Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kanar76
Мнения: 633
Регистриран на: 07 мар 2014 15:57
Контакти:

Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот kanar76 » 07 дек 2016 13:38

Община Пловдив е запорирала сметките на двата пловдивски елитни клуба Ботев и Локомотив. Причината за крайните действия на общината е една и съща – задължения по концесии! Локомотив Пловдив има задължение към общината по развалената вече концесия за подлеза на Централна гара. Ботев Пловдив пък имат натрупани такива по концесията за стадион Христо Ботев. Задължението на Локо Пд възлиза на 146 191 лв, а на Ботев Пловдив между 100 и 120 хиляди лева

Миналата седмица президентът на канарчетата Ангел Палийски е имал среща в Община Пловдив именно по този въпрос. Днес такава среща имат и от Локомотив Пловдив.

Директорът на Дирекция „Правно-нормативно обслужване” в Община Пловдив Илиан Иванов, хвърли повече яснота около запорираните сметки на Локо и Ботев!

„Изискуемата сума от Локо Пд е 146 191 лв. Казвам ви я точно, защото е пред мен, тъй като преди минути излязох от среща с представители на футболния клуб. На Ботев Пловдив задължението беше между 100 и 120 хиляди лева (Според неофициалната информация тя е 103 000 лева.). И двете задължения са по неизплатени концесионни възнаграждения. Запорите и на двата клуба са от по-миналата седмица. Такава е процедурата. Запорирането на сметките не е решение на някого, а спазване на законите и сроковете. Ежеседмично в дирекцията получаваме доклади от Концесионния контрол. Ако не се изпълняват задълженията по концесиите се стига до действия за събирането им, за да не се ощетява Общината. Ако има движение по сметките частният съдебен изпълнител ще го отчете и ще погаси 30% от задълженията, след което трябва да се направи споразумение за изплащането на целите суми. Ако такова движение няма, следва описване на имуществото. Футболистите и техните договори не са такова имущество, така че няма опасност двата клуба да загубят правата си над играчите. Емблемите и запазените марки могат да бъдат описани, но то тях няма, кой да ги купи. Ще се направят описи на имуществото на двата клуба. Да, и двата клуба имат внесени гаранции по концесиите си, но с тези гаранции не може да се погасяват тези задължения. След като задълженията бъдат погасени, двете АД-та могат да получат депозитите, които са внесли. Да, дълговете могат да бъдат погасени. Имали сме такава практика в Общинския съвет. Това може да стане, също по съответната процедура. А именно, ако ЧСИ-то даде доклад, че задълженията няма, как да бъдат събрани от длъжника. Тогава може да се стигне до там, че общинския съвет да ги обяви като несъбераеми и така на практика задълженията да отпаднат.“

Потребителски аватар
tinko
Мнения: 518
Регистриран на: 08 авг 2010 16:55
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот tinko » 07 дек 2016 13:51

Община Пловдив за пореден път показа на цяла България, как се помага на спорта! Иван Тотев и подчинените му трябва да получат орден Стара планина за приноса си към най-популярната игра! Всеки по отделно! Сега, веднага, на опашка при президента! Никакво отлагане! Герои!
В Стара Загора, Велико Търново, Горна Оряховица, Монтана, Русе, Несебър и т.н. трябва да заровят главите си от срам в земята, след поредният велик жест на Пловдив към футболните клубове и техните фенове.

Община Пловдив запорира сметките на елитните Ботев и Локомотив! Браво, вождове! Така се прави! Сложете камък в колелата на единствената радост на няколко десетки хиляди. Изгонихте ги от стадионите, защото вече стадиони нямаме! В Кършияка се молят всяка пролет реката да не напълни терена им с риба, за пореден път! На Лаута се чудят, коя трибуна, как да закрепят! Ботев пък с мъка и тъга гледат запустелия си строеж! В Кючука само юноши влизат на запустелия Тодор Диев. Но Община Пловдив мисли и показва, как се действа! Тя сега ще вземе около 200 000 лева от запорираните сметки на Ботев и Локо и ще вдигне и четирите съоръжения наново. Тотев ще ни върне от Сърбия или Румъния (където щеше да ни праща да подкрепяме отборите си в Европа) и ще гледаме ШЛ в Пловдив. Нищо, че Ботев не могат да усвоят сега парите си от рекламодатели! Нищо, че в Локо заплатите закъсняха, заради запорираните сметки! Нищо, че в Коматево трябва да си платят парното, за да са им децата на топло, ама как да го платят, като частни съдебни изпълнители само чакат някой лев да влезе по сметките, за да ги дръпнат. Ама това е за доброто на пловдивчани, майната му на футбола. Майната им на Ботев, Локо, Лаута Арми, Бултрас и т.н. Майната им на чалгарчетата футболисти и на феновете лумпени. В Пловдив можем и без тях.
В Пловдив ще се радваме на четвъртия пореден ремонт на бул. Руски, на новите светофари, на таблата по спирките, на черното Околовръстно, което отне десетки животи и прати не знам колко хора в болница. Ще гледаме прехласнати новите МОЛ-ове, залата за 60 милиона с двата стълба по средата и петнайсетте нови велосипеда. Майната му на футбола и фенове! БФС вече го направиха – изпразниха стадионите! Сега вие сте наред – фалирайте ги! За какво са ни?
Абе, що не си…

Б.а.: Общината Пловдив реши да спази точката на закона, това е извън всякакво съмнение. Ботев имат внесени около 500 000 лева гаранции по своята концесия, Локо има 30 000 внесена подобна гаранция за концесията на подлеза! Ми вземете си ги от там, бе и оставете футбола ни да диша! Поне да диша, след като не искате да му помогнете да се развива!


kanar76
Мнения: 633
Регистриран на: 07 мар 2014 15:57
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот kanar76 » 07 дек 2016 13:58

Важното е, че в Браничево /1300 души население/ има стадион за 2 милиона лева. Също толкова важно е и че в Разград /30 000 души население/ има трибуна кръстена на румънски циганин отново спонсорирана от държавата / 2 милиона лева /. Подобни примери има и в Съединение с 5 хиляди души за/5милиона лева/ Белоградчик, Ново село, Ружинци, Дреновец, Павликени, Земен и още и още …. Град като Пловдив дал такива имена не само на българския футбол, а на световния не заслужава да има един нормален стадион. СРАМ И ПОЗОР !!!

jorkataop
Мнения: 8
Регистриран на: 12 сеп 2016 22:22
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот jorkataop » 07 дек 2016 14:18

Срам и позор е отношението на цялата пасмина към спорта и футбола в часност.За жалост почти никой не залага на детските школи, а да не говорим че като някой отбор има проблеми държавата си плюе на петите и никаква я няма.
OP ftw

bobmarli
Мнения: 405
Регистриран на: 01 юли 2013 22:42
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот bobmarli » 07 дек 2016 15:53

Ако нямаш 100 хилки да си платиш стадиона, чий го дириш в А група?

free0909
Мнения: 57
Регистриран на: 06 ное 2015 11:15
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот free0909 » 07 дек 2016 16:10

И защо плюете по кмета, за това, че си върши работата? То в повечето клубове не са и чували за финансова дисциплина, а и не виждам кой ще им плаща борчовете, при положение, че феновете определят кой да е треньор ? Вижте календара в коя година живеем, някои хора са застинали в началото на 90-те, когато общините наливаха в клубовете и даваха на безценица общински имоти на "благодетеля" на отбора! Имаше един период в който всички общински пазари бяха във властта на "президента" на съответния клуб ! Кмета трябва да отстоява интереса на общината, а ако дава общински пари за спорт, то това трябва да е за детския спорт.

Потребителски аватар
1982
Мнения: 30287
Регистриран на: 13 юни 2012 15:17

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот 1982 » 07 дек 2016 16:14

Не, бе, ще ви чакат като НАП нас и Левски, да ни станат задълженията по 14-15 и 6-7 милиона съответно, после иди си ги търси ...... така се прави, стискаш за гушата, докато е още малко змийчето.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Sstefanov
Мнения: 1864
Регистриран на: 25 ное 2013 17:01
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот Sstefanov » 07 дек 2016 16:32

1982 написа:Не, бе, ще ви чакат като НАП нас и Левски, да ни станат задълженията по 14-15 и 6-7 милиона съответно, после иди си ги търси ...... така се прави, стискаш за гушата, докато е още малко змийчето.

Най точното мнение !

Потребителски аватар
metodito
Мнения: 21185
Регистриран на: 15 авг 2008 14:46
Местоположение: На хубава трапеза, под сянка на Трапезица.
Контакти:

Re: Запорираха сметките на Ботев и Локомотив

Мнениеот metodito » 07 дек 2016 16:34

1982 написа:Не, бе, ще ви чакат като НАП нас и Левски, да ни станат задълженията по 14-15 и 6-7 милиона съответно, после иди си ги търси ...... така се прави, стискаш за гушата, докато е още малко змийчето.


Абе, айде-айде, не е така. Не малко, ами много се получава, "за кокошка - няма прошка"...


Върни се в “Ботев”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта