СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:20

ShooterMan написа:За Аржентина бях, но не смятам, че по такъв начин трябва да се печели титла. Правя аналог с 1990, когато онзи мексикански мангал изгони аржентинец за един оранжев картон както се казва....И тука беше нещо такова, оранжев картон, но Рицоли като опитен рефер просто го подмина. 1990 намесата на мангала от Мексико реши мача, а после измисли и дузпа за Германия. В някои мачове трябва да излезеш извън рамките на правилата в името на футбола, така мисля аз. Да, ако това беше В НАКАЗАТЕЛНОТО поле и головата ситуация е 100% - ЧК и дузпа, но тука НЕ Е в полето, доста настрани и головата ситуация почти никаква...

Защо всички забравяте , че още през първото полувреме на финала през 1990 г. мексиканския мангал не даде чиста дузпа за ФРГ ;)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 14 юли 2014 02:21

sin4ec написа:
Groucho написа:Арийци, Вермахт... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ще рече човек, че не Клозе и компания са победили в този мач, а избягалите нацисти в Южна Америка са поставили началото на Четвърти Райх :lol: :lol: :lol: :lol:

Не, но напукаха канчетата на бразилския перхидролен катун, което им спечели искрените симпатии на много хора! Жалката свиня коментатор, който в един мач, докато Неймар залагаше топката за фаул, питаше в захлас: Ще има ли пак божествено докосване на топката? Същият при 0-2 говореше за множество обрати, при 0-3 почна да говори за феноменални обрати, а при 0-4 почна да заеква... Как да не ти е кеф? Днес пък бяха за феномена Меси, ама пак хой! :)

Мани го тоя смешник! Обаче да ме извиняваш, ама днес дереше гърло за немците!
Последна промяна от RedeviL на 14 юли 2014 02:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 02:21

smoothc написа:
Tommi написа:
smoothc написа:Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно за звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.

За кое по-точно да се свири фаул срещу вратаря? :oops:

Поради спецификата на игровата ситуация и косвеното правило за предимството на вратаря в наказателното поле!
Тънкият момент е,че Мануел Нойер успя да играе първи с топката,това е :)

Такова правило има само във фантазиите на много хора.
А спецификата на игровата ситуация е, че вратарят връхлетява с висока скорост и с коляно по посока на главата на противника, застрашавайки здравето му, независимо от това, че играе с топката.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:22

NOMER14 написа:
ShooterMan написа:Рицоли се справи с мача! Нали никой не е очаквал на Финал за Купата да играят балерини? Имаше грубости, но това е нормално в мача с най-голям залог в Света. ПРАВИЛНО спести картони на Нойер, Масчерано и т.н. Първия момент в който се беше намесил "според правилника" смятайте, че накланяше везните тотално в този мач, затова и не го направи. Освен това смятам, че чак фрапиращи неща нямаше - отнет редовен гол, някаква измислена дузпа или недадена такава.

Инструкциите към главния съдия на последните финали са такива - да няма спорни дузпи, червени картони, засади и т.н. Щото помним как бе изгонен само Зидан заради онова Матераци.

Ами напълно заслужено беше изгонен
и ВИЕ СЪЩО ...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 юли 2014 02:23

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Ега, още 20-на години да не видят титла. :lol:

Малко вероятно, Италия и Бразилия са в трагично състояние. Германия е фаворит след четири години.

По-пътя на логиката, щом европейци станаха Шампиони в Ю. Америка, то южноамерикански отбор трябва да триумфира в Русия. :mrgreen:
Отново, следваме пътя на логиката... Бразилия, са доста палави в защита и е по-вероятно да гълтат по 6 парцала на мач, от колкото да гонят 6-тата.
Уругвай, са добри, но е по-вероятно да затворят Суарес в клиника за канибали, от колкото да стигнат 1/2 финал.
Колумбия, си проигра шанса... Там е прекалено горещо, па в Русия КУ ги бутнат да цъкат в Сибир, ще опънат трънаците.

Остава Аржентина... Които най-вероятно ще проведът подготовката за Мондиала в Русия, в Патагония, където средните температури са къде -10 +5 градуса, та ще са се аклиматизирали.
Но не това ще им донесе Купата, а отсъствието на Игуаин и Паласио. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина | 13.07 | 22.00

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:24

Tommi написа:
Der Führer написа:Да , ама това се случва след като Нойер е играл с топката . Ако беше ударил първо Игуаин а после топката , щях да се съглася . Правилата са ясни ... има игрова ситуация . Има играч който играе с топката преди съперника си . Този игра получава предимство в ситуацията . Всеки контакт който се получи след това , се свири срещу играча който не е играл стопката . Изключения има само когато играча играл с топката влезе с бутоните напред . Тогава се отсъжда опасна игра . Единствения спор в случая е , дали да се свири нарушение на Игуаин или тъч .

Сега ли си ги съчини тия правила ХАХАХАХАХАХАХА :lol: :lol:

Тц ... съчинени са през 1886г. ;)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 14 юли 2014 02:25

Der Führer написа:
MCMXIII написа:
CSKA69 написа:Испанското тики-така умря, но се роди немският подобрен вариант! Льов заслужава поздравления за това, че успя да състави микс между немската дисциплинираност, физическо надмощие и борбеност и този разиграмателен стил на игра, практикуван от Байерн в последната една година.. ЗАСЛУЖЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН!

Това било тики-такен :)

Аз не очкавах този успех на Германия преди световното, но Льов бе казал, че пикът на този отбор ще е през 2018-а ;)

Вярвам му ... през 2018-а , Клозе няма да играе , което прави Германия по-силна . Иначе и аз бях песимист за това световно . Но явно отбора е силен ... въпреки Льов . Което ме подсеща - сега е точни момент да си тръгне НА ВЪРХА . 8-)

Йоги Льов- легенда!

Мисля, че ще остане и за европейското. Поне така ми се струва.

Аз съм си за Клопо, но кво от това?

Нека отдадем заслуженото и на тренера + всичките 23 играча и на Ройс раазбира се!

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:27

THE G.A.M.E написа:В заключение ...

Германия победи, но не убеди.

Ега, още 20-на години да не видят титла. :lol:

Тук не мога да не се съглася с теб ... Германия игра прекалено на сигурно в този мач . Колкото до другото - написал си една нула в повече :mrgreen:
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:30

smoothc написа:Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно да звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.

Фал срещу вратаря беше отсъден ;)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Hohohoho

Мнениеот Hohohoho » 14 юли 2014 02:32

Швабите яко бяха прегорели. Нямаше и помен от играта им срещу Бразилия, правеха ужасни грешки в защита, един тон грешни подавания и абсолютна несигурност в атака. За техен късмет срещу тях бяха патагонските кравари, които цяло първенство блестяха с Меси и посредственост, главно наблягайки на посредствеността. Благодарение на тази посредственост не отбелязаха два подарени гола от германците, сами срещу вратаря. Меси второто полувреме не се чуваше, дали е жив и играе на терена.
Съдията беше освидетелства инвалид, с 10 диоптъра очила. Масчерано, ако не ме лъжи паметта, имаше за 3 жълти картона материал, имаше преди това дузпа за германците за задържани на Мюлер, Нойер, според мен, можеше да поеме към съблекалните за онова безумно влизане. Тоя всяко по-сериозно положение в наказателното поле го свиреше като фал в атака.

Върни се в “World Cup 2014”