Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Мнениеот BRF » 18 окт 2013 14:53

tsonpen написа:
BRF написа:Е що пък правителството?Това си е местен "проблем"!Ако Общината може да си позволи тия пари и Общинския Съвет прецени,че така ще са най-добре изхарчени за благото на разградчани,да го правят!Ако няма пари в Общината и Домусчиев не иска да го прави сам,си оставате с тоя стадион!Правителството те би трябвало да спонсорира такова начинание,според мен!

Не е само местен проблем. Иначе защо има министерство на спорта, което е част от правителството? А в случая става дума за изгодна за държавата и общината сделка, а построеното ще бъде и в полза на държавата и общината.
Ето и от къде идват приходите в общинския бюджет:
ЗАКОН за общинските бюджети
Чл. 6.
(1) Приходите в общинския бюджет са:
1. собствени приходи от:.....
2. държавни трансфери за:
а) преотстъпени държавни приходи
б) субсидии
в) субвенции
г) безлихвени заеми от централния бюджет за финансиране на разходи до възстановяването им по одобрени проекти по програми, съфинансирани от Европейския съюз

Затова и (предполагам) се иска държавата да вкара целево още малко пари в общинския бюджет. Може и да не става дума за всичките 4 млн.

Стадиона е местен,отбора също!Затова казвам местен проблем!Което си е така,така си е!
Освен това боравенето с цифри по този начин,според мен е несериозно!20 милиона за този стадион,не знам!Кой прецени,че са толкова,какво точно ще се прави,какви инфраструктурни промени ще са нужни?Може да се окаже,че 20 милиона няма да стигнат!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 окт 2013 15:14

tsonpen написа:
honda написа:
tsonpen написа:
7 юни 2012
„Параходство Български морски флот” се сдоби с нов 30 700-тонен товарен кораб. Плавателният съд е построен в корабостроителницата на китайския град Шанхайгуан и носи името „Родопи”. Корабът вече плава с пълен товар от Китай към Западна Европа, съобщиха от дружеството.

За последните две години компанията попълни флота си с осем модерни бълкера – кораби за транспортиране на насипни товари. Шест от тях са еднотипни: 30 700-тонни („Витоша”, „Странджа”, „Осогово”, „Беласица”, „Люлин” и „Родопи”) и два 38 000-тонни („Родина“ и „България“). Инвестицията е на обща стойност 338 милиона лева и с нея „Параходство БМФ“ изпълни предсрочно 5-годишния инвестиционен план, поет като ангажимент към Агенцията за приватизация.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=914318

Защо Царят на фактите изпуска това :?:

Това ,което си цитирал е вярно, само си пропуснал една "маловажна" подробност, че освен закупените нови 8 кораба, Домусчиеви са и продали около 60 кораба :o . Тези продадените, дори и да бяха продадени за скрап, то Домусчиеви пак щяха да бъдат на много сериозна печалба, несравнимо повече от инвестираните от тях 338 млн лева(ако искама да бъдем точни ,според мен ако тези 338 млн лева са платени само за тези 8 кораба, то цената е леко завишена, реалната според мен е с около10-15% по-ниска,но това зависи и от какви системи има инсталирани на корабите)
Ако ти наричаш това,което правят Домусчиеви в ПБМФ инвестиране, то аз го наричам ликвидиране.
Не съм запознат в детайли с бизнеса на Домусчиев, но на мен ми е странно един корабособственик( срещал съм се с много по-едри ,с несравнимо по-големи възможности от него, никой от тях не се движи с повече от 1 човек охрана,много често и без охрана) да се движи с такава охрана,но определено той най-добре си познава бизнеса и най-вероятно има за какво да се страхува и да поддържа такава охрана. С подобна на неговата охрана се движеха единствено покойните вече Ил.Павлов и Г.Илиев, но за тях беше ясно че са с криминален генеззис,а за Домусчиев?

Ще приложиш ли някой факт (линк) в подкрепа на думите си и нещо от което да видим, че не е имал право да продава старите, колко са стрували и т.н.

Предполагам ,не очакваш да покажа договора за приватизация- все пак информацията е поверителна и както се казва "никой не издава информаторите си" ;) ,
Никъде не съм твърдял , че няма право да се намаля броя на корабите- написал съм да не се намаля флота, ако не знаеш каква е разликата между двете не се опитвай да спориш на темата ;) . В интерес на истината не само ,че не трябва да се намаля флота ,но трябваше да се увеличи приблизително с 500 хил тона- приблизтелно толкова и струват тези около 750 млн които трябва да се инвестират. В момента флота е намален с приблизително 300 хил тона.
Колко е струвала продажбата на старите- точно не знам, но цената на скрапа не тайна, както и тежестта на един кораб, ако приемем ,че всички кораби са продадени на цени на скрап(което не е вярно) то само от продажбата на скрап Домусчиеви са взели не по-малко от 350 млн долара(това е по възможно най-занижени цени), без да слагам в сметките разпродажбата на зап частите ,които задължително трябва да ги има на всеки кораб и които са продадени на реални цени., а не на цени на скрап.

iliyan

Мнениеот iliyan » 18 окт 2013 15:22

[offtopic]Хонда , как можа да опетниш "доброто" име на Домусчиеви !
Сега как ще живеят с тази мисъл горките ярко-зелени "орли"-хапове , че техният благодетел е гнусен лъжеш и измамник !
И сега ще чакат всеки един миг да прецака и общината за стадиона ! Как ще живеят с тези мисли горките капански "орлета" преди хапове ![/offtopic]
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 18 окт 2013 16:04

BRF написа:Стадиона е местен,отбора също!Затова казвам местен проблем!Което си е така,така си е!
Освен това боравенето с цифри по този начин,според мен е несериозно!20 милиона за този стадион,не знам!Кой прецени,че са толкова,какво точно ще се прави,какви инфраструктурни промени ще са нужни?Може да се окаже,че 20 милиона няма да стигнат!

По твоята логика, всичко е местно. Разсъждавайки така, в провинцията въобще няма как да се изградят големи спортни бази.
А останалото, което коментираш, е въпрос на добър договор - да се задължи собственикът на отбора да построи изцяло стадиона след като са му отпуснати парите и да гарантира останалото финансиране. По последното - в България май има само още един футболен отбор, който може веднага да гарантира финансиране на строежа на целия си стадион.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 18 окт 2013 16:05

honda написа:Предполагам ,не очакваш да покажа договора за приватизация- все пак информацията е поверителна и както се казва "никой не издава информаторите си" ;) ,
Никъде не съм твърдял , че няма право да се намаля броя на корабите- написал съм да не се намаля флота, ако не знаеш каква е разликата между двете не се опитвай да спориш на темата ;) . В интерес на истината не само ,че не трябва да се намаля флота ,но трябваше да се увеличи приблизително с 500 хил тона- приблизтелно толкова и струват тези около 750 млн които трябва да се инвестират. В момента флота е намален с приблизително 300 хил тона.
Колко е струвала продажбата на старите- точно не знам, но цената на скрапа не тайна, както и тежестта на един кораб, ако приемем ,че всички кораби са продадени на цени на скрап(което не е вярно) то само от продажбата на скрап Домусчиеви са взели не по-малко от 350 млн долара(това е по възможно най-занижени цени), без да слагам в сметките разпродажбата на зап частите ,които задължително трябва да ги има на всеки кораб и които са продадени на реални цени., а не на цени на скрап.

Трябва някакво позоваване на нещо. Иначе само ми разказваш приказки.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 18 окт 2013 16:35

tsonpen написа:
BRF написа:Стадиона е местен,отбора също!Затова казвам местен проблем!Което си е така,така си е!

По твоята логика, всичко е местно. Разсъждавайки така, в провинцията въобще няма как да се изградят големи спортни бази.
А останалото, което коментираш, е въпрос на добър договор - да се задължи собственикът на отбора да построи изцяло стадиона след като са му отпуснати парите и да гарантира останалото финансиране. По последното - в България май има само още един футболен отбор, който може веднага да гарантира финансиране на строежа на целия си стадион.

Що за провинцията?Аз лично не съм видял проект,нито колко ще струва,нито гаранции,че другата част от парите ги има!

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 18 окт 2013 16:49

Имаше идеен проект, но дотам! Никой не знае реално какво би стувал бъдещият стадион. Продължавам да мисля, че е редно Общината да участва, но е редно да се знае цената. Предполагам ако се стигне до принципна договорка да се изгови технически проект, по който вече да се работи. Според мен тази цена е доста висока при положени, че не малка и скъпа част е вече изградена.
Аз съм от Микре Юнайтед

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 24 окт 2013 15:39

tsonpen написа:
honda написа:Предполагам ,не очакваш да покажа договора за приватизация- все пак информацията е поверителна и както се казва "никой не издава информаторите си" ;) ,

Колко сме велики :) .
Позовавам се на познанията които имам в материята ;) .
Изглеждаш умен мъж. Може да си отговориш сам на няколко въпроса:
1. какъв е шанса един продавач на тениски и гащи със средно образование да се захване с един от най-специфичните и консервативни (болшинството от играчите в него са 4-5 поколение в него) бизнеси изискващ строго специфични познания и много сериозни средства? Едва ли човек за който Хага, Хамбург, Манила, Антверп, Висби са имена на градове, има много шансове в корабния бизнес. За справка- собственика на най-скъпата корабна корпорация "Карнивал" Мики Айрисън е започнал като кариерата си като кадет и е извървял целия път по йерархията нагоре до капитан и после цялата йерархия в офиса до опеативен директор и президент, нищо че баща му е бил собственик на корпорацията.
2. Каква е ползата за държавата след като е очевидно,че компанията се ликвидира ,а не се развива? Това упражнение с ликвидирането не можеше ли да бъде извършено от държавата? Каква е логиката да се дава на някой един продукт при положение ,че този някой нито има опит в боравенето със сответния продукт,нито познанията ,нито възможностите да го развива?
Знам ,че изглежда ,че пиша голи приказки, но ще си позволя да направя няколко прогнози за ПБМФ
1. До 3 години флота ще бъде на границата на санитарния минимум (12-15 кораба с общ тонаж около 400000т)или много близко до него
2. Заложените инвестиции от около 400 млн лева няма да бъдат направени в близките 5 години.
3. До 7-8 години ПБМФ или няма да съществува въобще в сегашния си вид или ще бъде на ръба на ликвидацията и няма да има настоящата форма на управление.
Иначе бих изпозвал случая да пожелая успех на ФК Лудогорец днес,а на привържениците му радостни мигове с любимия им отбор.

2. Когато се разпродава всичко

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 24 окт 2013 16:02

honda написа:
tsonpen написа:

Колко сме велики :) .
Позовавам се на познанията които имам в материята ;) .
Изглеждаш умен мъж. Може да си отговориш сам на няколко въпроса:
1. какъв е шанса един продавач на тениски и гащи със средно образование да се захване с един от най-специфичните и консервативни (болшинството от играчите в него са 4-5 поколение в него) бизнеси изискващ строго специфични познания и много сериозни средства? Едва ли човек за който Хага, Хамбург, Манила, Антверп, Висби са имена на градове, има много шансове в корабния бизнес. За справка- собственика на най-скъпата корабна корпорация "Карнивал" Мики Айрисън е започнал като кариерата си като кадет и е извървял целия път по йерархията нагоре до капитан и после цялата йерархия в офиса до опеативен директор и президент, нищо че баща му е бил собственик на корпорацията.
2. Каква е ползата за държавата след като е очевидно,че компанията се ликвидира ,а не се развива? Това упражнение с ликвидирането не можеше ли да бъде извършено от държавата? Каква е логиката да се дава на някой един продукт при положение ,че този някой нито има опит в боравенето със сответния продукт,нито познанията ,нито възможностите да го развива?
Знам ,че изглежда ,че пиша голи приказки, но ще си позволя да направя няколко прогнози за ПБМФ
1. До 3 години флота ще бъде на границата на санитарния минимум (12-15 кораба с общ тонаж около 400000т)или много близко до него
2. Заложените инвестиции от около 400 млн лева няма да бъдат направени в близките 5 години.
3. До 7-8 години ПБМФ или няма да съществува въобще в сегашния си вид или ще бъде на ръба на ликвидацията и няма да има настоящата форма на управление.
Иначе бих изпозвал случая да пожелая успех на ФК Лудогорец днес,а на привържениците му радостни мигове с любимия им отбор.

2. Когато се разпродава всичко

"очевидно", "ще бъде", "няма да бъде", "няма да съществува"...
Ако си наистина експерт, то би могъл да убедиш с тези думи хора, които те познават или познават други твои анализи, които са се потвърдили. Но аз няма как да се водя по твоите наблюдения и очаквания, защото нито има нещо, което да се покрива с моите, нито има приведени някакви факти.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 11 ное 2013 12:34

Финансовият министър Петър Чобанов е поел ангажимент държавата да отпусне пари за ремонт на стадиона в Разград. Това съобщи депутатът от БСП Татяна Буруджиева. Максимално бързо още през януари 2014 г.
http://gong.bg/view_article.php?article_id=384559

Нека реването да започне сега :D
Изображение

Върни се в “Лудогорец”