СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина | 13.07 | 22.00

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 02:12

MCMXIII написа:
Tommi написа:
Der Führer написа:Да , ама това се случва след като Нойер е играл с топката . Ако беше ударил първо Игуаин а после топката , щях да се съглася . Правилата са ясни ... има игрова ситуация . Има играч който играе с топката преди съперника си . Този игра получава предимство в ситуацията . Всеки контакт който се получи след това , се свири срещу играча който не е играл стопката . Изключения има само когато играча играл с топката влезе с бутоните напред . Тогава се отсъжда опасна игра . Единствения спор в случая е , дали да се свири нарушение на Игуаин или тъч .

Сега ли си ги съчини тия правила ХАХАХАХАХАХАХА :lol: :lol:

Ще ти цитирам нещо от един колега:
Предимството в наказателното поле е на вратаря ... а и топката въобще не беше спорна . Щеше да е спорна , ако ръката на Нойер беше ударила Игуаин. В случая Игуаин няма никакъв шанс да играе с топката - просто защото не може да я стигне . Нойер е във въздуха и не може да спре във въздуха . Игуаин обаче има възможност да избегне сблъсъка , но не го прави .
Всъщност, Игуаин беше по-виновният в тази ситуация, защото през цялото време гледше най-неадекватно към трибуните, а не към Нойер и вратата. (И това ако е централен нападател :?: )
Ако гледаше в правилната посока нямаше да се стигне до тази ситуация.

Ако трябва да мрънкам, то архентинците се опитаха, да разфасоват Бастиан. Ама хайде, няма. Мачът свърши.

Такива цитати са нелепи, но си вярвай на твоя колега, не ми пречиш. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 02:13

smoothc написа:Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно за звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.

За кое по-точно да се свири фаул срещу вратаря? :oops:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 02:15

Der Führer написа:Не съм ги мислил аз правилата , приятелю ... а IFAB в далечната 1886 г. Аналогична ситуация имаше и на световното през 1982г . Тогава Шумахер връхлетя върху Батистон ... но французина вече беше отиграл положението , затова съдията не свири нищо .

Охооо, имаме напредък. :lol: До мача Бразилия - Колумбия правилата бяха на ФИФА, ама вече си влязъл в правия път. ;)

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 14 юли 2014 02:15

sin4ec написа:
Groucho написа:Арийци, Вермахт... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ще рече човек, че не Клозе и компания са победили в този мач, а избягалите нацисти в Южна Америка са поставили началото на Четвърти Райх :lol: :lol: :lol: :lol:

Не, но напукаха канчетата на бразилския перхидролен катун, което им спечели искрените симпатии на много хора! Жалката свиня коментатор, който в един мач, докато Неймар залагаше топката за фаул, питаше в захлас: Ще има ли пак божествено докосване на топката? Същият при 0-2 говореше за множество обрати, при 0-3 почна да говори за феноменални обрати, а при 0-4 почна да заеква... Как да не ти е кеф? Днес пък бяха за феномена Меси, ама пак хой! :)

+10000
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:16

krasun написа:
CTAHKO написа:Арийската раса триумфира на това СП и е световен господар! Точка 8-) Примирете се най-накрая 8-)

И Гьобелс не би го казал по-добре,само където и двамата не знаете нищо за арийците.Мислите си,че произлизат от Тибет,но това не е вярно-те произхождат от земите около Каспийско море и по-точно днешна Южна Русия.Колкото и да ти е гадно,арийците са по-скоро руснаци,отколкото германци.Това не обезценява титлата на Германия.ЧЕСТИТО И НАЗДРАВЕ ГЕРМАНИЯ!!! :)

Бе не , че нещо ... Ама едно от старите наименования на Персия ( Иран ) е било Арианам . На фарси ( офицални език в Иран ) , името означава "земя на арийци" . ;)
Според немската пропаганда родината на "арийците" е митичния остров Туле ( нейде на север от Скандинавия ) . Тъй че нищо общо с Тибет ... освен няколкото нацистки експедиции в търсене на Шангри Ла , ама това е друга тема ;)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 14 юли 2014 02:16

Der Führer написа:
MCMXIII написа:
Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:Айде моралистите дойчовци, да извадят влизането на Хьоведес, мисля, срещу Сабалета от 1-вото полувреме.

Класически жълт картон ... какво не ясно има :roll:

Я по- добре наздраве!

Наздраве :lol: Има и нещо сиптоматично ако си забелязал . Един от най ... НЕ симпатичните ми играчи в Байерн , стана герой за цяла Германия 8-)

При такъв залог не ги делях.
За мен Фусбалгот е играч на мача. Остави си дробовете, сърцето, глезена, ташаците и скулата на терена. Но всички си го заслужиха. Архентина игра путкински в продължениятата, но бяха добри- факт, Германия пък бяха по- добри :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 14 юли 2014 02:18

Tommi написа:
smoothc написа:Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно за звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.

За кое по-точно да се свири фаул срещу вратаря? :oops:

Поради спецификата на игровата ситуация и косвеното правило за предимството на вратаря в наказателното поле!
Тънкият момент е,че Мануел Нойер успя да играе първи с топката,това е :)

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 юли 2014 02:18

О, има кой да спре Германия и техния Вермахт, но точно техните душмани рано-рано си стегнаха куфарите за родните места. Винаги съм готов да се басирам, че Италия може да ги изкундри, винаги, тази вечер да бяха на Маракана, колкото и жалки да ви изглеждат щяха да ги излъжат, те положенията на Меси, Игуаин и Паласио посмъртно няма да ги изпуснат ;). Испания също можеха да ги победят, 50:50 би било там и то само защото ла фурията нещо нямаха желание...но задържат топката, владеят нещата, в никакъв случай Германия нямаше да може да ползва оръжието си - пресата тука, просто защото онези разиграват перфектно, а крилата им са убийци на скорост...Както и да е, немското тики-такЕН по мое мнение дава фира срещу отбори с техника, които се бранят добре, умеят да владеят топката и МНОГО БЯГАТ !!! Гледах една контрола с Чили, а Чили наистина са моторетки - еми дадаха фира немците отвсякъде като игра, просто пресата им не вървеше, почна едно надбягване в чилийското поле, един страшни контри на скорост от по 3-4 на 2 немци, но не всеки може това...както казах - тези, които им знаеха цаката рано-рано си отидаха. Испания беше доста по-непобедим отбор впрочем, без никакви слабости в зенита си, немците имат трески за дялкане...;)
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:18

MCMXIII написа:
CSKA69 написа:Испанското тики-така умря, но се роди немският подобрен вариант! Льов заслужава поздравления за това, че успя да състави микс между немската дисциплинираност, физическо надмощие и борбеност и този разиграмателен стил на игра, практикуван от Байерн в последната една година.. ЗАСЛУЖЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН!

Това било тики-такен :)

Аз не очкавах този успех на Германия преди световното, но Льов бе казал, че пикът на този отбор ще е през 2018-а ;)

Вярвам му ... през 2018-а , Клозе няма да играе , което прави Германия по-силна . Иначе и аз бях песимист за това световно . Но явно отбора е силен ... въпреки Льов . Което ме подсеща - сега е точни момент да си тръгне НА ВЪРХА . 8-)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
krasun
Контакти:

Мнениеот krasun » 14 юли 2014 02:20

pucky написа:
krasun написа:
georgiev написа:Меси никога няма да стигне Марадона.Честито на Немеца и на останалите, които подкрепяха ГДР-то.

Меси отдавна е надминал Марадона и това си го призна дори последния отдавна.Това ,което направи Марадона срещу Англия,Меси го прави всеки мач(с изключение на световните).А пък нещата ,които гледам в момента са просто смешни-Меси,играч на световното.Господи,аз съм му луд фен,но това просто не е вярно(някаква утешителна награда).Ако беше така,Аржентина щеше да е шампион.Но както и да е,той има още малко време,на другото световно ще е само на 31 г.ПОЗДРАВЯВАМ ВЕЛИКА ФУТБОЛНА ГЕРМАНИЯ С УСПЕХА!!!НАЗДРАВЕ!!! :)

не знам на колко години си, но явно не си много голям за да кажеш след това световно, че меси е надминал марадона ... искам да погледнеш гола на каниджа срещу бразилия от 90-а год. давам ти за пример точно това световно, защото тогава аржентина стигна финала от инерцията на 86-а и бяха доста несъстоятелен отбор. общо взето нещо като този ... та за гола на каниджа срещу бразилия, вкараха го някъде към края на мача ... искам да погледнеш марадона откъде взима топката, колко бразилци минава, как един го фаулира, но това джудже не падна и как даде топката на "сина на вятъра" през трима бразилци ... марадона беше изпреварил времето, футбола, футболистите. дори и в зенита на своята гениалност, марадона беше уникален. сам правеше разликите! докато при меси се вижда, че трябва да има около себе си добри футболисти, за да грее на небосклона, а и когато трябва да се "сбие", да поведе съотборниците си .. него просто го няма, защото не е лидер. наистина е гениален футболист, но никога няма да придобие ореола на марадона.

честито на германците. напълно заслужено станаха световни.

... колкото до аржентинците, ще кажа само няколко неща - уникално слаб треньор, с уникално малоумен подбор на селекция. на практика аржентина на това световно играха без средна линия, нямаха един разиграващ халф, разчитайки на един масчерано, който последно сигурно не помни кога е играл като опорен, но въпреки това изнесе аржентина на раменете си до финала, нападатели които са просто "no comment" ... и като за финал, пак ще повторя горната си теза - меси не е марадона!

п.п. а, за смените на сабея просто нямам думи ... вади ти най-добрия аржентиски футболист първото полувреме - лавеци, за да сложи агуеро, който пропусна половината сезон в англия, получи и контузия и на световното, та да очакваш от него да обърне нещата в твоя полза ... а това с паласио просто ми дойде в повече. не знам с какъв акъл ще вземеш такъв несъстоятелник изобщо на световните футболни финали ...

п.п.п. и още нещо за марадона ... 94-а ако не бяха го остранили(не знам дали му направиха постановка или той си беше виновен), съм напълно убеден, че аржентина щеше да стигне минимум 1/2-финал ... 94-а бе едно от най-слабите световни, които помня. въпреки това, го помня с добро :lol:

Не споря,че Марадона е велик,това е и мое мнение.Продължавам да твърдя обаче,че това което направи срещу Англия ,Меси го прави почти на всеки мач.Както прочетох от един от участниците във форума обаче, Марадона беше водач,а Меси не е.Така е.И все пак аз вярвам в него и винаги ще го подкрепям в който и отбор да играе. :idea:

Върни се в “World Cup 2014”