Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 18 сеп 2014 21:40

29-годишният Костадин Дяков подписа договор със столичния Славия и се очаква да дебютира още в домакинския мач на "белите" срещу Черно море. За последно Дяков носеше фланелката на Ботев (Пд).

Дяков, който е носил екипите на Вихрен, Родопа, Черноморец и "Ботев" (Пловдив), тренираше с "белите" в последните дни и вече е картотекиран. Той е второто ново попълнение в Славия след идването на треньора Иван Колев. Миналата седмица "белите" уредиха и Фернандер Касай. Защитникът от Централноафриканската република направи официален дебют с екипа на Славия при загубата с 0:2 от "Левски".

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 15 ное 2014 15:28

Бургаската футболна легенда Владо Стоянов надви рака. В продължение на 14 месеца голаджията се бореше с коварната болест. Проблемът беше в белите дробове на 50-годишния бивш таран на Черноморец, Локо (Сф), Ботев (Пд) и Спартак (Пд), пише “24 часа”.
“Вече се чувствам добре. Като че ли най-тежкото мина. Огромната заслуга е на семейството ми, на двамата ми синове и невероятната ми съпруга Маргарита. Чудя се откъде тази жена събра толкова сили и кураж да ме гледа”, призна пред “24 часа” риталият и в испанския Депортиво (Ла Коруня) Владо Стоянов.
“Чудя се как организмът ми издържа на тия отрови. То не бяха химиотерапии, дори не им зная броя. Последната беше във вторник при доцент Калев във Варна. Следващата седмица отивам пак при него за консултация. Нямам търпение да ми каже, че мога отново да работя. Това искам най-много”, категоричен е Стоянов.
Сам се навива, че лека-полека трябва да започне да спортува, за да възстанови мускулатурата, особено на краката.
“Бяха станали като клечки. Сега възстановявам теглото си. Рано или късно пак ще започна треньорска работа, но колкото по-скоро, толкова по-добре. Ще ми се да е още от януари, но нека не избързвам”, каза още Стоянов.
За последно той водеше юношескя национален отбор, преди да му открият коварната болест.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 29 ное 2014 11:59

Лацио проявява интерес към бранителя на Лудогорец Георги Терзиев, пишат в Италия. Римските орли ще изпратят съгледбач на мача с Локо Сф утре. Това бе потвърдено и от мениджъра Джанлука ди Марцио. Той написа в собствения си сайт, че ще пътува до България, за да наблюдава на живо изявите на 22-годишния национал. Бившият футболист на Черноморец премина в Лудогорец през лятото на 2013 година. Тогава разградчани броиха за правата му 1 милион лева. В последната седмица Терзиев се пре-върна в герой за тима си, след като реализира изравнителното попадение срещу Ливърпул (2:2) в групите на Шампионска лига. С него той донесе на клуба си печалба от наградния фонд на УЕФА в размер на 500 хиляди евро и на практика изплати дадените средства по трансфера си. До момента през сезона защитникът е записал едва б мача в А група. Причината за това е, че роденият в Сливен футболист бе преследван от контузии, които не му позволиха да играе близо 2 месеца. Другата цел на Джанлука ди Марцио е Кирил Десподов от Литекс. За интереса на Лацио към родения през 1996 г. талант се знае отдавна. Преди няколко дни младокът навърши 18 години и подписа професионален договор с тима от Ловеч. Най-вероятно днес италианецьт ще бъде на "Герена”, за да проследи изявите му.

"Тема спорт"

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 07 дек 2014 18:21

Славистът Манзоро: Българите не си мърдат задниците, защото смятат, че всичко им е дадено

pfcslavia.com
Халфът на Славия Жереми Манзоро даде интервю пред френското издание So Foot. Бившият играч на Реймс говори за всичко интересно около живота си в България, престоя в Черноморец и мечтите за развитието на кариерата му.

-Как се озова в България?
-Това стана благодарение на моя агент. Той се свърза с мен преди две години и ми предложи да мина проби в български клуб. Става въп­рос за Черноморец, които ме тестваха ед­на седмица. Хареса ми и реших да подпи­ша.

-Не беше ли упла­шен от идеята да отидеш в шампио­нат, за който не си чувал?
-Първоначално аз не исках да ходя в България. Моето же­лание бе да остана във Франция. След няколко дни размисъл обаче реших, че това е може би добра идея. Особено поради фак­та, че трудно щях да си намеря клуб в ро­дината си.

-Има ли някой от твоето семейство с теб в България?
-Не, сам съм. На мен ми помогна фак­тът, че в Черноморец имаше няколко игра­чи, които говорят френски. Това ми по­могна за интеграция­та и вече мога да оти­да навсякъде по све­та, тъй като в Бълга­рия преживях някои екстремни моменти (смее се).

-Защо има много французи в Бълга­рия?
-Защото за повече­то футболисти е по-добре да напуснат ро­дината заради преч­ките, които имат там. Дълго време от Реймс не искаха да ми пред­ложат договор, докато в България това се случи веднага. В „А" група може да се нап­рави един цял отбор от французи.

-Какво е ниво­то на футбола в България?
-Има 4-5 добри отбора. Лудогорец е в Шампионската лига, а Левски и ЦСКА са с най-голяма фенска маса в страна­та. Но за да бъда чес­тен, нивото им не е много високо. В най-добрия случай, те ще са средняци в Лига 1. Останалите отбори са на ниво Насионал (б.р. - трета дивизия) или дори по-ниско.

- Какво ще кажете за живота в столица­та, София?
-Този град има ня­кои сериозни предим­ства, въпреки че ми липсва лятото в Бур­гас, където има море. България е прекрасна страна, която наисти­на се различава мно­го от франция.

-Какво не ти ха­ресва в ежедневие­то?
-Бедността. Има ня­кои доста шокиращи неща, които не бях виждал във Франция.

- Как минава един твой ден?
-Събуждам се в 9,15 часа. Първата тренировка започва в 10 часа. Следва възс­тановяване, сауна, студена баня. Приби­рам се вкъщи и спя. Имам много свободно време. Изгодно е да бъдеш футболист.

- Как си комуники­раш с българите. Каква е храната в страната?
- Аз говоря английс­ки с момчетата. Пове­чето хора в България го говорят свободно. Освен това уча бъл­гарски. Храната, която ям, е подобна на тази във Франция. В София има същите заведе­ния за бързо хранене, които има и във Фран­ция. Аз не ям местни­те специалитети, за­щото ми звучат подоз­рително (смее се).

-Какъв език е бъл­гарският?
-Това е един красив да бъде научен, още повече, че азбуките ни са различни.

-Как стоят нещата финансово?
-Имах проблеми в Бургас, но те ми бяха от полза. Сега не пла­щам данъци, както е във Франция. Всич­ките пари отиват в джоба ми. Това е голямо предимство.

- А какви са тре­нировките в „А" група?
- Франция логично е по-напред в такти­ческо, физическо и колективно ниво. Бъл­гария се опитва да ко-пира големите пър­венства, но това не става. Те имат сериоз­но закъснение. Напри­мер ние правим много скокове и вършим доста физическа ра­бота. Натоварването е несъразмерна спрямо времето за възстано­вяване. Ето защо чес­то има проблеми с контузии. Това не е много умно.

-Каква е атмосфе­рата на стадионите?
-Проблемът в Бъл­гария е, че не същест­вува атмосфера. Това обаче не важи, когато играят Лудогорец или ЦСКА.

-Правите лош се­зон със Славия до момента?
-Аз две години се боря за оцеляване, а това е доста разоча­роващо. В България, когато няма резулта­ти, започваш да се страхуваш за заплатата си. Българите не си мърдат задниците, защото си мислят, че като са в „А" група, всичко им е дадено. Но това е вътрешен проблем.

-Възможно ли е да се върнеш във Франция?
-Едва ли ще се вър­на във франция, за да играя футбол. Предпо­читам чужбина. Там има повече уважение, по-добро заплащане и т.н. Но не казвам, че никога няма да се върна.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 11 дек 2014 02:06

Славия прави селекция от "Б" и "В" група

Зимната селекция на Сла­вия ще е главно от играчи от Б и В групите, разбра "Тема Спорт". Основната причина -през пролетта белите ще бъдат във втората шести­ца. Тогава те ще обиграват състав за новия шампионат 2014/15.
Столичани вече са се разб­рали с двама български фут­болисти, които да започнат подготовка на 15 януари. Става въпрос за централния защитник на Етър Тихомир Трифонов и халфа Милен Та­нев от Черноморец Бургас. Вторият има предложение и от тим от втора дивизия на Израел, но почти сигурно ще акостира на "Овча купел". 27-годишният Танев е юноша на Берое, като в кариерата си е играл още за Черноморец Бал­чик, Ботев Гълъбово и Мастер Бургас.
28-годишният Трифонов пък има сериозен стаж в А група с екипите на Локомотив Мездра, Монтана, Етър, Ло­комотив Пловдив и Черномо­рец Бур­гас.
Спортно-техническият щаб на Славия е набелязал още чети­рима играчи от България, но засега имената им се пазят в тайна. На 16 декември бели­те ще играят контрола с младежкия ни национален от­бор, като за нея се чакат и няколко млади чуждестранни играчи, свободни агенти, ко­ито ще бъдат пробвани. Почти сигурно през зимната подготовка единият лагер на столичани по традиция ще е в турския курорт Анталия.

Потребителски аватар
parazit
Мнения: 1085
Регистриран на: 10 сеп 2014 12:36

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот parazit » 16 дек 2014 09:59

Бившият футболист на Черноморец (Бургас) Яник Боли беше избран за играч на месец ноември в руската втора лига, както и автор на най-красивото попадение за изминалия месец. Боли, чийто баща е брат на бившите известни френски футболисти Базил Боли и Роже Боли, в момента носи фланелката на Анжи (Махачкала) - лидер в дивизия ФНЛ, както се нарича второто ниво на руския футбол. Яник Боли има 9 гола в 12 мача, които го нареждат на 2-о място при стрелците след Сергей Самодин от Шинник (Ярославл). Според сайта Sportbox Яник Боли буквално дърпа Анжи към завръщане във Висшата лига на Русия. Отборът от Дагестан е начело в класирането с 45 точки от 21 мача, с 3 повече от 2-ия Том (Томск) на Живко Миланов. Но в бившия му отбор Заря (Луганск), който го купи от Черноморец (Бургас), не искат и да чуят за него. Луганчани са платили на българския си отбор 300 хиляди евро трансфер, което е рекорд за клуба. Те обаче ще го запомнят, освен с красивите голове, и с бягството от клуба, както и постоянните му контакти със съмнителни типове. "Около него винаги има достатъчно тъмни личности, които имат както руско, така и друго гражданство. Чичо му е известен футболист, но той също е доста нечистоплътен човек в отношенията си", обяснява генералният директор на Заря (Луганск) Сергей Рафаилов. Рафаилов разказва, че миналото лято Боли е играл в първия мач на клуба в Лига Европа в Албания и след този мач изчезнал безследно и повече не се върнал в отбора. В Луганск още се чудят дали при наличието на Боли в състава нямало да стигнат още по-напред в турнира, след като участието им приключва с поражение от Фейенорд пред групите на Лига Европа. След това Заря е получила за него доста сериозна сума- 900 хиляди долара, което е рекорд за втората руска дивизия. А самият Боли е написал в личната си страница в социална мрежа, че е благодарен на Заря: "Заря, без тебе аз нямаше да бъда това!" "Но футболист, който се забелязва, той стана точно в България, където сам признава, че е извършил и първата си адаптация към професионалния футбол. А какъв точно е станал в Заря и като какъв е заминал за Анжи, ще стане ясно скоро. А с обкръжението на футболиста, по всичко изглежда, че в Анжи ще се оправят, пише още авторът на материала Арнолд Епщайн. "А колко успешна е тази сделка за махачкалинския клуб, ще се разбере догодина, ако заедно с Анжи се появи във висшата лига на Русия. Договорът му с Анжи е за четири години, което означава, че намеренията спрямо него са дългосрочни". Боли дойде в Бургас през 2011 година при треньора Димитър Димитров-Херо като юноша на Пари Сен Жермен и три мача за мъжкия тим на този клуб. След кратък престой в Льо Авър и Ним Боли изкара непълни две години в Черноморец, в които отбеляза 9 гола във всички турнири при 23 изиграни срещи.

http://www.sportal.bg/news.php?news=523399

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 17 дек 2014 20:47

Двама бургаски специалисти влизат в щаба на новия национален селекционер по футбол Ивайло Петев. Това са Алекси Желязков и Любомир Шейтанов. Първият ще бъде помощник на Петев, а Шейтанов ще отговаря за вратарите на „трикольорите“.

„Представяме ви новия треньор на националния отбор. Йордан Лечков отговаря директно за националните отбори, имал е разговори с различни кандидати, като това е предложението, неговото и моето, което бе единодушно прието“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 22 дек 2014 22:53

Единственият коментар под статия в Новспорт относно трансферите в Берое:
"СЛЕДВАЩИЯ ОСВОБОДЕН ДА Е ВЕНЦИ ХРИСТОВ. ВЪН ОТ БЕРОЕ НЕБЛАГОДАРНИК НЕКАДЪРЕН. ЕДИН ДВОЕН ПАС НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ СЪС СЪОТБОРНИЦИТЕ СИ."

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 22 дек 2014 22:54

Славия предлага договор на Шоколаров


Славия ще предложи договор на халфа Слав­чо Шоколаров, пише „Тема Спорт". В мо­мента той е свободен агент. Шоколаров из­кара едноседмичен пробен период при бе­лите и е успял да убеди треньора Иван Колев, че ще му свърши работа за пролетния полусезон.

Шоколаров е ро­ден на 20 август 1989 година, висок е 174 сан­тиметра, тежи 67 ки­лограма. В кариерата си е носил екипите на Светкавица, Монтана и Черноморец. За бур­газлии рита миналата пролет, като изигра 11 мача в елита и се отчете с един гол.

Възможно е подго­товка със Славия да за­почнат още няколко футболисти, които бяха тествани от Иван Колев. Сред тях са холандският напада­тел Донован Деекман, Емил Колев от Добруджа, Тихомир Трифо­нов от Етър и Петър Атанасов от Раков­ски.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 22 дек 2014 23:08

"Тема спорт": Локо Пд ще продава, за да стабилизира бюджета
Локомотив Пловдив ще продаде след Нова година един или двама от водещите си футболисти, за да стабилизира бюджета. Това ще стане, ако от януари клубът не бъде поет от сериозен спонсор. Най-спряганите имена за трансфер са десният бек Венелин Филипов и нападателят Бирсент Карагерен. Те се превърнаха в откритията за есенния дял, а с головете си за победата с 2:1 над Ботев в мача реванш от 1/8-финалите за Купата на България станаха любимци на феновете. Най-вероятно обаче привържениците няма да имат възможност да им се радват през пролетта. Интерес към Венелин филипов има от отбори от Казахстан, Азербайджан и Славия, а към Бирсент Карагерен от Турция.


Върни се в “Черноморец”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта