За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Мнениеот Кашчей » 29 ное 2009 19:16

Забелязвам, че във форума много често се използва определението(в груба и обидна насоченост) "селяни", "селски".., както и "комплексар".Всеки, който не може да противопостави някакъв смислен довод на опонента си, започва да употребява тези изрази.Не знам що за самочувствие можеш да имаш, и най-вече-с какво е подплатено(особено при тийнейджърите, които дори правописа на родния си език не знаят), за да се изживяваш като султана на Бруней, или поне, като Президент на САЩ или Русия.Със сигурност, повечето от използващите тези изрази са хора, които рядко се замислят върху значението им, да не кажа, че въобще не се замислят.Другият често повтарящ се израз-комплексар, комплекси-също се използва без особено голяма мисъл.Какво общо има несъгласието с теб, да с теб(а може и с мен), за да се обявява опонента за комплексар?Какво означава комплексар?От какъв комплекс страда "комплексарят"?А от какво страда този, който ползва това определение с повод и без повод?

След дългото изложение, да те питам, да теб, именно теб:
Ти гражданин ли си и кое селско не ти е присъщо?А комплексар ли си?От какво имаш комплекс?Ако не си ... защо наричаш другите така?

ПП-Ако някой се припознае, вината не е моя.Приликите с действителни никове е напълно случайна ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
USF
Контакти:

Re: За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Мнениеот USF » 29 ное 2009 19:20

Кашчей написа:Забелязвам, че във форума много често се използва определението(в груба и обидна насоченост) "селяни", "селски".., както и "комплексар".Всеки, който не може да противопостави някакъв смислен довод на опонента си, започва да употребява тези изрази.Не знам що за самочувствие можеш да имаш, и най-вече-с какво е подплатено(особено при тийнейджърите, които дори правописа на родния си език не знаят), за да се изживяваш като султана на Бруней, или поне, като Президент на САЩ или Русия.Със сигурност, повечето от използващите тези изрази са хора, които рядко се замислят върху значението им, да не кажа, че въобще не се замислят.Другият често повтарящ се израз-комплексар, комплекси-също се използва без особено голяма мисъл.Какво общо има несъгласието с теб, да с теб(а може и с мен), за да се обявява опонента за комплексар?Какво означава комплексар?От какъв комплекс страда "комплексарят"?А от какво страда този, който ползва това определение с повод и без повод?

Ти гражданин ли си и кое селско не ти е присъщо?А комплексар ли си?От какво имаш комплекс?Ако не си ... защо наричаш другите така?

ПП-Ако някой се припознае, вината не е моя.Приликите с действителни никове е напълно случайна ;)

+1
И бъди сигурен, че много ще ти отговорят с тези изрази и в тази тема, щото нямат и грам акъл!
В България има един вагон с железничари,
един кафез с канари,
един обор с левскари,
и седем милиона ЦСКА - ри!!!

Потребителски аватар
USF
Контакти:

Мнениеот USF » 29 ное 2009 19:23

USF написа:
Кашчей написа:Забелязвам, че във форума много често се използва определението(в груба и обидна насоченост) "селяни", "селски".., както и "комплексар".Всеки, който не може да противопостави някакъв смислен довод на опонента си, започва да употребява тези изрази.Не знам що за самочувствие можеш да имаш, и най-вече-с какво е подплатено(особено при тийнейджърите, които дори правописа на родния си език не знаят), за да се изживяваш като султана на Бруней, или поне, като Президент на САЩ или Русия.Със сигурност, повечето от използващите тези изрази са хора, които рядко се замислят върху значението им, да не кажа, че въобще не се замислят.Другият често повтарящ се израз-комплексар, комплекси-също се използва без особено голяма мисъл.Какво общо има несъгласието с теб, да с теб(а може и с мен), за да се обявява опонента за комплексар?Какво означава комплексар?От какъв комплекс страда "комплексарят"?А от какво страда този, който ползва това определение с повод и без повод?

+1
И бъди сигурен, че много ще ти отговорят с тези изрази и в тази тема, щото нямат и грам акъл!

А между селянин и селяк има огромно значение! Селянин е човек от село, а селяк е човек без култура! И ако някой ме обиди със "селянин", ама въобще няма да му се разсърдя, че то на всеки рода е от село!!!
В България има един вагон с железничари,
един кафез с канари,
един обор с левскари,
и седем милиона ЦСКА - ри!!!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 ное 2009 19:34

То темата си е болна поначало, защото Кашчей има нещо/някого предвид. Но разбира се, по принцип "комплексар", "селянин", "педал", "наркоман" и "***** (проста)" (за жена) са супер неясни и съмнително като негативна насоченост обида, които показват, че един от най-богатите откъм вулгаризми и псувни речник - нашия е в дълбока криза :mrgreen: .

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 ное 2009 19:36

USF написа:+1
А между селянин и селяк има огромно значение! Селянин е човек от село, а селяк е човек без култура! И ако някой ме обиди със "селянин", ама въобще няма да му се разсърдя, че то на всеки рода е от село!!!

По бих приел грубото простак или простащина, защото не е необходимо условие да се родиш на село, за да си простак.Образованието и произхода не винаги правят от индивида истински човек.Липсата на уважение към правата и мислите на другия не е особено похвално, особено за индивида със самочувствие на гражданин.
Какъв ли комплекс избива живеещият в Обеля 2, за да нарече селянин, този, който живее в центъра на Пловдив или Варна, примерно?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 ное 2009 19:36

Браво, прекрасна тема. Поздрави на автора. Лично аз бих допълнил 2 неща.
Първо според мен, определението "селяндур" трябва да се отнася за манталитет,а не за това къде си роден. Моята баба е родена в едно родопско село. Прекрасно впечатление ми прави факта, че като отида там, непознати хора ме спират и ми казват "добър ден". Тук в Пловдив ми се е случвало да ме срещне човек от моя клас и да ме подмине като малка гара,при положение, че ме е и видял 8-)
Второто нещо по темата,което искам да кажа,е че само тук има такова разделение по оста столица-провинция. Да сте чули някой да нарича Милано, Барселона или Ню Йорк провинция.Аз лично - не. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Nevertheless
Контакти:

Мнениеот Nevertheless » 29 ное 2009 19:38

Аз съм гражданин (родителите ми са граждани и бабите и дядовците ми са граждани). И какво от това - голяма работа !!! На кой му пука !!
Във форумите никога не си позволявам да обиждам хората без значение на кой отбор симпатизират. Използването на някои от думите, изброени в заглавието на поста, не говори добре за човека, който ги употребява.
А на някои от големите"граждани" искам само да кажа че по селата живеят много по-качествени, сърдечни, отзивчиви и гостоприемни хора от тях..

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 ное 2009 19:41

metodito написа:То темата си е болна поначало, защото Кашчей има нещо/някого предвид. Но разбира се, по принцип "комплексар", "селянин", "педал", "наркоман" и "***** (проста)" (за жена) са супер неясни и съмнително като негативна насоченост обида, които показват, че един от най-богатите откъм вулгаризми и псувни речник - нашия е в дълбока криза :mrgreen: .

Грешиш!Нямам никого конкретно предвид.. поне не и този път.Покрай историите с мача между "Левски" и "Литекс" се начетох на подобни определения.Не, че ги нямаше и преди това.Да не задълбавам и с любезните обръщения, от селскостопанския речник, които си разменят някои привърженици на "грандовете" ни ;)
Интересно ми е мисленето(доколкото го има) на такъв човек.Що за човек е наистина?Толкова много ли се е издигнал над "стадото", та си позволява да дава определения на хора, които не познава?!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 ное 2009 19:44

Nevertheless написа: по селата живеят много по-качествени, сърдечни, отзивчиви и гостоприемни хора от тях..

+2 На село няма "уморен съм, мързи ме". Като не работиш градинката, нищо няма да ти роди. Копаш и пееш. И може да не знаят кой е Блез Паскал, но са по-почтителни и добри, обикновено.

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 29 ное 2009 19:51

Nevertheless написа:А на някои от големите"граждани" искам само да кажа че по селата живеят много по-качествени, сърдечни, отзивчиви и гостоприемни хора от тях..
Много си прав :!: :!: Както и Методито по-горе :) Манталитета на хората от града и на тези от селата е много по-различен.Хората от село са скромни,услужливи и трудолюбиви."Селяните",както някои наричат хората от село,са главните причина хората от града да ядат кисело мляко,кашкавал,сирене,а бе всичко,което се сетиш.И много щеше да ми е интересно,ако не бяха те какво щяха да хапват хората :?: :roll: Други пък забравят,че не се знае как ще се завърти колелото на живота,да не стане така че дълголетните граждани да почнат да живеят на село,та тогава на тях да им викат селяни

Върни се в “Свободна зона”