Най-вълнуващите мачове от световни първенства .

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Най-вълнуващите мачове от световни първенства .

Мнениеот защо » 31 май 2014 10:17

trimontium написа:
sokkoban написа:
grasiani написа:Наближава магията на световното по футбол ,нека да споделим кои мачове най- много са ни развълнували през годините и от кои имаме най -ярки спомени.Моите датират от далечната вече 1982 ,като имам и някои откъслечни от 1978 в Аржентина.
2.Германия-Франция 3:3 1982 полуфинал.Както се казва всички играят футбол ,накрая германците печелят,един от най- драматичните мачове които съм гледал на световни финали ,моите симпатии бяха

Това беше някакво тотално безумие! Най-драматичния мач който съм гледал.

+1. Франция имаха жесток отбор, но Румениге беше машина.

Румениге беше контузен тогава, влезе чак в продълженията, при 3:1 за Франция, вкара с влизането един гол, ама това му беше, изигра няколко минути и се загуби.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 31 май 2014 10:30

Най драматичните мачове които съм гледал бяха България-Мексико, България-Германия и естествено България-Италия където френската ***** се изгаври с нашия отбор. Всички тези мачове бяха преди 20 години но и сега да си ги пусна пак настръхвам като гледам как играеха нашите тогава.
Мога само да пожелая на всички родени след 90 година един ден да изживеят това което изживяхме ние. Тогава вече ще имат представа какво е наистина вълнуващ мач и че досега само са се залъгвали мислейки си че Франция- Италия или Холандия-Испания са вълниващи мачове. Мен лично ме боли фара за това коя от оядените западни нации ще триумфира особено щом България няма да участва.

п.п. Друг драматичен мач беше България-Германия в квалификациите за ЕП когато обърнахме Гремания от 0-2 до 3-2, ако не се лъжа до тогава никой не беше обръщал Германия от 0-2 до 3-2. Още повече германците дойдоха тук надъхани на макс и играха на 120% от възможностите си в опит да се реваншират за загубата си от нас на СП94

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 31 май 2014 11:16

russia написа:А на "Мексико 86" една вечер се прибирам от поредното училищно мачле, някъде около десетата минута след началото на мача СССР - Унгария и гледам...2:0 за руснаците! В крайна сметка двубоят завърши при резултат 6:0. Унгария тогава се бяха класирали първи от европейските отбори за СП, а сред титулярните 11 на СССР бяха може би 9 играчи на киевския Динамо, който на финала за КНК през 85-та година победи Атлетико Мадрид с 3:0! По това време начело на Динамо Киев и "Сборная" бе големият Валерий Лобановски.
http://www.youtube.com/watch?v=6zmmXq3DS2c

Тогава СССР бяха уволнили Константин Бесков заради лоши резултати в последните контроли преди световното и Лобановски, човекът, като нямаше какво да направи за толкова малко време, просто пусна полевите играчи на Динамо Киев и остави само на вратата Дасаев от Спартак Москва. А унгарците бяха много силен отбор тогава, последното им силно поколения, имаха и звезда като Детари, ама в тоя мач не можаха да окажат съпротива, щото не бяха разбрали, че водата в хотела не е за пиене и имаха яко разстройство. И въобще, след тоя старт, Мексико се оказа провал за тях.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 31 май 2014 11:16

Този велик мач май никой не го е споменал... :shock:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qb4pJPaKtq4[/youtube]

Драмата се засилваше и от българския коментатор, който звучеше сякаш всеки момент ще се пръсне от напрежение. :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
trimontium
Контакти:

Мнениеот trimontium » 31 май 2014 11:41

защо написа:
trimontium написа:
sokkoban написа:
grasiani написа:Наближава магията на световното по футбол ,нека да споделим кои мачове най- много са ни развълнували през годините и от кои имаме най -ярки спомени.Моите датират от далечната вече 1982 ,като имам и някои откъслечни от 1978 в Аржентина.
2.Германия-Франция 3:3 1982 полуфинал.Както се казва всички играят футбол ,накрая германците печелят,един от най- драматичните мачове които съм гледал на световни финали ,моите симпатии бяха

Това беше някакво тотално безумие! Най-драматичния мач който съм гледал.

+1. Франция имаха жесток отбор, но Румениге беше машина.

Румениге беше контузен тогава, влезе чак в продълженията, при 3:1 за Франция, вкара с влизането един гол, ама това му беше, изигра няколко минути и се загуби.

ОК. Контузена машина. Влезе при 2:1 и стана 3:1. След това вкара за 3:2 и направи атаката за 3:3 - верно дреболия за няма и половин час игра в продължението на полуфинален мач на СП. Всяка атака след влизането му, минаваше през него.
[rimg]http://wiki.openstreetmap.org/w/images/c/cf/12_black_yellow-round.svg[/rimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 31 май 2014 11:45

Принципно доста трудно може да ме заинтригува мач на отбор различен от Манчестър Юнайтед,но все пак ще споделя своите впечатления:
1.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YsKJuJL-Lwc[/youtube]
2.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TMhY2eqpJ8M[/youtube]
3.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uCafIDIhWjI[/youtube]

Потребителски аватар
tzetzko
Контакти:

Мнениеот tzetzko » 31 май 2014 11:55

Добавям Италия-България 1:1 - 1986г. Първото ми съзнателно първенство. Не знаех къде се намирам след мача. От 82 имам бледи спомени.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 31 май 2014 12:01

защо написа:
russia написа:А на "Мексико 86" една вечер се прибирам от поредното училищно мачле, някъде около десетата минута след началото на мача СССР - Унгария и гледам...2:0 за руснаците! В крайна сметка двубоят завърши при резултат 6:0. Унгария тогава се бяха класирали първи от европейските отбори за СП, а сред титулярните 11 на СССР бяха може би 9 играчи на киевския Динамо, който на финала за КНК през 85-та година победи Атлетико Мадрид с 3:0! По това време начело на Динамо Киев и "Сборная" бе големият Валерий Лобановски.
http://www.youtube.com/watch?v=6zmmXq3DS2c

Тогава СССР бяха уволнили Константин Бесков заради лоши резултати в последните контроли преди световното и Лобановски, човекът, като нямаше какво да направи за толкова малко време, просто пусна полевите играчи на Динамо Киев и остави само на вратата Дасаев от Спартак Москва. А унгарците бяха много силен отбор тогава, последното им силно поколения, имаха и звезда като Детари, ама в тоя мач не можаха да окажат съпротива, щото не бяха разбрали, че водата в хотела не е за пиене и имаха яко разстройство. И въобще, след тоя старт, Мексико се оказа провал за тях.

Абсолютно съм съгласен с теб за написаното за мача между СССР и Унгария, но има и друга история, мача се игра около месец след катастрофата в Чернобил и от съветска страна категорично отказваха да признаят ,че има изтичане на радиация , практически целия отбор на СССР беше от играчи на Динамо(Киев)(Чернобил -Киев е около 70 км),чу се че на съветските треньори е казано : "Резултатите не ни интересуват, само футболистите трябва да тичат като че ли живота им зависи от това",като потвърждение ,че няма радиация в Киев. Много вероятно е и съветския отбор да е бил и солидно напомпен(по онова време на футболните мачове нямаше допинг контрол) потвърждение на тези слухове са и , че съветския отбор видимо отпадаше със всеки изминат мач,друг е въпроса и че съдиите ги заклаха в мача с Белгия. Но в първия мач срещу Унгария съветските футболисти изглеждаха така сякаш ще победят и Карл Луис и Бен Джонсън на спринт.
Ако трябва да се спра на интересен мач от СП бих се спрял на 2 мача , горе-долу и това е мнението и ФИФА . Единия е Франция-Бразилия -5:4 след дузпи през 1986 мач ,за който беше написано че е издигнал футбола до изкуство. От едната страна Сократес , Карека, Жозимар, влезлия в края на мача Зико( и пропуснал единствената дузпа в кариерата си- най-решителната беше малко преди края на редовното време) от другата страна Платини,Жирес,Тигана,Фернандес за Франция.
Другия мач който бих посочил е Италия -Германия от 1970- наречен мача на века, спечелен от адзурите с 4:3 след продължения (1:1 в редовното време) мач в който двете световни футболни сили застават един срещу друг в може би най-силните си състави за всички времена. Едните са европейски шампиони (Италия) другите след 2 години ще станат европейски ,а след 4 години световни. От едната страна са най-великото нападателно звено на Италия за всички времена- Мацола-Рива-Ривера-Бонисения(в интерес на истината те почти никога не играят едновременно) плюс професора на защитната игра Факети ,Бургнич и Доменгини , от другата страна са Бекенбауер, Герд Мюлер,Уве Зеелер,Оверат,С.Майер. Мач в който има всичко безброй положения, невероятни спасявания (най-вече от Албертози - прави 3 невероятни спасявания ,който просто не е за вярвания ,че не влизат), 7 гола, драматични обрати, грешки в защита общо взето всичко.
Интересното е че и двата отбора спечелили тези велики мачове ,губят безславно в следващия си мач съответно Франция от Германия с 0:2, а Италия от Бразилия с 1:4.
Не искам да обиждам никого ,но едва ли в последните години има мач ,който може да съперничи на тези 2 мача.
Умишлено не съм включил мачове с участието на България, понеже тези мачове с участието на България са незабравими за нас,понеже сме пряко заинтересовани от изхода им, но като драматизъм и качество на игра тези 2 мача ,които съм споменал се открояват над всичко останало.

Демба_Ба
Контакти:

Мнениеот Демба_Ба » 31 май 2014 12:21

Много вълнуващ като емоция най-вече, бе полуфиналът от СП 1990 година между Италия и Аржентина. Италиянците бяха домакини, всички очаквания бяха те да спечелят световната титла.До полуфинала "Скуадра адзура" нямаше допуснат гол. Аржентина играеше антифутбол на това първенство, "тактиката" им беше- 9 човека в отбрана и напред гения на Марадона и бързината на Каниджа..така на 1/8 финал Аржентина излъгазвездния тим на Бразиля, след като кариоките изпуснаха към 15 положения, удряха греди, за да дойде края на мача, когато Марадона навърза 3-4 бразилци, пусна гениален пас към Каниджа и..останалото беше "жълто-сини" сълзи...Та на полуфинала всичко започна по план. Италия поведе с гол на Скилачи ако не се лъжа. Не се виждаше изобщо как Аржентина ще вкара гол, когато дойде една досадна грешка на вратяря Дзенга, който увисна при едно центриране и Каниджа с глава изравни.От там до края на продълженията сценария бе познат- аржентинците се окопаха като опълченци, Италия натискаше но гол не падна.За да дойдат дузпите, в които аржентинският вратар Гойкоечея-майстор в спасяванията на дузпи, разплака цяла Италия.Никога няма да забравя как 80 хиляди души плакаха на "Сан Паоло" в Неапол...

Потребителски аватар
dickinson
Контакти:

Мнениеот dickinson » 31 май 2014 12:44

За мен мачовете
Бразилия - Франция 1:1 от Мексико 86
Аржентина - Англия 2:1 от Мексико 86
Аржентина - Германия 3:2 от Мексико 86
Бразилия - Холандия 1:1 от Франция 98
са най-запомнящи се,
естествено мачовете на нашите на САЩ 94 са незабравими

Върни се в “World Cup 2014”