ЕВРО 2012:1/4 Финал: Англия - Италия - 0:0 -2:4 (pen)

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: ЕВРО 2012: 1/4 Финал: Англия - Италия

Мнениеот Viktor4o_Rs » 24 юни 2012 23:35

Madridist написа:
Viktor4o_Rs написа:Да, факт е това за английския, а за испанския със сигурност знаеш повече от мен. В тази връзка за химни, доколкото знам в Европа най-дългият химн е украинският. А в полския се споменава Наполеон Бонапарт :)

Ето това е Кралския марш с текст - [offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ue4p3CoNjv0[/youtube][/offtopic] Днес, след като текст няма, испанците на мелодията си тананикат "ла ла ла ла" :lol: И тъй като съм сигурен, че ти ще знаеш имам едно питане за немския химн. Доколкото знам, първия куплет, в който се пее прочутото "Германия над всичко" е махнат и днес го няма, но си признавам, че не знам кога е станало това - дали веднага след падането на Хитлер или по-скоро след падането на Берлинската стена. Също така, много хора си мислят, че този химн е измислен по време на режима на Хитлер, но той е доста по-стар - създаден е близо век пред нацистите да дойдат на власт. ;)

[offtopic]Точно така е, първият куплет е махнат и в момента се пее само третият доколкото знам, за съжаление никога не съм учил немски език, за да съм по-навътре с нещата. Иначе Германия няма химн от края на ВСВ чак до 1952 г. , когато канцлерът Аденауер предлага да е същата песен, но да се пее само 3-тия стих. ГДР междувременно си има свой собствен и различен химн, вече след обединението на Германия и Изтока си възприема тази песен, която се казва "Deutschlandlied".[/offtopic]
Изображение

Потребителски аватар
j0rka7aa
Контакти:

Мнениеот j0rka7aa » 24 юни 2012 23:35

Tommi написа:Най-накрая двайсет и двамата на зеления килим постигнаха този чисто футболен резултат 0:0. Всички зрители пред телевизионните приемници може да бъдем доволни. :lol:

Сигурно Петела скача от радост в тях, неговата любима Италия завърши мач с неговия любим резултат. :lol:
ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 24 юни 2012 23:36

j0rka7aa написа:
Tommi написа:Най-накрая двайсет и двамата на зеления килим постигнаха този чисто футболен резултат 0:0. Всички зрители пред телевизионните приемници може да бъдем доволни. :lol:

Сигурно Петела скача от радост в тях, неговата любима Италия завърши мач с неговия любим резултат. :lol:

ХАхаххахаха :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Sunset
Контакти:

Мнениеот Sunset » 24 юни 2012 23:37

Каква ирония на съдбата... Първото нулево равенство на т'ва европейско, а мачът беше един от най-интересните досега. Айде, като е нулево, поне сега да си вкарат по един гол, че да гледаме и дузпи. Драмата да е пълна, не за друго, че прогнозата ми не се сбъдна. :lol:
[center]Изображение[/center]
[center]G R A Z I E !!![/center]

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 24 юни 2012 23:38

На мен някакъв абсурд ми се получи - това е първият мач от първенството, който свърши без гол за 90 минути, а освен това е първият мач, който истински ми хареса - динамика и положения и от двата отбора.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 24 юни 2012 23:38

Англичаните показват дух и борбеност, имаха и доста късмет де. Мачът ми прилича на Байерн - Челси, поредна аналогия. Стигне ли се до дузпи, може би Англия най-после ще счупи каръка.
С всяка изминала минута и двата тима работят всъщност за германците, и без това победителят от днес има 2 дни по-малко за почивка от немците, а сега ще има продължения, може и дузпи. Впрочем, който и от двата отбора да продължи, мисля че Германия може да се разправи с него 8-)
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 24 юни 2012 23:39, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 24 юни 2012 23:39

аре бее Италии :С тоя Балотели :@
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 юни 2012 23:42

Рой е лисица. :) Пази си смяната и в края ще пусне Дефоу, за да бие дузпа.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 24 юни 2012 23:43

Италианците се цепят да нападат,английските малоумници са се наредили пред наказателното(тия,ако продължат,ще бъдат изнасилени от Вермахта) :!:

Потребителски аватар
Sunset
Контакти:

Мнениеот Sunset » 24 юни 2012 23:43

[offtopic]Като стана дума за химни, никога няма да забравя на мача Англия - Франция, преди започването, по време на химна на Франция. Той е някакъв бърз, мелодичен, с известна мелодия, която не мога да се сетя в момента, всички се вживяват, и камерата минава покрай всички французи. Просто няма да забравя епичната физиономия на Рибери: Изображение :lol: :lol:[/offtopic]
[center]Изображение[/center]
[center]G R A Z I E !!![/center]

Върни се в “Евро 2012”