СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
krasun
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина | 13.07 | 22.00

Мнениеот krasun » 14 юли 2014 02:05

ShooterMan написа:Бях за Аржентина и прогнозирах, че ще излъжат Германия, но не стана. Абсолютно заслужена титла за Германия. Разбира се, гаучосите успяха да се противопоставят на максимум и да изпълнят цялостната си стратегия за 90те минути, но безумния пропуск на Игуаин за мене реши всичко, а след като и Меси пропусна беше ясно, че този мач няма да го спечелят. Безумен пропуск направи и Паласио, но за мен след 90-те минути гаучосите нямаха шанс, а за дузпите да не говорим. Този път Сабея обърка мача, Изключително грешна смяна на най-добрия и най-острия му футболист - Лавеци!!! Просто непростима и безумна грешна смяна с Агуеро, който очевидно е вън от ритъм и буквално играеше за противника кажи-речи. Лавеци за 1 полувреме създаде всички опасности за Аржентина и изкара 2-та жълти картона на ключови играчи като Хьоведес и Швайнщайгер....просто тук Сабея се провали тотално. Истината е, че Аржентина заминаха със най-силното нападение, но контузиите на Агуеро и особено Ди Мария, ролята на Меси като плеймейкър ги обезличи тотално в предни позиции, където само Лавеци показваше качество. Така всеки мач драпаха - продължения, дузпи, 1:0 с мъка, но стомната се строши накрая и напълно логично, гарнирана и с треньорски провал на иначе перфектния Сабея. Германия са супер-силата сега, такава, каквато бяха Испания преди 4 години. След испанското тики-така сега на мога е немското. Подчертавам - ЗАСЛУЖЕНО. И го сториха без топ-футболиста си Марко Ройс, чийто функции не успя да изпълни нито Йозил, нито Кроос, нито Гьотце въпреки златния му шампионски гол. Отборът им показа качество, дълбочина и КЛАСА и най-важното - ФУТБОЛ. Това е. Честито, смятам, че трите поредни "европейски" триумфа - Италия, Испания и Германия доказват тоталната хегемония на Европа от вече почти 20 години.

ПС:И ако трябва да кажем нещо - то е, че Меси не е лидер. 100 пъти съм го казвал, капитана на този отбор е Масчерано!!! Да, днес 2 пъти беше за ЧК, но воюва, докато мишчици като Меси, Агуеро, Паласио и т.н. се скриха в мача, и дори когато бяха на РЕШИТЕЛНИ голови позиции ги беше страх дори да бият. Жалкото е, че Масчерано играе назад и няма как да бъде фактор в нападение и....Златна топка за Меси,.....Блатер, имай самоуважение! Меси никога няма да бъде Марадона! Марадона САМ водеше Аржентина, водеше и Наполи - направи един селски отбор европейски колос и отбор от дървари - Световен шампион, а после и на Финал ги закара в още по-дърварска формация....Марадона беше лидер, Меси не е....

С последното съм абсолютно съгласен за мое огромно съжаление.Мисля обаче,че Масчерано в този мач направи груби грешки,които за малко не костваха гол на неговия отбор,но общо взето съм съгласен,че наистина той е водача на отбора. 8-)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот RedeviL » 14 юли 2014 02:05

sin4ec написа:
RedeviL написа:
ShooterMan написа:Рицоли се справи с мача! Нали никой не е очаквал на Финал за Купата да играят балерини? Имаше грубости, но това е нормално в мача с най-голям залог в Света. ПРАВИЛНО спести картони на Нойер, Масчерано и т.н. Първия момент в който се беше намесил "според правилника" смятайте, че накланяше везните тотално в този мач, затова и не го направи. Освен това смятам, че чак фрапиращи неща нямаше - отнет редовен гол, някаква измислена дузпа или недадена такава.

Естествено, че един ЧК на Нойер ще даде предимство на Аржентина, но нали целта е да се свири според правилата, а не с оправдания да не би да наклони везните в нечия полза..

ЧК на Нойер за какво? Архентина игра грозно и имаше късмет през цялото първенство, не заслужаваше титлата определено.

Вече го дъвкахме достатъчно - защо.. Пак казвам, че не претендирам Аржентина да е надиграла Германия, въпреки че имаше повече чисти положения през 90-те минути на терена, но когато се изтърват подобни ситуации като тези на Игуаин и Паласио определено не заслужаваш да бъдеш шампион. Някои дават статистиката от ударите във вратата, но според мен тези проценти не винаги са показателни за случващото се на терена! Аржентина се представи на ниво като изключим смяната на Лавеци, ако не е било контузия, особено второто полувреме и вдигането на пресата имаше моменти, в които аржентинците доминираха на терена.. С идването на продълженията немците бяха по-добрият отбор, и а Льов извърши смените си една идея по-късно от своя колега. Това определено даде свежест на отбора и благодарение на по-добрия колектив на Германия, логично падна и този гол на Гьотце.. Като цяло хубав финал на отборите с най-доброто нападение и най-добрата защита! В този ред на мисли е безмислено да изпадаме от едната крайност в другата.. Сигурен съм, че ако Аржентина беше отбелязала в редовните 90 минути щеше да триумфира с титлата и в никакъв случай нямаше да е незаслужено, защото като изключим от тези 7 удара на немците във вратата, единствено два-три бяха по-опасни и реално погледнато Аржентина имаше по-опасните положения.. Колкото повече напредваше времето предмиството в играта на Германия стваше все по-голямо, а вече в продълженията стояха откровено по-добре и заслужено триумфираха. Поне така смятам аз, де.. :)
Последна промяна от RedeviL на 14 юли 2014 02:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 14 юли 2014 02:05

Groucho написа:Арийци, Вермахт... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ще рече човек, че не Клозе и компания са победили в този мач, а избягалите нацисти в Южна Америка са поставили началото на Четвърти Райх :lol: :lol: :lol: :lol:

Недей с тея аналогии, че следващото световно е в Москва и Петербург :lol:
И ако нащите примадони не се класират за него, пак ще се наложи да викам за маншафта през цялото време
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:05

RedeviL написа:
bastuna2003 написа:
Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:
Авалокитешвара написа:Единствената претенция към Рицоли за онази ситуация е евентуално дали Нойер не игра с ръка извън наказателното. Никакво нарушение срещу Игуаин. Вратарят стигна пръв до топката.

Значи, хайде да играем мач един срещу друг... При спорна топка, аз ще я отиграя пръв, а после ще ти вкарам един тукат в ченето, и няма да има нарушение, щото аз съм стигнал първи до топката. :lol:

Предимството в наказателното поле е на вратаря ... а и топката въобще не беше спорна . Щеше да е спорна , ако ръката на Нойер беше ударила Игуаин . В случая Игуаин няма никакъв шанс да играе с топката - просто защото не може да я стигне . Нойер е във въздуха и не може да спре във въздуха . Игуаин обаче има възможност да избегне сблъсъка , но не го прави .

Такова правило във футбола няма! Има чиста и нечиста игра ;)
Значи ако го удари с ръка е фаул, но ако ми избие зъбите с коляни играта е чиста :mrgreen:
Как да играе с нея при ММА скок срещу него и игра с ръце извън наказателното???

Игуаин да не играе за топката, за да не пречи на арийците ли?

Победа за по-прагматичния и открит футбол в крайна сметка ;)

Еми то горе-долу това са доводите на повечето тук - вратярят бил господар, вратарят бил с предимство, вратарят не можел да играе с ръка, но можел да му избие зъбите с коляно и така..

Не съм ги мислил аз правилата , приятелю ... а IFAB в далечната 1886 г. Аналогична ситуация имаше и на световното през 1982г . Тогава Шумахер връхлетя върху Батистон ... но французина вече беше отиграл положението , затова съдията не свири нищо .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 14 юли 2014 02:07

THE G.A.M.E написа:... Германия победи, но не убеди...

Кажи кое Световно си гледал, да си го пусна и аз.
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 юли 2014 02:07

THE G.A.M.E написа:Ега, още 20-на години да не видят титла. :lol:

Малко вероятно, Италия и Бразилия са в трагично състояние. Германия е фаворит след четири години.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 02:09

MCMXIII написа:
Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:Айде моралистите дойчовци, да извадят влизането на Хьоведес, мисля, срещу Сабалета от 1-вото полувреме.

Класически жълт картон ... какво не ясно има :roll:

Я по- добре наздраве!

Наздраве :lol: Има и нещо сиптоматично ако си забелязал . Един от най ... НЕ симпатичните ми играчи в Байерн , стана герой за цяла Германия 8-)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 14 юли 2014 02:10

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Ега, още 20-на години да не видят титла. :lol:

Малко вероятно, Италия и Бразилия са в трагично състояние. Германия е фаворит след четири години.

Този път Бразилия ще играе квалификации, а Италия надали ще бъде в такава лесна квалификационна група.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 14 юли 2014 02:11

Groucho написа:Арийци, Вермахт... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ще рече човек, че не Клозе и компания са победили в този мач, а избягалите нацисти в Южна Америка са поставили началото на Четвърти Райх :lol: :lol: :lol: :lol:

Не, но напукаха канчетата на бразилския перхидролен катун, което им спечели искрените симпатии на много хора! Жалката свиня коментатор, който в един мач, докато Неймар залагаше топката за фаул, питаше в захлас: Ще има ли пак божествено докосване на топката? Същият при 0-2 говореше за множество обрати, при 0-3 почна да говори за феноменални обрати, а при 0-4 почна да заеква... Как да не ти е кеф? Днес пък бяха за феномена Меси, ама пак хой! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 14 юли 2014 02:11

Пичове,мисля че е излишно да се спори за ситуацията с Мануел Нойер и Игуаин!
Нойер направи това,което трябваше и то с последни усилия :)
Колкото и абсурдно да звучи за някои,но в конкретната игрова ситуация(вече не помня какво отсъди Рицоли) е правилно да се свири фаул срещу вратаря.
Последна промяна от smoothc на 14 юли 2014 02:13, променено общо 1 път.

Върни се в “World Cup 2014”