Германски футбол (сезон 2010/11)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Германски футбол (сезон 2010/11)

Мнениеот Бижутера » 14 юни 2010 00:19

с нетърпение чакам мачот със сърбите, дано бъдат гнусно и безжалостно унижени от какау и подолски :twisted:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 14 юни 2010 00:34

Viktor4o_Rs написа:Има големи комплексари , подозирам , че са фенове на Англия или Франция :lol: :lol: :lol:

Правилно подозираш за Англия,ама си мисля,че другите са за Испания :lol: ...Дано Бундестима продължи да мачка,това ще докара до лудост доста потребители :lol:

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 14 юни 2010 00:48

Дано да , ще умрат от злоба някои и ще събират от 9 кладенеца вода , за да измислят нещо :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 14 юни 2010 09:33

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/kanaluebersicht/aktuellste/646#/beitrag/video/1068684/Deutschland---Australien-4:0-(2:0)
Германия победи с 4-0 слабаците от Даун Ъндър и хората във федералната република се размечтаха (виж линка по-горе).
Според някои ДФБ ще вземе световната титла, заради цикъла на 20 години, в който печели Световно първенство. 1954 - 1974 - 1990 - .... може би 2010?
Според други, които си спомнят още Световното в Германия 1974, достатъчно добра поличба е, че както тогава, така и сега бундестимът започва с победа срещу Австралия (3-0 през 1974 )

снимки от Дърбан

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

http://www.7sport.net/7sport/fw_mondial/d5774_17.htm

Телевизиите
ARD и ZDF изпратиха 550 служители, за да отразяват мачовете. Те очакват 30 милиона души да гледат срещите. Програмният директор на ARD Фолкер Ферес се надява на "лятна приказка от зимната Южна Африка". Приходите от реклама обаче са далеч по-ниски от прогнозираните. Първо, Африка е твърде далеч, и, второ, икономическата ситуация там е много нестабилна. Рекламните приходи в Германия от мондиала през 2006 г. бяха 624 млн. евро. Досега световното в Африка е донесло само 105 млн. Най-много са похарчили от "Фолксваген" - 30 млн. евро. "Хюндай", който е спонсор на ФИФА, е дал на немските телевизии само 8 млн.
да се надяваме,че този червей, който винаги ме банва след като пусна нещо интересно за да избие комплексите си, днес се е скрил от жегите някъде, където няма комп.
Последна промяна от unist_gp на 14 юни 2010 11:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Levski_1914 forever
Контакти:

Мнениеот Levski_1914 forever » 14 юни 2010 10:28

Сърбите не са наперени,прсто имат добър отбор,на мен ми беше чудно,защо играха толкова слабо,все е имало няква причина,та се надявам мойте любими немци и сърбите,да излязат от групата пък...........каквото сабя покаже ;)

А иначе,вчера изгледах целия мач,много добър за Немската машина,изключително бързо,прегрупиране от защита в атака и обратното,бърз техничен футбол,много добра координация на терена,абе супер беше,дано продължат така и в другите мачове,искрено го пожелавам на мойте любимци и моя фаворит!!! ;) ;)
Левски завинаги в моето сърце!

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 14 юни 2010 10:32

Първо, честита победа на всички, които са подкрепяли германците вчера!
Искам да споделя с вас някои мои впечатления, които смятам за значими. Лошо впечатление ми прави, че някои потребители, включително и дългогодишният журналист от "Гонг" Валентин Грънчаров, прописаха Deutschland Über Alles (в превод: "Германия над всичко"). Сега, нека правим разлика между футбол и политика. Няма нищо лошо в това да гледаме германското първенство, да харесваме германски продукти (автомобили, бира, вурстове и т.н.), да подкрепяме германския отбор, когато нашия не участва на първенството (все пак сме футболни фенове), ама да пишем "Германия над всичко" ми звучи леееееко абсурдно. Защото все пак сме българи и трябва да държим на своето достойнство! Кой германец ще каже "България над всичко"? Или може би някой италианец ще го направи, след като "българин" в Италия е обидна дума? Вижда ми се малко унизително всичко това. Лично мое мнение. Гледам, че някои говорят за "германски танкове, машини, гаубици" и т.н. Момчета, Втората световна война свърши преди 55 години (всъщност 65 :mrgreen: ), айде да се събудим малко. Светът, и най-вече любимата ви Германия, осъди нацизма и подобни дивотии предизвикват чисто удивление и стъписване. Пробвайте да говорите с някой обикновен германец за танкове, гаубици и арийци и ще видите каква ще бъде реакцията (въпреки че не ви го препоръчвам, де). Не искам да мисля, че някои подкрепят Германия, поради расистки причини. Просто това е тъпо и няма нищо общо с футбола.

И като си говорим за раси и етноси, вчера се начетох на дивотии, как германският отбор бил отбор на света, как нямало никакви германци и други подобни изцепки, плод на заблудени журналисти. Направих си труда да намеря данни за всички 23-ма германски играчи: къде са родени, какъв им е произходът, къде са тренирали като юноши. Ето всичко, коеото открих от уикипедия, а съм потъмнил негерманските "връзки":

1. Мануел Нойер - роден в Гелзенкирхен (Северен Рейн-Вестфалия), вестфалец, юноша на Шалке 04;
2. Марсел Янзен - роден в Мьонхенгладбах, (Северен Рейн-Вестфалия), рейнландец, юноша на Борусия Мьонхенгладбах;
3. Арне Фрийдрих - роден в Бад Йонхаузен (Северен Рейн-Вестфалия), вестфалец, юноша на Бад Йонхаузен, Лое, Херфорд и Гютерсло;
4. Денис Аого - роден в Карлсруе (Баден-Вюртемберг), син на германска майка и нигерийски баща, юноша на Булах, Карлсруе, Валдхоф Манхайм и Фрайбург;
5. Сердар Таски (на турски: Сердар Ташчъ; играчът произнася името си като Таски :!: ) - роден в Еслинген (Баден-Вюртемберг), син на турски емигранти, юноша на Алтбах, Щутгартер Кикерс и Щутгарт;
6. Сами Хедира - роден в Щутгарт (Баден-Вюртемберг), син на германска майка и тунизийски баща, юноша на Йофинген и Щутгарт;
7. Бастиан Швайнщайгер - роден в Колбермоор (Бавария), баварец, юноша на Обераудорф, 1860 Розенхайм и Байерн Мюнхен;
8. Месут Йозил - роден в Гелзенкирхен (Северен Рейн-Вестфалия), син на турски емигранти, юноша на Вестфалия Гелзенкирхен, Тойтония Шалке, Фалке Гелзенкирхен, Рот-Вайс Есен и Шалке 04;
9. Щефан Кийслинг - роден в Лихтенфелс (Бавария), франк, юноша на Айнтрахт Бамберг и Нюрнберг;
10. Лукас Подолски (на полски: Лукаш Подолски) - роден в шлезкия град Гливице/на германски: Глайвиц (Полша), син на полски родители. На 2-годишна възраст Подолски заживява в Германия. Юноша е на Югенд 07 Бергхайм и Кьолн;
11. Мирослав Клозе - роден в горношлезкия град Ополе/ на германски: Опелн (Полша), син на етническия германец Йозеф Клозе и полската хандбалистка Барбара Йеж. На 8-годишна възраст Клозе заживява в Пфалц (Германия). Юноша е на Блаубах-Дийделкопф;
12. Тим Вийзе - роден в Бергиш Гладбах (Северен Рейн-Вестфалия), рейнландец, юноша на Дюршайд и Байер Леверкузен;
13. Томас Мюлер - роден във Вайлхайм ин Обербайерн (Бавария), баварец, юноша на Пеел и Байерн Мюнхен;
14. Холгер Бадщубер - роден в Меминген (Бавария), шваба, юноша на Рот ан дер Рот, Щутгарт и Байерн Мюнхен;
15. Пиотър Троховски - роден в померанския град Чев/ на германски: Диршау (Полша), син на полски родители. На 5-годишна възраст Троховски заживява в хамбургския квартал Билщет. Юноша е на Билщет Хорн, Конкордия Хамбург, Занкт Паули и Байерн Мюнхен;
16. Филип Лаам - роден в Мюнхен (Бавария), баварец, юноша на Герн Мюнхен и Байерн Мюнхен;
17. Пер Мертесакер - роден в Хановер (Долна Саксония), долносаксонец, юноша на Патензен и Хановер 96;
18. Тони Кроос - роден в Грайсфвалд (днешна Мекленбург-Предпомерания), померанец, юноша на Грайфсвалд, Ханза Росток и Байерн Мюнхен;
19. Какау (пълно име: Клаудемир Жеронимо Барето) - роден в Санто Андре (Бразилия), бразилец, юноша на Насионал Сан Паулу. На 18-годишна възраст Какау идва в германия със своята танцова група, а футбол започва да играе като аматьор в отбора на Тюрк Гюджю Мюнхен. Там той е забелязан от Нюрнберг, който го привлича в състава си.
20. Джером Боатенг - роден в Берлин (Берлин), син на германска майка (Мартина) и ганайски баща (Принс Боатенг), юноша на Тенис Борусия Берлин и Херта Берлин
21. Марко Марин - роден в Босанска Градишка (днешна Босна и Херцеговина), син на сръбско-босненски родители. На 2-годишна възраст Марин заживява във франкфуртския квартал Унтерлийдербах. Юноша е на Хьокст, Айнтрахт Франкфурт и Борусия Мьонхенгладбах;
22. Йорг Бут - роден в Олденбург (Долна Саксония), долносаксонец, юноша на Гросенкнетен;
23. Марио Гомес - роден в Рийдлинген (Баден-Вюртемберг), син на испански баща и германска майка, юноша на Унлинген, Саулгау, Улм 1848 и Щутгарт.

Какво прави впечатление? Извън Германия са родени: Какау, Марин, Клозе, Подолски и Троховски. От тях, само Какау се преселва в Германия по време на един по-напреднал период от живота си. Всички други отиват в страната през ранните си детски години. В чисто негермански семейства са родени: Таски, Йозил, Какау, Марин, Подолски и Троховски.
От всички германски играчи за световното първенство единствено Какау не е обучен от германски футболен клуб и германски треньори (т.е. не е продукт на германската футболна школа) и все още има някои трудности с езика. Всички други са започнали да тренират футбол в Германия :!: Не искам да правя сравнения с други национални формации. Когато говорим за "натурализация", всички футболисти са имали германско гражданство, преди да започнат да играят футбол, с изключение на Какау. На него му е предложен паспорт поради футболните му качества и само той е футболно "натурализиран". Германия постига и трите си титли с чисто германски играчи. С чисто италиански играчи ли постигат двете си световни титли от 1934 и 1938 г. италианците?

Не знам как сте с историята, но големи европейски райони като Елзас, Лотарингия, Шлезия, Померания, Източна Прусия, Судетите и др. дълги години са били под контрола на Германия и в тях живеят германски мнозинства или малцинства. Това, че някой е роден на тези територии, не го прави автоматично чех, поляк, руснак, французин и т.н. Съобразете се или попитайте някой учител по история :idea: Независимо какви политически и обществени възгледи и идеи изповядваме, ние трябва да сме наясно, че живеем в един глобализиращ се свят, където расата играе все по-малко значение (за мое лично съжаление, но това е друг въпрос). Трябва да приемем, че от днес е възможно да виждаме все повече футболисти от чужд произход дори в нашия национален отбор. Трябва да приемаме нещата такива, каквито са. Поздрави на всички и ще се радвам да чуя какво мислите и вие по въпроса. :)
Последна промяна от DeyanFCK на 14 юни 2010 12:21, променено общо 1 път.
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 14 юни 2010 10:51

адаш, супер си написал. искам само да те поправя,че на български не се казва Шлезия и съответно шлезски, а се използва полската дума - Шльонск и съответно шльонски (за Полди) ;) иначе супер, по-добре от Кикер, дано само прекраснознаещите-всичко-но-само-както-е-в-България-журналисти се заинтерсуват от материала ти, защото все пак знаеш,че се имат за най-най (но за съжаление не в старанието си да еволюират) :mrgreen:

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 14 юни 2010 11:49

Деяне,евала-обяснил си го чудесно,спокойно мога да заявя,че си един от най-добрите спортни журналисти в България ;) ...А това дето пиша "Германия над всичко",имам предвид Световното първенство,не гледам глобално-опазил ме Господ :)

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 14 юни 2010 12:12

niki87 написа:Деяне,евала-обяснил си го чудесно,спокойно мога да заявя,че си един от най-добрите спортни журналисти в България ;) ...А това дето пиша "Германия над всичко",имам предвид Световното първенство,не гледам глобално-опазил ме Господ :)

ти нали си Франк Рибери, сега за германец ли се пишеш. аз те имам най-много за баварец, ноу джърман ;) Джеронимо Барето - Какау е по германец от теб, братле :mrgreen:
май без майтап ама ако има някой друг с германски паспорт освен мен да си каже, ще ми е интересно, любопитно

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 14 юни 2010 12:13

Чудесна статия Деяне , с лекота можем да я приложим всеки път , когато някой комплексар се обади и почне да плюе отбора ;) Що се отнася до това Deutchland uber alles , също смятам че е глупаво и не бива много да се повтаря ;) Харесвам Германия , защото се борят до последно , имат дух и техника , никога не се предават и газят противника , а и донякъде заради историята и заради някои лични неща ми е симпатична тази държава от много години , адски много ми напомнят на България - и двете световни войни губят , след като са се били изключително храбро ;) Никога не съм одобрявал расизмa и ксенофобията , но и не крия дълбокото си уважение към немския Вермахт , от това което съм чел и от това , което моят дядо , участвал във войната , ми е разправял :mrgreen: :mrgreen: Но смятам , че подкрепата на повечето от нас е чисто футболна , за съжаление винаги ще има някои заблудени нацистчета :roll:
Изображение

Върни се в “Архив”