Чудя се и не намирам адекватен отговор на наглостта на този човек. И същевременно на притеснението, страха и неудобството да му се задават въпросите както трябва. Не колкото да се отбие номер, а с подходящата насоченост и акцентираност. Въпроси, в които да се съдържа и необходимото количество критика, защото само за 2 години този книжен герой, разгони фамилията на един 100 годишен футболен клуб. И колкото е виновен Борат, дваж повече е виновен този жалък ЖП-еец, незнайно от кой изпратен на Герена, завлякъл до финансов фалит любимия ни клуб. Защото именно той и "хората", които представлява, със своята некомпетентна и недалновидна мениджърска политика, превърна ФК Левски София в един абсолютен фигурант в българската А футболна група и спомените от това, какво футболно страшилище беше този клуб за българската действителност, започнаха все повече да бледнеят... Като апотеоз на всички грехове, които този човек има към синята общност, ще прибавя умението му , доведено до съвършенство, да лъже най-безцеремонно и да се прави, че не той е сгрешил фатално, а други са виновни... Вместо да излезе и да признае поне, че е ИЗЛЪГАЛ НАГЛО ВСИЧКИ!
В подкрепа на този спонтанен мой пост, предизвикан от чутото поредно "нежно и приятелско" интервю на Томислав с ЖП- ееца, прилагам копие от статия във в- к "7 дни спорт" от 28.12.2012 г. (петък), в която въпросния кадър на една набедена пишман бизнес- среда говори сладко какво ще направи със стадион "Г. Аспарухов" и, че в общи линии нито строежа зависи от Газпром, нито има някаква сила, която да възпрепятства довеждането до край на тази мащабна идея. Която едва ли някога ще бъде реализирана в целия й вид.
Ето я и статията, с малки съкращения:
"Стадионът не е зависим от "Газпром"
Ако трябва, ще теглим и банков кредит, но на този етап такъв не е нужен, призна Иво Тонев
Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев заяви, че изграждането на новия стадион не е зависим от евентуалното бъдещо спонсорство с "Газпром", което все още не е факт. На Герена признаха, че имат начален капитал за изграждането на новото съоръжение, но ако трябва, ще теглят и банков кредит, с който да завършат големия проект:
Постарахме се с екипа на г-н Иво Панталеев в кратки срокове да направим презентация на това, върху което работим доста дълго време. Не говорим за реконструкция, тъй като предстои изграждането на един нов стадион. Между 25 и 30 януари ще бъде взривен сектор "А". Оттам ще започне построяването на новия стадион. През юни ще бъде съборен и сектор "Б". Захващаме се с нещо много сериозно - един изключително мащабен проект, който е доста труден за изпълнение като цяло. Идеята за стадиона и желанието да се направи нов, бе изцяло моя, от първия ден, когато дойдох тук. Ако не бях убеден, че мога да се справя, нямаше да се захващам. Можех да си правя разни селекцийки и да взимам по 4-5 футболисти, да продавам един-двама, я станем шампиони, я не. Ще давам интервюта и ще си говорим, но аз не съм такъв. Такова нещо не е правено в България. Винаги има известна доза риск. Който не иска да рискува, да си стои вкъщи.
- По предварителни данни колко ще струва този проект на Левски?
- Ще се върна малко назад. Още преди година започнах да говоря за построяването на нов стадион. Тогава имаше други възможности и нещата можеха да се случат по-лесно, но в крайна сметка ще изграждаме сектор по сектор и ще се опитаме да реализираме този проект сами. В момента точно това се случва. Не можем да дадем определена оценка за това колко ще ни струва. Всичко ще се случва по етапи. Първият ще ни струва между 16 и 20 милиона лева. Това са прогнозни цифри. Вторият етап, когато трябва да се строи "В" сектор, зависи от това, какво ще поискаме от г-н Панталеев. Или по-точно казано, какво да има под самите трибуни. Това ще оскъпи проекта. Това, което можем да конкретизираме като сума на този етап, е сумата от 20 милиона лева.
- Срокът за изпълнение на проекта не е ли прекалено дълъг?
- Аз дори си мисля, че е много кратък. В момента водя разговори с две строителни фирми, а една от тях ще строи стадиона. Нашето изискване към тях е до 24 май 2014 г. "А" и "Б" сектор да са готови. Става въпрос за страшно много работа, която трябва да се извърши в рамките на 14 месеца. За сектор "Г" в момента не мисля. Нещото, върху което сме се концентрирали, са "А" и "Б" сектор до 2014 г., а до 2015-а - да бъде готов "В" сектор.
За 100-годишнината на клуба ще открием първите два сектора, след което ще затворим стадиона и продължава ремонтът върху сектор "В". Желанието ни е през сезон 2014/2015 да играем мачовете си на "Георги Аспарухов". През 2013-2014 ще играем на стадион "Васил Левски", а тук ще се работи. Последните ни три домакински мача от настоящия сезон ще ги играем на Герена, тъй като на националния стадион ще тече ремонт. Феновете ще имат достъп до секторите "В", "Б" и "Г", а "А" ще бъде обезопасен. Нямаме никакво време, а искаме да направим нещо голямо и хубаво.
- Ще теглите ли банков кредит? Спонсорите ще дадат ли някаква сума за новия стадион и как ще се казва в крайна сметка той?
- Левски е най-великият клуб в България, защото има най-великата публика. Имаше разни подмятания за името на стадиона, но това са провокации. Факт е, че Левски ще има ново съоръжение. Относно средствата, не е тайна за вас, бяхме с г-н Батков в Москва на среща с "Газпром", говорихме и за стадиона. Може би в следващите два месеца ще изясним какви ще бъдат нашите взаимоотношения с "Газпром". Това е огромна компания, за която бях чел само какво представлява. До няколко дни ще изпратим проекта и на тях, за да добият представа за какво става въпрос. Имаме разговори и с една инвестиционна компания, която да менажира стадиона и да организира мероприятия, концерти, които ще зависят изцяло от календара на клуба, естествено. Опциите ни за финансиране са различни. Имаме готовност в момента за началните етапи. Държа да подчертая, че г-н Батков също ще участва и ще подпомогне финансово този проект. Левски е клуб, който има сериозни възможности. На този етап не сме мислили за банков кредит, но няма нищо страшно, ако трябва, ще изтеглим. От "Газпром" бяха изненадани приятно от финансовото състояние на клуба, когато им го представихме, а за това трябва да поздравим г-н Баждеков. Не сме харчили пари за глупости.
................
- Стоят ли нещата така: Има "Газпром" - има стадион и обратното?
- Не стоят така нещата в никакъв случай. Стадионът не е свързан с идването на "Газпром" като наш бъдещ спонсор, евентуално.
Разговорите с такава огромна компания не свършват за една седмица. Отношенията са лични, много коректни и на високо ниво. Забравих да ви кажа, че ще има нови съблекални за ДЮШ на Левски. Ремонтът по тях ще върви успоредно с изграждането на новия стадион. На последно място ще мислим и за изграждането на нов терен, който ще се намира на мястото на старата автомивка. Стадионът няма да има писта и съоръжението ще се прибере с няколко метра навътре. Това ще отвори доста свободни пространства и вместо нов изкуствен терен, ще направим един голям с естествено покритие. В тази връзка искам да кажа, че водим разговори и с МВР за стадион "Раковски". Искаме кортовото игрище да го направим изкуствено и да подменим изцяло настилката на тревния терен. Искаме и на този стадион да направим отлични условия за работа на ДЮШ. Затова съм поставил и изискване към Николай Илиев и Ясен Петров за подобряване на селекцията на таланти в школата ни.
- Кога ще приключат разговорите с "Газпром"?
- Това не мога да ви кажа. Разбрахме се в края на февруари да имаме нова среща независимо от това, че и в момента поддържаме контакт с тях. Пак ви казвам, тук става въпрос за една от най-големите компании в света.
- Държавата ще помага ли на Левски за изграждането на новия стадион?
- Не, по никакъв начин. Тя няма как да участва. Единственото нещо, което ще очакваме от нея, е съдействие и максимално бързо да ни бъдат изготвени документите. Понякога тя спъва доста сроковете, но ето че и утре (б.а. - днес) Батков и Баждеков имат среща, на която ще обсъждат цялата документация около проекта. В максимално кратък срок трябва да спазим всички закони и разпоредби. Под никаква форма никой няма да ни помага. Ще се оправяме сами. Левски винаги така се е справял. И преди да дойда аз тук.
- Какво става с ВТБ?
- Имахме един разговор с тях и в първите дни след Нова година ще имаме нова среща, за да се разберем какви ще бъдат нашите отношения. Те също са изключително сериозна компания.
- Инвестицията в стадиона ще се отрази ли на предстоящата селекция?
- Те са несъизмерими. Тук говорим за 20 милиона лева, инвестирани в рамките на две години. Селекция за толкова пари няма как да се направи. В момента по нея се работи от треньорския състав и Дончо Донев. Аз съм се разбрал с тях - гледат и избират, после се намесвам аз.
- Има ли уредени вече нови играчи?
- Живот и здраве, ще видите на 9 януари.
- Водят ли се преговори с други спонсори?
- Ако сделката с "Газпром" бъде осъществена, бюджетът и средствата, за които говорим, ще бъдат достатъчно. Това е "Газпром", не супермаркет от квартала."
Филип Зуберски
Дори и да се завърши някога сектор А, е ясно, че клубът няма шанс в близките години да възвърне финансовата си стабилност както ни се иска, именно поради фаталното управление на този човек. А пък цял завършен модерен стадион, с козирка и т.н. ще видим "кога на кьосав брада никне" ...Тоя закопа Левски...
Оставям вие да изкажете мнението си...
За лъжливото ЖП-ейче и неговото безочие
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- santiliana
За лъжливото ЖП-ейче и неговото безочие
Последна промяна от santiliana на 06 яну 2015 19:22, променено общо 2 пъти.
Re: За лъжливото ЖП-ейче и неговото безочие
Ивотоневите приказки удариха с земята от раз приказките на Шехеразада.Факт.
Със здраве да си го ползвате майсторчето на дългият разказ. 

Че се е поизхвърлил доста яко относно строежа е ясно. Може би и самият той е очаквал по друг начин да се развият нещата. Аз обаче съм доволен, че беше започнат този строеж и както върви живот и здраве за началото на следващото първенство ще имаме нов сектор. Дано в близко бъдеще се направи и козирката! Това е най-голямата въпросителна за момента.
Нямаше ли фен-тема за Иво Тонев или нещо се бъркам ?!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
- Neron
- Контакти:
Тоя отдавна трябваше да бъде изметен от Левски заедно с още един куп народ, но...
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
- santiliana
plamenst7 написа:Че се е поизхвърлил доста яко относно строежа е ясно. Може би и самият той е очаквал по друг начин да се развият нещата. Аз обаче съм доволен, че беше започнат този строеж и както върви живот и здраве за началото на следващото първенство ще имаме нов сектор. Дано в близко бъдеще се направи и козирката! Това е най-голямата въпросителна за момента.
Много по-наложително беше да се ремонтира сектор В, защото редовете така са се наклонили и е толкова неудобно на много места по него да се гледа мач, че думи нямам. То се прави преценка, оглеждат се евентуалните рискове и възможностите да се справиш в такива ситуации, а не да се изхвърляш като някакъв пубер пред камерите и да подмяташ перчема по Холивудски... На нас не ни беше толкова необходимо да се събаря сектор А, който си беше най-читавия на стадиона, а по- скоро ни трябваше отбор... Лудогорец тръгнаха от почти гол терен... Но с премерена трансферна политика направиха ОТБОР, който завъртя невероятни пари само за два сезона...
Акъл трябва, не пъчене и пози...
- santiliana
Neron написа:Тоя отдавна трябваше да бъде изметен от Левски заедно с още един куп народ, но...
той друго трябваше да бъде направен за престъпната му политика спрямо това, което причини на Клуба като цяло и непоправимите последствия...

santiliana написа:plamenst7 написа:Че се е поизхвърлил доста яко относно строежа е ясно. Може би и самият той е очаквал по друг начин да се развият нещата. Аз обаче съм доволен, че беше започнат този строеж и както върви живот и здраве за началото на следващото първенство ще имаме нов сектор. Дано в близко бъдеще се направи и козирката! Това е най-голямата въпросителна за момента.
Много по-наложително беше да се ремонтира сектор В, защото редовете така са се наклонили и е толкова неудобно на много места по него да се гледа мач, че думи нямам. То се прави преценка, оглеждат се евентуалните рискове и възможностите да се справиш в такива ситуации, а не да се изхвърляш като някакъв пубер пред камерите и да подмяташ перчема по Холивудски... На нас не ни беше толкова необходимо да се събаря сектор А, който си беше най-читавия на стадиона, а по- скоро ни трябваше отбор... Лудогорец тръгнаха от почти гол терен... Но с премерена трансферна политика направиха ОТБОР, който завъртя невероятни пари само за два сезона...
И вие можехте да завъртите пари, след като два сезона имахте пробиви в ЕКТ, но наистина-акъл трябва..и липса на натиск от страна на феновете.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
- Captain Stottlemeyer
santiliana написа:plamenst7 написа:Че се е поизхвърлил доста яко относно строежа е ясно. Може би и самият той е очаквал по друг начин да се развият нещата. Аз обаче съм доволен, че беше започнат този строеж и както върви живот и здраве за началото на следващото първенство ще имаме нов сектор. Дано в близко бъдеще се направи и козирката! Това е най-голямата въпросителна за момента.
1. Ако се прави ремонт, се почва от сектора, който е най-зле. Ако се прави чисто нов стадион, се почва задължително от сектор "А".
2. Лично аз не мога да съдя Тонев, защото не съм бил (а и сега не съм) запознат с финансовите въпроси на клуба. Съмнявам се, че понастоящем някой извън новосъздадения УС е наясно. Може би Тонев и Батков са разчитали на нещо, което не е станало (нямам предвид Газпром). Или нещо се е прецакало. Може само да се гадае...Със сигурност има и лични грешки.
3. "Лудогорец" тръгнаха с летящ старт, иначе казано с много пари. И сега там се наливат много, ама много пари...

4. По спортно-техническата част: Явно липсата на средства е повлияла за покупката на т.н. "свободни агенти", иначе казано - ментета на килограм. Абсолютен провал е и треньорският кадрил, с който се прочухме и можем да кандидатстваме за "Гинес".

Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 06 яну 2015 21:25, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Селянинотградскитип
- Контакти:
Искрени поздравления за автора на темата, че е намерил този материал на 7 дни спорт.
Интервюто е...... НЯМАМ ДУМИ!
Интервюто е...... НЯМАМ ДУМИ!