СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина | 13.07 | 22.00

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:41

MCMXIII написа:
Der Führer написа:
MCMXIII написа:
Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:Айде моралистите дойчовци, да извадят влизането на Хьоведес, мисля, срещу Сабалета от 1-вото полувреме.

Класически жълт картон ... какво не ясно има :roll:

Я по- добре наздраве!

Наздраве :lol: Има и нещо сиптоматично ако си забелязал . Един от най ... НЕ симпатичните ми играчи в Байерн , стана герой за цяла Германия 8-)

При такъв залог не ги делях.
За мен Фусбалгот е играч на мача. Остави си дробовете, сърцето, глезена, ташаците и скулата на терена. Но всички си го заслужиха. Архентина игра путкински в продължениятата, но бяха добри- факт, Германия пък бяха по- добри :)

Което си е вярно , вярно си е ... Аржентина се защитаваше добре , макар че по едно време във фаза защита останаха с 3-а човека по-малко . Меси , Агуеро и Палацио с нищо не помагаха . Фусбалгот и Масчерано бяха над всички откъм себераздаване и лидери на отборите си .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Hohohoho

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот Hohohoho » 14 юли 2014 02:42

THE G.A.M.E написа:И за да не троля излишно по Германия ( стига им толкова :lol: ) .. Ще спомена, че Аржентина донякъде, сами са си виновни.
Просто нямаха право да изспускат толко положения на Финал, на Световно.

Те цяло световно разчитаха на Меси и два тона късмет. На финала нито късмет, нито Меси и работата се вмириса.
Иначе германците направиха най-слабият си мач на първенството. Немската машина, когато уж най-трябваше да мачка, бая гаснеше и се давеше.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:42

Tommi написа:
smoothc написа:
Tommi написа:
smoothc написа:Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно за звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.

За кое по-точно да се свири фаул срещу вратаря? :oops:

Поради спецификата на игровата ситуация и косвеното правило за предимството на вратаря в наказателното поле!
Тънкият момент е,че Мануел Нойер успя да играе първи с топката,това е :)

Такова правило има само във фантазиите на много хора.
А спецификата на игровата ситуация е, че вратарят връхлетява с висока скорост и с коляно по посока на главата на противника, застрашавайки здравето му, независимо от това, че играе с топката.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 02:42

THE G.A.M.E написа:
smoothc написа:До последно се надявах Меси да центрира,но уви!

Мда... Пролича му, че не е готов да влияе така, както Марадона го правеше.

Изключително грешно решение... Взето, обаче, под влиянието на доста емоции.
Един вид, се опита да "направи разликата" с индивидуално отиграване, но в случая сбърка.

В такъв момент най-нормалното нещо е лидерът да се нагърби с отговорността. Този път не се получи, но важното е, че не се скри.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 02:44

Der Führer написа:
Tommi написа:
smoothc написа:
Tommi написа:
smoothc написа:Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно за звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.

За кое по-точно да се свири фаул срещу вратаря? :oops:

Поради спецификата на игровата ситуация и косвеното правило за предимството на вратаря в наказателното поле!
Тънкият момент е,че Мануел Нойер успя да играе първи с топката,това е :)

Такова правило има само във фантазиите на много хора.
А спецификата на игровата ситуация е, че вратарят връхлетява с висока скорост и с коляно по посока на главата на противника, застрашавайки здравето му, независимо от това, че играе с топката.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Смей се, колкото искаш, ама така се тълкуват положенията. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:47

MCMXIII написа:
Der Führer написа:
MCMXIII написа:
CSKA69 написа:Испанското тики-така умря, но се роди немският подобрен вариант! Льов заслужава поздравления за това, че успя да състави микс между немската дисциплинираност, физическо надмощие и борбеност и този разиграмателен стил на игра, практикуван от Байерн в последната една година.. ЗАСЛУЖЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН!

Това било тики-такен :)

Аз не очкавах този успех на Германия преди световното, но Льов бе казал, че пикът на този отбор ще е през 2018-а ;)

Вярвам му ... през 2018-а , Клозе няма да играе , което прави Германия по-силна . Иначе и аз бях песимист за това световно . Но явно отбора е силен ... въпреки Льов . Което ме подсеща - сега е точни момент да си тръгне НА ВЪРХА . 8-)

Йоги Льов- легенда!

Мисля, че ще остане и за европейското. Поне така ми се струва.

Аз съм си за Клопо, но кво от това?

Нека отдадем заслуженото и на тренера + всичките 23 играча и на Ройс раазбира се!

Съгласен ... бих добавил и Марио Гомес , Гюндоган и Шмелцер . Които са си част от отбора и отпаднаха заради контузии
и ВИЕ СЪЩО ...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 юли 2014 02:49

Е, след перфектния мач срещу смешниците от Селесао беше ясно на всеки, че Германия ще направи доста по-слаб мач тази вечер. Очаквах го, но не очаквах Меси да се скатае...и тука. Гаучосите трябваше да бъдат перфектни и си печелеха мача (може би)...но катарзиса беше на почивката със смяната на Лавеци. Супер злобен, перде, разпунди немците първото полувреме щом хванеше топката. Сабея го смени и пусна солташака на Меси - статиста Агуеро и Аржентина заигра с 10 души, а после и с 9 като влезе и Паласио :idea:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 14 юли 2014 02:50

Tommi написа:
bubka написа:
Tommi написа:А спецификата на игровата ситуация е, че вратарят връхлетява с висока скорост и с коляно по посока на главата на противника, застрашавайки здравето му, независимо от това, че играе с топката.

Колко пък висока ще да е тая скорост, при положение, че е изминал само няколко метра от точката за дузпа до границата на наказателното поле. :lol: :lol: :lol:

Напротив, този който връхлита със висока скорост е Игуаин, а позицията на тялото с присвито коляно е начин Нойер да предпази себе си :!: :!: :!: от неизбежният сблъсък с аржентинеца. Алтернативата е да скочи без присвито коляно, рискувайки да получи тежък удар в най-уязвимата част-областта на корема или в гръдния кош и да стане беля.

Ако иска да скача и с две присвити колена, проблемът е, че не може да си прецени движенията и удря съперник.

Сам оборваш тезата, която искаш да защитиш. С горното твърдение на практика заявяваш, че ударът е в следствие грешна преценка или по-скоро дезориентация, но не и умишлен. ;)

Пичове, приемете истината. Германия надигра(излъга) Аржентина и заслужено спечели титлата на фона на цялостното си представяне. Приемете горния факт, не търсете под вола теле и намерете нещо наистина убедително, с което да се опитвате да омаловажавате успеха им. ;)
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 юли 2014 02:50

Hohohoho написа:
THE G.A.M.E написа:И за да не троля излишно по Германия ( стига им толкова :lol: ) .. Ще спомена, че Аржентина донякъде, сами са си виновни.
Просто нямаха право да изспускат толко положения на Финал, на Световно.

Те цяло световно разчитаха на Меси и два тона късмет. На финала нито късмет, нито Меси и работата се вмириса.
Иначе германците направиха най-слабият си мач на първенството. Немската машина, когато уж най-трябваше да мачка, бая гаснеше и се давеше.

Ами нормално беше Германия да не могат да си играят играта.

Аржентина, изглежда, бяха единствените, които имаха възможностите и класата да ги спрът.
Един вид, немците играха това, което им позволиха... И пак измъкнаха максимума.
На последните големи форуми, не им се получаваше, но днес, когато с оглед на представянето на 2-та отбора, почти бяха загубили, взе че им върза.
Футбол, к'во да се прави.
За това е велика тая игра ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:51

bg_user написа:Относно ситуацията на Нойер, мнение на Греъм Пол
GRAHAM POLL'S VERDICT
Italian referee Nicola Rizzoli came up with a baffling decision early in the second half when Manuel Neuer clashed with Gonzalo Higuain.
The Germany goalkeeper had every right to go for the ball with his fist, made a clean connection and his follow-through was natural. He inadvertently cleaned out Higuain but there was no case for a penalty.
For some observers it may have brought back memories of West German goalkeeper Harald Schumacher’s awful challenge on Patrick Battiston of France in a 1982 semi-final (above). But it was nothing like it for dangerous play.
However, why Rizzoli decided to award Germany a free-kick was a mystery.
A throw-in to Argentina would have been the right choice.
Ето ви и статията със снимки - първата снимка е доста показателна
http://www.dailymail.co.uk/sport/worldc ... iston.html

Ти пък сега ... на съдия ли да вярват , или на това което им изнася :mrgreen:
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “World Cup 2014”