Мондиал 2014 - Бразилия

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Re: Мондиал 2014 - Бразилия

Мнениеот Middlesbrough » 08 май 2014 21:17

Forza Italy

Офтопик:

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 08 май 2014 21:18

Тва СП го чакам има няма половин година и се надявам да не ме разочарова :) .

Както е редно и повеляват традициите ще се вика за Уругвай макар да не вярвам, че имат сили за повече от 1/4 финал.

Не бил искал да станат шампиони Бразилия, Германия, Франция, Англия или Холандия като последните си мисля, че ако Видал играе за Чили нпма да минат дори групата.

Очаква се много от Белгия и Колумбия. Първите според мен може да са разочарованието на първенството :arrow: макс 1/8 финал ако си минат групата. А другите без Фалкао... имат други добри нападатели - Бака, Джаксон, Теофило, но не е същото ;)
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 08 май 2014 21:24

Не са лоши и Швейцарците,имат и те големи таланти като Рикардо Родригес,Йосип Дрмич,Джердан Шакири,отделно опитни футболисти като Барнета,Инлер,Бехрами,Лихтщайнер,Сендерос,Джемайли и двамата им вратари Ян Зомер и Диего Беналио са стабилни,пък тренера им е не кой и да е а Отмар Хицвелд.Могат да спънат всеки един голям отбор!

didayyord
Контакти:

Re: Мондиал 2014 - БРАЗИЛИЯ

Мнениеот didayyord » 08 май 2014 21:27

Der Führer написа:
shotgun blues написа:Испания - Германия финал :geek:

С тоя гей Льов няма да стане ... максимум полуфинал за Германия

И аз съм съгласен. Германия има футболисти с които можеше да е хегемон от няколко години, но си имат и Льов. Интересното е, че немците си го харесват и му симпатизират, а той - вечно втори, че и по-назад.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 08 май 2014 21:33

Моите любими отбори от класиралите се са Испания, Япония и Кот д'Ивоар, макар че честно казано имам симпатии и към мноооооого други. Мисля, че този път Испания няма да успеят да защитят титлата си, колкото и да ми се иска. Япония и Кот д'Ивоар се паднаха в една група, така че ще съм доволен, стига един от двата да я прескочи.
Иначе си мисля, че Англия може да отпаднат още в групата. Няма да се учудя същото да сполети Швейцария или Франция за сметка на Еквадор. Възможен е доста интересен 1/4-финал между Аржентина и Португалия, в който Меси и Роналдо да се срещнат на национално ниво, но честно казано изобщо не съм убеден, че Португалия ще прескочат тази трудна група. Мисля, че и един измежду Холандия и Испания също като нищо може да излети още в групата за сметка на Чили.
Приятната изненада може да дойде от Белгия или пък Босна, ако говорим за европейските отбори. Очаквам и някой африкански тим да пробие и се надявам да е Кот д'Ивоар, но няма да се разсърдя да е някой от другите (без Алжир може би, макар че покрай М'Боли и Фегули печелят малко от симпатиите ми). Като изключим Бразилия и Аржентина, които тъй или иначе винаги са считани за едни от фаворитите, от останалите южноамерикански отбори също има такива с потенциал да изненадат приятно - всъщност всеки от тях има такъв потенциал и като цяло може отборите от този континент да направят силно първенство.
Основни фаворити за мен са Бразилия и Германия. Испания, както казах, според мен ще дадат на задна. Аржентина и Италия са отбори, които сериозно могат да се намесят в разпределението на медалите.
Последна промяна от Udoji90 на 08 май 2014 21:40, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 08 май 2014 21:35

Да си призная,за мен магията и онази тръпка в очакване на СП приключи някъде през 2002 година в Япония и Южна Корея.
След това в Германия и РЮА,както и за ЕП през 2008 и 2012,просто еднообразие и комерсиализъм!
А какво да кажа за СП 1994,1998,2002,ЕП 1996 и 2004-истинска наслада и адреналин :)
Като очаквания:
Група А-Бразилия едва ли ще има особени проблеми да спечели групата,а това кой ще бъде другият класирал се отбор...голяма битка ще е наистина.
Камерун,Хърватска или Мексико? Тук мисля,че все пак опитът на мексиканците ще си каже думата.
Група B-Испания и Холандия са фаворити за продължаване,но Чили със сигурност са способни да подсенат изненада и да се промъкнат към 1/8 финалите.
Група C-Една от най-равностойните и интригуващи групи,просто всеки един отбор има равни шансове да продължи напред.Тук бих заложил по-скоро на прагматизма на Гърция,но вече кой ще бъде другия отбор...Колубмия прогресира в последно време,играят динамичен футбол,затова ще заложа на тях.
Група D-Англичаните имат най-неблагоприятна програма,но това си мисля че само може да им помогне.Тук залагам на Англия и Уругвай,на Адзурите мисля че този път няма да им се отвори парашута!
Група E-Франция извади много добър късмет с жребия и според мен няма да има особени проблеми да спечели групата,но вече кой ще е другият отбор наистина е страшно трудно да се прогнозира.Все пак ще заложа на Еквадор.
Група F-Аржентина със сигурност ще продължи напред,докато другият класирал се ми се струва,че ще е Нигерия.
Група G-Тук въпросът е кой ще бъде победител в групата,Португалия или Германия :)
Група H-Руснаците със сигурност ще се класират,но вече кой ще е другият отбор-Белгия или Южна Корея...мисля че всичко ще се реши в директния двубой.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 08 май 2014 21:47

Гледам доста хора прогнозират,че Белгия ще направи силно СП(идея,която до преди няколко месеца и аз подкрепях),но с течение на времето тази мисъл все повече и повече започна да ме напуска.Сякаш доста умора и контузии се насъбраха в основните им играчи,отделно че са и сравнително млад отбор,без кой знае какъв опит на големи форуми...някак си на кантар ги виждам при тях нещата,но пък може и да направят така очаквания от мнозина фурор,само времето ще покаже :)

На мен лично основен фаворит ми беше Германия,но по подобие на Белгия,нещата леко се промениха в движение и вече официално си имам нов фаворит!
Офтопик:
Аржентина

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 08 май 2014 23:24

Юни-юли светът ще е футбол. За съжаление не е същата романтика като на световните 1994-1998 г(случайно или не бяхме там). По-рано съм бил доста малък да ги гледам съзнателно.

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 08 май 2014 23:31

Като се замисля защо преди ми по-харесваха може би причината е че преди (верно) футбола бе по-бавен, но имаше по един-двама магьосника в отбор(Ромарио, Роналдо, Зидан, Стоичков, Баджо, Хаджи, Джоркаеф, Анри, Лампард, Марадона, Батистута, Клинсман, Раул и т.н) които те караха да се наслаждаваш, а сега всичко е еднообразно-тактика, физика и много скорост и разглезени момченца, а не онези образи с дългите коси и бради :twisted:

Потребителски аватар
efc27
Контакти:

Мнениеот efc27 » 09 май 2014 02:39

Стискам палци за Франция и Австралия, а и с интерес ще следя отборите на САЩ и Коста Рика.

Върни се в “World Cup 2014”