Viktor4o_Rs написа:Както казах, на германците им трябва бърз гол - до средата на първото полувреме. След това катеначото на Аржентина рухва, ще се открият, а там ги чакат контрите на Мюлер, Йозил, Кедира, Кроос и вечната лисица Клозе.Обърнете внимание колко много голове вкарват германците от статични положения - с Португалия от корнер, с Гана от корнер, с Франция от фал, първият гол срещу Бразилия - пак от корнер.
Така че като нищо пак може да се възползват от някой ъглов или пряк свободен на финала. Разбира се, ако Аржентина повече, мачът ще стане много труден за Германия, но не е и невъзможен все пак. Определено Анхел ди Мария доста им лиспва, не знам дали биха рискували да го пуснат на финала. Разбира се, прагматичността на аржентинците притеснява, абе много интересен финал ни чака
Сигурен съм, че "меситата" ще се окопаят здраво в защита с миними 9 човека в своята половина, а Меси и който там ще играе ако не е ди Мирия ще тичат напред за някой случаен гол. Съответно и те ще имат някои задачи в защита. Мислията им ще бъде:
План А: Здрава защита, случаен гол и после още по-здрава защита;
План Б: Здрава защита и случаен гол в последните минути на мача.
Т.е. както винаги в тези мачове. Ако Германия поведе ще търсят бърз изравнителен гол, което е най-естественото нещо на света. Аржентина са по-добри в защита или поне така изглежда за момента. Германия имат по-добре организирано нападение.
Възможна грешка в немската защита може да се окаже фатална, защото да се пробие защитата на анжентинците не толкова лесно. Същото се отнасяше и за мача вчера. Следователно, най-вероятно ван Гаал е искал да подсили защитата си, за да предотврати шанса за грешка от своя страна, един гол трудно ще се върне. То се видя, че дори да се започне с гол не е леко. Интересно дали Льов ще измисли нещо друго или и той ще играе дефанзивно с някоя и друга контра атака. Факт е обаче, че немците до сега не са играли така на това първенство. Наистина на финала ще е много важно кой ще поведе, а ако същия вкара и втори гол, без другия да е отбелязал, мачът най-вероятно ще приключи още в същата секунда.
+1! И аз си мисля ,че Аржентина ще е новият световен шампион,въпреки фаворизирането на Германия.
И двата отбора бяха фаворити. Ако прочетеш малко повече анализи и мнения на разни самопровъзгласилите и непровъзгласили се сами разбирачи, ще видиш, че 95% от тях прогнозираха финал между Бразилия и Аржентина, а повече от половината от тези 95% смятаха, че именно Аржентина ще победи в този финал. Всеобщият фаворит винаги е бил Аржентина. Германия излезе на преден план, когато разби Португалия с 0:4, а сега след полуфинала с Бразилия нещата се задълбочиха.
Самите германци изглежда не се смятат за фаворити. Много интересни и умерени изказвания правят след мача си Бразилия. Изобщо не изглеждат да са се възгордяли. Дали това е така и дали Германия ще ни поднесе второ чудо на финал, 60 години след първото, ще видим твърде скоро.