Мнениеот g3_ev2 » 22 апр 2014 12:41
Ако свалим кривите очила "столица - провинция", би следвало да забележим значителния напредък на ЦСКА в колективен аспект. Аз лично не го вярвах, защото в този отбор са събрани играчи с големи разлики във техническите и тактическите умения, за разлика от един Лудогорец, напр. Но ето че ЦСКА (говоря за отделни мачове, все още не като цяло) показват учудващо развитие на ансамбъла си при тези разлики в класите на отделните състезатели. ЦСКА загуби мача срещу Лудогорец, според мен, точно защото, все още, му отстъпва по колективна реакция на развиващото се на терена, а загуби от Локо (Пд), защото старите пушки на Локо-то хитро накъсваха играта и не дадоха на ансамбъла на ЦСКА да сработи.
Искам да кажа, че ЦСКА изглежда в момента най-прогресиращия отбор в елитната група и техен най-голям враг би била сиромашията, ако не успеят да я преодолеят по друг начин, освен да продават ключови единици (напр. Селтик иска да вземе Ивайло Чочев) където им дадат повече пари, без да ги е еня за родния футбол - как ще бием с наш футбол, с наши звезди, препрофилирани в чужди клубове. Не че съм против талантите ни да играят в чужбина, но мисля, че е по-добре да ги продават чрез изявите им в националния отбор. Но... сиромашията на отборите ни е враг номер 1 на българския футбол.