Мнениеот Devilment1878 » 16 апр 2012 16:32
Относно "интелектуалното" изказване на господина по-горе,дори ме е гнус да го цитирам.
САФ е всепризнат инат и твърдоглав човек, обаче точно тия му качества му помагат през годините да бъде постоянно на върха. Тази година във ВЛ сме доста добре откъм резултати, наистина в Европа можеше да се разчита на играчи с повече опит, но пък точно Европата не е най-добрата сцена на Бербатов. Принципно САФ винаги си прави сметките, колкото се може по-тънко и безболезнено да мине групите в ШЛ и оттам вече започва истинската борба, е този път не се получиха нещата. За ЛЕ няма какво да говорим, 2-та най-големи фаворита си го отсвириха турнира и се съсредоточиха към по-големите си цели. Криво се получи за купата на ФА, обаче имахме и много крив късмет с жребия.
Наистина Бербатов можеше да даде още нещо на отбора и като опит и като качества. САФ точно той няма как да не знае Бербатов какво може и не може и наистина се отваря този въпрос защо Митко бе така изведнъж отписан. През годините някои от непоклатимите титуляри на Съра бяха по подобен начин махнати от сметките му- Стам, Бекъм и прочие. Чудесни играчи, но по един или друг начин влезнали в конфликт с инатливия и със суров характер шотландец. Лично за Бербатов ми е много трудно да приема, че е негова заслугата за един такъв евентуален конфликт, но виж Данчев е друга бира. От няколко места започна да излиза информация, че агента на Митко е поискал сериозно увеличение на заплатата на играча(нещо от което Данчев също печели, както и от това удължаване на договора и съответно той ще си лапне процент от трансферната сума на Бербатов). Доста е вероятно това хич да не се е понравило на Съра и оттам пъзела се понарежда.
Аз не виждам по-правдоподобна версия на нещата с казуса Бербатов, дори и без статут на титуляр Митко щеше да е винаги в резервите и да участва при ротирането на състава. Съра винаги е гледал да има някой опитен нападател в отбора си, който да помага на по-младите и при нужда да влиза от резервната скамейка- Маклеър, Шерингам, Солскяер, Ларсон и т.н. Митко наистина през годините показваше, че има желанието да се бори да остане в отбора, колкото се може по-дълго. Това му желание явно продължи дори и след като беше изваден от групата за финала в Лондон.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/439/4231439W.jpg[/wrapimg]