gri6ata1914 написа:Не искам да дразня феновете нито на Италия, нито на Испания, но като безпристрастен зрител Хърватска заслужаваше да играе на 1/4 финал. Не само. защото вкараха повече голове на Ейре и надиграха Италия през второто полувреме, но и защото противодействаха добре на Испания и само късмет и съдия (100% дузпа срещу Чорлука в 85 мин.+ спорен гол за Испания - като тук трябва да уточня, че за мен има засада при първия пас, наистина Иниеста не е в засада, но Навас беше една крачка напред. Ако Иниеста си вкарва сам ОК, но той търси Навас, който вкарва и който явно има предимство с тази си позиция...Тук обаче си мисля, че тези правила с пасивната засаад не са изкусурени добре и съдиите не са виновни...). Жалко за хърватите, много симпатичен отбор. Жалко и за тъпото разпределение по групи..Все пак от А излизат Гърция и Чехия, който са ужасно слаби...
Уважавам мнението ти и има много верни неща в него, НО все пак не мисля, че съдията подпря Испания.
В ситуацията за засадата атаката се разглежда в 2 фази: 1. пасът от Сеск към Иниеста; 2. този от Иниеста към Навас. В първата ситуация Навас е в засада, но не играе с топката, затова засадата е само пасивна. При втората ситуация вече Навас играе с топката, но там той не е в засада, затова голът е редовен. Очевидно и ти разбираш тънкостта на ситуацията и може би си прав, че не съдиите, а спорните правила са виновни. Но все пак и други такива голове сме виждали - като пример веднага давам първия гол на Бендтнер срещу Португалия, който беше идентичен, само че тогава никой не го оспори.

Относно дузпата срещу Чорлука, не мога да не се съглася, че имаше доста яко задържане срещу него. Аз обаче мисля, че по-рано не беше дадена дузпа и за Испания, когато в 68-та минута при корнер за иберийците в наказателното поле Манджукич удари с лакът в лицето Пике и почти го прати в нокдаун. Така де, не казвам, че съдията трябва да компенсира една грешка с друга, а просто имам предвид, че откъм дузпи реферът показа еднакъв критерий.

Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...