Реал, Милан и т.н., както и легендарните мачове за СП между Бразилия, Италия, Германия, Холандия, Аржентина и др. са безвъзвратно отминали, но да се надяваме, че отново ще гледаме красив и нападателен футбол с много голове !

:lol:
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 14 юли 2014 11:25

MCMXIII написа:Абсурд! Роналдо и това е.
Може на бас да се хванем по половинка изворна вода, че няма да е Лаам или Бастиан, или друг от Байерн- например Робен.

Преди световното бях сигурен, че Рамос има голям шанс за топката, но пък Испания си замина в групата. Роналдо не искам да го коментирам. Той даже не вкарваше ключовите голове за Реал в ШЛ :lol: Лам направи страхотен сезон. Не случайно Гуардиола е казвал, че Лам е един от най-интелигентните футболисти, с които е работил. Този сезон успя да развие още играта, видяхме го да се справя успешно и в центъра, а според мен, това много му помогна като цяло в играта.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Върни се в “World Cup 2014”