tsonpen написа:honda написа:Предполагам ,не очакваш да покажа договора за приватизация- все пак информацията е поверителна и както се казва "никой не издава информаторите си"

,
Никъде не съм твърдял , че няма право да се намаля броя на корабите- написал съм да не се намаля флота, ако не знаеш каква е разликата между двете не се опитвай да спориш на темата

. В интерес на истината не само ,че не трябва да се намаля флота ,но трябваше да се увеличи приблизително с 500 хил тона- приблизтелно толкова и струват тези около 750 млн които трябва да се инвестират. В момента флота е намален с приблизително 300 хил тона.
Колко е струвала продажбата на старите- точно не знам, но цената на скрапа не тайна, както и тежестта на един кораб, ако приемем ,че всички кораби са продадени на цени на скрап(което не е вярно) то само от продажбата на скрап Домусчиеви са взели не по-малко от 350 млн долара(това е по възможно най-занижени цени), без да слагам в сметките разпродажбата на зап частите ,които задължително трябва да ги има на всеки кораб и които са продадени на реални цени., а не на цени на скрап.
Трябва някакво позоваване на нещо. Иначе само ми разказваш приказки.
Колко сме велики

.
Позовавам се на познанията които имам в материята

.
Изглеждаш умен мъж. Може да си отговориш сам на няколко въпроса:
1. какъв е шанса един продавач на тениски и гащи със средно образование да се захване с един от най-специфичните и консервативни (болшинството от играчите в него са 4-5 поколение в него) бизнеси изискващ строго специфични познания и много сериозни средства? Едва ли човек за който Хага, Хамбург, Манила, Антверп, Висби са имена на градове, има много шансове в корабния бизнес. За справка- собственика на най-скъпата корабна корпорация "Карнивал" Мики Айрисън е започнал като кариерата си като кадет и е извървял целия път по йерархията нагоре до капитан и после цялата йерархия в офиса до опеативен директор и президент, нищо че баща му е бил собственик на корпорацията.
2. Каква е ползата за държавата след като е очевидно,че компанията се ликвидира ,а не се развива? Това упражнение с ликвидирането не можеше ли да бъде извършено от държавата? Каква е логиката да се дава на някой един продукт при положение ,че този някой нито има опит в боравенето със сответния продукт,нито познанията ,нито възможностите да го развива?
Знам ,че изглежда ,че пиша голи приказки, но ще си позволя да направя няколко прогнози за ПБМФ
1. До 3 години флота ще бъде на границата на санитарния минимум (12-15 кораба с общ тонаж около 400000т)или много близко до него
2. Заложените инвестиции от около 400 млн лева няма да бъдат направени в близките 5 години.
3. До 7-8 години ПБМФ или няма да съществува въобще в сегашния си вид или ще бъде на ръба на ликвидацията и няма да има настоящата форма на управление.
Иначе бих изпозвал случая да пожелая успех на ФК Лудогорец днес,а на привържениците му радостни мигове с любимия им отбор.
2. Когато се разпродава всичко