Има ли шансове Русия за трофея ?

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: Анкета: За кого освен за Русия ще викате на Европейското?

Мнениеот acmilan » 09 юни 2012 00:36

daniel875 написа:
Какво толкова ти е направил руския народ, че така силно го ненавиждаш? Другият въпрос е "Какво толкова ти е направила Италия, че да й симпатизираш"? Това, че "Милан" ти е любимият отбор, съвсем не трябва да означава, че е задължителна подкрепата към страната от Ботуша.
Аз знам защо ги харесвам "адзурите", но вече не са ми симпатични, както ми бяха едно време. А са и слаби.
Учили сме ги през годините на волейбол, на баскетбол, на футбол дори. Лошото е, че сега те са много далеч пред нас.

Предполагам се сещаш, че мога да харесвам каквото си поискам, по каквато си поискам причина. Трябва ли да ми е направил нещо някой народ, че да му симпатизирам или не? Онази Русия, на която симпатизират много българи не съществува вече почти 100 години. Много й симпатизират и заради едно друго време, това допреди 23 години, ти си от тях явно, няма лошо. Разни хора, разни идеали. Моите са несъвместими с подобни симпатии. Колкото до Италия - от малък съм фен на италианците и ще съм такъв винаги. Човек се ражда фен, трудно е да се даде някаква причина защо симпатизира на даден отбор. Това колко са слаби ще видим съвсем скоро. Иначе си прав, че сме ги учили на волейбол, това за футбола е крайно несериозно, знаеш това. Що се отнася за конкретния мач в момента - симпатизирам на желанието на чехите да се докажат срещу руснаците, както искаш го разбирай. Очевидно е обаче, че са по - слабият отбор и заслужено са разгромени.

Явно, че за баскетбола не го знаеш, но го научи! Навремето, преди вече повече от половин век, имаше две школи - България и вече бивша Чехословакия. Другите се научиха да я играят тази игра след тях.
Ти не си гледал мачовете на "Левски" с "Милан" през есента на 1967 година и не знаеш, че в първия мач ние бяхме ощетени. Редовен гол на Аспарухов беше отменен при 0:2. Този момент можеше да направи много интересен първия двубой, а не да се стига до "протоколното" 1:5. Впоследствие се видя, че нямаше сила, която да спре "россонерите" към спечелването на турнира, но ние сме българи и трябва да си държим най - вече на своето. Аз помня това, което ти казвам.
И пак да кажа, че се надявам на Саки повече да не чета интервюта, защото този човек само приказва меко казано "глупости". Особено, след като сега се чуват приказките за арабските шейхове. Важното е парите, които ще се получат в клуба, да отиват по предназначение, а не да "потъват". Тогава "россонерите" ще са уникална сила.
В баскетбола знам, че сме били добра школа, няма нужда от менторски тон, запознат съм с историята на българския спорт. 58 и 59 г. Академик играе финал за КЕШ в първите издания на турнира, женските отбори на Славия и Левски печелят КЕШ. Радвам се за теб, че си имал шанса да гледаш тогавашния голям Милан, чувал съм, че Левски се е представил достойно, прави равен дори, Роко иска Аспарухов в Милан и т. н. Но не съм фен на сините, аз се гордея с една победа на български отбор над италиански и това е Берое - Ювентус :) Не са давали мача по тв тогава, защото не сме от богоизбраните отбори, но си чел в тогавашната преса. Само че, колега, няма как ние да сме учили италианците на футбол, при положение, че в годините, в които стават два пъти световни шампиони, нашият национален отбор е напълно аматьорски, без никакви резултати. Италия е велика футболна нация от много отдавна и ситуацията изобщо не е като във волейбола, където реално ние ги учим на спорта, за баскетбола си признавам, че не знам какво е влиянието на наши играчи и треньори върху италианския баскетбол. Иначе Саки отдавна говори глупости, нищо ново. Отпуснал му е края, неслучайно не работи никъде от край време.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
barcelona95
Контакти:

Мнениеот barcelona95 » 09 юни 2012 00:37

Знаете ли дали мачовете ще бъдат качвани в няк'ви торент сайтове ???
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 юни 2012 00:44

Синьо сърце написа:
acmilan написа:
sl321 написа:Аз не симпатизирам на Русия,за да ме пита някой си ,освен тях на кой ще симпатизирам.
Ебахти и зомбитата......Русия....пффф

Хората все още се чувстват задължени да й симпатизират :lol: Идеология, какво да се прави :mrgreen: Нека не се обиждат феновете на отбора на Русия, които го харесват заради начина на игра. Това не е насочено към тях ;)

Не, ти обиждаш всички. И няма идеология. Ти не можеш да направиш разлика между режима и хората. Не си бил там и не си контактувал с тях тук. Те бяха поставени в малоумна ситуация от управляващите, и пак победиха-ТЕ, а не Сталин и сульо-пульо...Те не са виновни за нищо, освен че с цената на 25 милиона( не долари) победиха. Те не са виновни, че БГ им обяви война. Не са виновни, че изтраяха 70 години див комунизъм и оцеляха. Не са виновни, че направиха бази, стадиони, инвестиции и си развиват футбола. Докато в любимата ни Италия( аз винаги съм бил за Италия и ще бъда) знаеш какво се случва с футбола. Говориш глупости, а Чехия не взе точката, за която ти копнееше, нямаше и как да стане-добре че не отнесоха седмица! Но да харесваш Русия и Италия едновременно не е дадено всекиму. И да уважаваш инакомислещите също. Жалко.

Не, аз не обиждам никого. Казал съм само факти. Има хора, които симпатизират на Русия заради една част от историята й, други я харесват заради друга част, отдавна отишла си във времето, за съжаление. Това не знам да е обида, ама карай. Наистина жалко, прав си. Само че не за мен. И това дали говоря глупости или не, едва ли ще определиш ти, колега, извини ме за което. Колкото до футбола - да, той не се развива в Италия така, както допреди години. Това също е абсолютен факт. Само че отново Италия е сред най - големите, там където й е мястото и там, където никога няма да бъде мястото на Русия. Чехите не взеха точка, нямаха футболни аргументи и го написах в темата за мача, напълно заслужено отнесоха разгром. Само че тия приказки за страдащия руски народ, преживял комунизма, ги кажи на някой чех. Той знае добре за какво става въпрос.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Panicanwhyasker
Контакти:

Мнениеот Panicanwhyasker » 09 юни 2012 00:44

Синьо сърце написа:
Viktor4o_Rs написа:Говориш глупости. По същата логика и германците не са виновни, че са варили евреи и че са избили сума ти народ из окупираните земи, те просто са изпълнявали заповеди. Освен това, България никога не е обявявала война на СССР, а е точно обратното. Не можеш да накараш някой да харесва Русия, само защото ти я харесваш. Това не значи, че не оценяваме добрата им игра. ;)

Ще ти отговоря, и то единствено заради обвинвнието за глупостите. Никога, никъде и по никакъв начин не съм обвинявал германците. Те така са решили да водят тази война и са си получили полагаемото. А изпълнителите са пред избора-или го правиш, или и ти в сапуна. Жестоко е, но така е било. А влизането в Оста и пращането на влакове с провизии за Вермахта е достатъчно. Но аз никого не карам-за ужас на такива като тебе предостатъчно хора харесват Русия... Само искам да тее питам за последно, ако така като тебе разсъждаваха в Русия преди 130-140 години, щеше ли да има България, а?

Приятелю,а защо братята Руснаци не са ни освободили по време на една дузина кампании преди това?
Защо след освобождението се обръщат против нашите национални интереси?
Защо по време на Балканските войни ........

Айде вече да оставим политиката и да си обсъждаме футбола,а?
Като толкова ви се говори за история намерете историческите теми във Гонг форума или си потърсете специализиран такъв. :!:

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 09 юни 2012 00:45

На миналото европейско доста доволно си треснаха Холандия , въпреки че "лалетата" им изравниха почти накрая . Руснаците са си класен тим . Имат страхотни играчи Дзагоев , Аршавин и Павлюченко , Роман Широков , който според мен е най-добрият руски халф в последните години , могат да си позволят да оставят моя любимец Билялетдинов извън отбора даже ... :) При тях нещата стават с много пари и с правилна работа един 1/4-финал с Германия в Полша ще е мач с мега заряд :twisted:[/quote :o :shock: Мач между Германия и Русия във Варшава :roll: какви ли чувства ще предизвика у самите поляци? Колко исторически асоциации предизвиква един такъв мач и мястото на което ще се играе. :evil: А иначе по темата, в случаите когато не играят срещу Холандия подкрепям Русия .
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 юни 2012 00:48

karabadabul написа: Смешно е да се вика за отбор от Западна Европа при положение, че тези за които викате като чуят че сте от България биха ви се изсмяли подигравателно. Ние сме велик народ и руснаците са ни братя.

Много вярно-на запад мнозинството гледат на нас като на кучета,докато обикновените хора в Русия изпитват симпатия към българите най-общо казано,което пък от друга страна не ни задължава да викаме за Русия на футбол.Айде научете се да разграничавате малко нещата.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 09 юни 2012 00:50

само за Русия разбира се ,аз съм българин и никога няма да забравя ,че този народ ни е освободил два пъти от робство,надявам се скоро да ни освободи и за трети път ,сега пак от турско ,но и от американско и бойко борисовско !
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 юни 2012 00:52

Наистина е неуместно да говорим за политика и история в този подфорум, но самото заглавие на темата неминуемо насочва разговора в тази насока. Ако има нормално заглавие, с нормална анкета, ще има и адекватни мнения по темата. И, пак казвам ( Л. П. :lol: ), нека феновете, които харесват руския отбор по футболни причини не се чувстват нито обидени, нито ангажирани в отклонението по посочените политически и исторически теми.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 09 юни 2012 00:53

Синьо сърце написа:
Viktor4o_Rs написа:Говориш глупости. По същата логика и германците не са виновни, че са варили евреи и че са избили сума ти народ из окупираните земи, те просто са изпълнявали заповеди. Освен това, България никога не е обявявала война на СССР, а е точно обратното. Не можеш да накараш някой да харесва Русия, само защото ти я харесваш. Това не значи, че не оценяваме добрата им игра. ;)

Ще ти отговоря, и то единствено заради обвинвнието за глупостите. Никога, никъде и по никакъв начин не съм обвинявал германците. Те така са решили да водят тази война и са си получили полагаемото. А изпълнителите са пред избора-или го правиш, или и ти в сапуна. Жестоко е, но така е било. А влизането в Оста и пращането на влакове с провизии за Вермахта е достатъчно. Но аз никого не карам-за ужас на такива като тебе предостатъчно хора харесват Русия... Само искам да тее питам за последно, ако така като тебе разсъждаваха в Русия преди 130-140 години, щеше ли да има България, а?

На мен ми е ясно, че за такива като теб е много по-важно какво мислят и искат в Кремъл , отколкото България да е добре. Не знам как определи, че пращане на провизии е равносилно на обявяване на война, според твои някакви си виждания може, ама в юридически, дипломатически и всякакъв смисъл не е. Пак те питам, защо караш хората да харесват това, което ти искаш ? И няма никакъв ужас в мен, всеки е свободен да харесва каквото си иска. Ужасно е, че ти си повече русофил, отколкото българофил, ето това е ужасното ...
Изображение

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 юни 2012 00:57

Viktor4o_Rs написа:
Синьо сърце написа:

На мен ми е ясно, че за такива като теб е много по-важно какво мислят и искат в Кремъл , отколкото България да е добре. Не знам как определи, че пращане на провизии е равносилно на обявяване на война, според твои някакви си виждания може, ама в юридически, дипломатически и всякакъв смисъл не е. Пак те питам, защо караш хората да харесват това, което ти искаш ? И няма никакъв ужас в мен, всеки е свободен да харесва каквото си иска. Ужасно е, че ти си повече русофил, отколкото българофил, ето това е ужасното ...

Очевидно синьото сърце е от хората, които смятат, че цар Борис е имал друг адекватен избор в тогавашния момент и, че е монархо - фашист :lol: Ние точно на СССР война не сме обявявали, ама карай. Да не говорим заради кого сме третирани като загубила страна във войната, да не говорим за комунизма пък изобщо, така че... няма смисъл да говорим по тази тема изобщо.

Върни се в “Евро 2012”