ShooterMan написа:Бях за Аржентина и прогнозирах, че ще излъжат Германия, но не стана. Абсолютно заслужена титла за Германия. Разбира се, гаучосите успяха да се противопоставят на максимум и да изпълнят цялостната си стратегия за 90те минути, но безумния пропуск на Игуаин за мене реши всичко, а след като и Меси пропусна беше ясно, че този мач няма да го спечелят. Безумен пропуск направи и Паласио, но за мен след 90-те минути гаучосите нямаха шанс, а за дузпите да не говорим. Този път Сабея обърка мача, Изключително грешна смяна на най-добрия и най-острия му футболист - Лавеци!!! Просто непростима и безумна грешна смяна с Агуеро, който очевидно е вън от ритъм и буквално играеше за противника кажи-речи. Лавеци за 1 полувреме създаде всички опасности за Аржентина и изкара 2-та жълти картона на ключови играчи като Хьоведес и Швайнщайгер....просто тук Сабея се провали тотално. Истината е, че Аржентина заминаха със най-силното нападение, но контузиите на Агуеро и особено Ди Мария, ролята на Меси като плеймейкър ги обезличи тотално в предни позиции, където само Лавеци показваше качество. Така всеки мач драпаха - продължения, дузпи, 1:0 с мъка, но стомната се строши накрая и напълно логично, гарнирана и с треньорски провал на иначе перфектния Сабея. Германия са супер-силата сега, такава, каквато бяха Испания преди 4 години. След испанското тики-така сега на мога е немското. Подчертавам - ЗАСЛУЖЕНО. И го сториха без топ-футболиста си Марко Ройс, чийто функции не успя да изпълни нито Йозил, нито Кроос, нито Гьотце въпреки златния му шампионски гол. Отборът им показа качество, дълбочина и КЛАСА и най-важното - ФУТБОЛ. Това е. Честито, смятам, че трите поредни "европейски" триумфа - Италия, Испания и Германия доказват тоталната хегемония на Европа от вече почти 20 години.
ПС:И ако трябва да кажем нещо - то е, че Меси не е лидер. 100 пъти съм го казвал, капитана на този отбор е Масчерано!!! Да, днес 2 пъти беше за ЧК, но воюва, докато мишчици като Меси, Агуеро, Паласио и т.н. се скриха в мача, и дори когато бяха на РЕШИТЕЛНИ голови позиции ги беше страх дори да бият. Жалкото е, че Масчерано играе назад и няма как да бъде фактор в нападение и....Златна топка за Меси,.....Блатер, имай самоуважение! Меси никога няма да бъде Марадона! Марадона САМ водеше Аржентина, водеше и Наполи - направи един селски отбор европейски колос и отбор от дървари - Световен шампион, а после и на Финал ги закара в още по-дърварска формация....Марадона беше лидер, Меси не е....
С последното съм абсолютно съгласен за мое огромно съжаление.Мисля обаче,че Масчерано в този мач направи груби грешки,които за малко не костваха гол на неговия отбор,но общо взето съм съгласен,че наистина той е водача на отбора.