4-4-2 Тактиката на Левски за Пролтния полусезон ???

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
slavi_1914
Контакти:

4-4-2 Тактиката на Левски за Пролтния полусезон ???

Мнениеот slavi_1914 » 06 яну 2010 02:32

Малко май позабравихме думите на Гонзо от тандема му с Ратко. Нека ви припомня,че тогава Гонзо настояваше от зимата тактиката на Левски да премине от 4-3-3 (за мен тя си беше 4-2-3-1) във класическо 4-4-2.
Несъмнено всичко това е отдавна в главата на Гонзо и той си гони целите. В случай на промяна на тактиката става интересна и трансферната политика на Левски. Целта явно би трябвало да е:

За крилата:
1 вариант - да се отърве от Жоазинио и Зе Соарес и да намери класически ляв и десен халфове !
2 вариант - да ги преквалифицират в като почнат да играят по-назад (за мен невъзможно при положение неграмотните им центрирания)

За центъра:
1 вариант - Кривия да е двигателя във всеки мач и Гаджев и Сърмов да се редуват в дефанзивните функции в средата, а Дарко да бъде продаден. Боби Балджийски да почне да бъде налаган като заместник на Кривия ! НЕ ЛОШО РЕШЕНИЕ ЗА МЕН !

2 вариант - Кривия и Дарко -машина в центъра ! "Ама два остри камъка брашно ще мелят ли ?" Какво правим с Влади и Сърмов ? А Балджийски ще чуе ли за 1-вия отбор някога ?

При Решаване на проблема в центъра не е лошо ГОНЗО и екипа му да не забравят,че Лъчко Балтанов игра доста години и то УСПЕШНО при децата като десен халф !

Нападение:
Какво правим с Г.Христов ? Не е ли точно тази тактика неговия шанс ? Да не бързаме да го пъдим ! Въпреки,че и на мен ми скъса нервите си е доказано,че когато играеш с двама чисти нападатели по трудно ги удържат централните бранители и плюс това Г. Христов е нестандартен футболист (лично за мен би блеснал в такава тактика).

Цачев ! Това трябва да стане лидера в атака,защото си е наш юноша и трябва да има приоритет !
Не би било лошо ако се реши проблема в центъра да се помисли и за по- честото пускане на БАРДОН като централен нападател(в кариерата си има най-много мачове като такъв) ! Особенно с тримата по-млади Миро,Цачев и Христов

В крайна сметка ръководството в лицето на Гонзо да решава но идеята за 4-4-2 за мен е добра. Време е за промяна в тактиката! Това ще отрази и в играта ! Нов подход с нова тактика !

ПП: Вие какво мислите за 4-4-2 ?
СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЖЪЛТА ПРЕСА ! ТЯ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ВИ !
Левски е над всичко и над всички, а Левски това сме ние !

Потребителски аватар
originalni.be
Контакти:

Re: 4-4-2 Тактиката на Левски за Пролтния полусезон ???

Мнениеот originalni.be » 06 яну 2010 02:43

мм дано да е успешна ако ще да е 1-1-8
ORIGINALNI...BE =)

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 06 яну 2010 02:45

За мен 4-3-3 си е най добрата тактика. А и както Мъри не веднъж е казвал, тази тактическа постройка е само в нападение. Когато отбора се брани тя си минава в 4-5-1. Почти всички големи отбори играят така...
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 06 яну 2010 03:07

Пич ти си осрал темата.Първо нека да видим кой ще си тръгне и тогава говори глупости.Първо да ти кажа,че ядрото досега беше Зе,Бардон,Жо и Тасевски.От всички само почти сигурно напускащия слагаш.А и като не познаваш историята на Жо не дрънкай глупости.Той преди е бил халф в средата.Ако не си сляп,той е единствения който тича като луд заради другите.Само вратар неможе да играе.Значи Мечо става,а Зе нестава.Зе още повече може да играе и като бег.А и според мен няма да играем с двама чисти нападатели,а ще се догаждаме според отбора.В България почти няма да е нужно да се играе със 2 дефанзивни,а по атакуващо.Примерно предвид контузията на Гаджев средата изглежда така:Сърмов,Жо,Бардон,Мечо,Кривия и отпред Кръстовчев или Чилика.Ако си отидат Живко,Зе,Ицето и ТАСЕВСКИ има заместници.Топчо десен бег,Цачев резерва на Мечо,Никито на Жо, и според отбора може да се играе със двама нападатели и Тасевски няма да ни липсва.А и незабравайте,че ще има още нови.И накратко имаме отбор за титлата.Средата е бетон,отпред 4 нападатели(Кръстовчев,Чилика,Иса и Христов(Някой чужденец,който ще дойде).Защитата ни е в повече.Гонзо каза още 2-3 нови,такаче негадайте.Като му дойде времето ше спорим.За Тасевски предлагам Морини.Без пари и млад.На Зе си идва Цачев,а Ицето наповечето няма да липсва.Дано Бардон извика някой колега от френската лига и да стане страшно.Само Левски
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

Потребителски аватар
IVAN.CIPRUS
Контакти:

Мнениеот IVAN.CIPRUS » 06 яну 2010 09:07

Трябва да се даде шанс на Гонзо да реализира своите идеи и тактика.Може пък да се окаже магюсник и да направи чудо.Само можем да му пожелаем успех.А критиките да оставим за на края.Успех , Гонзо сега ти си на ход.Имаш възможноста да се докажеш.
АЗ ЕДИН ОТ НАРОДА , СИН КАТО НЕБОСВОДА.
СЪС ДЕВИЗ ЕДИН НАПРЕД НАГОРЕ .

Потребителски аватар
LUDAKIS
Контакти:

Мнениеот LUDAKIS » 06 яну 2010 09:45

slavi_1914 написа:Малко май позабравихме думите на Гонзо от тандема му с Ратко. Нека ви припомня,че тогава Гонзо настояваше от зимата тактиката на Левски да премине от 4-3-3 (за мен тя си беше 4-2-3-1) във класическо 4-4-2.
Несъмнено всичко това е отдавна в главата на Гонзо и той си гони целите. В случай на промяна на тактиката става интересна и трансферната политика на Левски. Целта явно би трябвало да е:

За крилата:
1 вариант - да се отърве от Жоазинио и Зе Соарес и да намери класически ляв и десен халфове !
2 вариант - да ги преквалифицират в като почнат да играят по-назад (за мен невъзможно при положение неграмотните им центрирания)

За центъра:
1 вариант - Кривия да е двигателя във всеки мач и Гаджев и Сърмов да се редуват в дефанзивните функции в средата, а Дарко да бъде продаден. Боби Балджийски да почне да бъде налаган като заместник на Кривия ! НЕ ЛОШО РЕШЕНИЕ ЗА МЕН !

2 вариант - Кривия и Дарко -машина в центъра ! "Ама два остри камъка брашно ще мелят ли ?" Какво правим с Влади и Сърмов ? А Балджийски ще чуе ли за 1-вия отбор някога ?

При Решаване на проблема в центъра не е лошо ГОНЗО и екипа му да не забравят,че Лъчко Балтанов игра доста години и то УСПЕШНО при децата като десен халф !

Нападение:
Какво правим с Г.Христов ? Не е ли точно тази тактика неговия шанс ? Да не бързаме да го пъдим ! Въпреки,че и на мен ми скъса нервите си е доказано,че когато играеш с двама чисти нападатели по трудно ги удържат централните бранители и плюс това Г. Христов е нестандартен футболист (лично за мен би блеснал в такава тактика).

Цачев ! Това трябва да стане лидера в атака,защото си е наш юноша и трябва да има приоритет !
Не би било лошо ако се реши проблема в центъра да се помисли и за по- честото пускане на БАРДОН като централен нападател(в кариерата си има най-много мачове като такъв) ! Особенно с тримата по-млади Миро,Цачев и Христов

В крайна сметка ръководството в лицето на Гонзо да решава но идеята за 4-4-2 за мен е добра. Време е за промяна в тактиката! Това ще отрази и в играта ! Нов подход с нова тактика !

ПП: Вие какво мислите за 4-4-2 ?

съгласен съм с теб .. промяна е нужна в отбора... трябва да се сменят постепенно поколенията в Левски както се казва да се предаде щафетата ... звездите остаряха а юношите търкат пейката това е проблема и това което ти изреди са част от решенията :)
Изображение

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 06 яну 2010 09:47

Както каза Вуцов в едно предаване:един отбор може да "играе" 4-2-4 и цял мач да не мине центъра,друг отбор може да "играе" 4-5-1 и да натика противника в наказателното поле.Така,че в крайна сметка,по-важно е с каква нагласа и подготовка излиза един отбор на терена,а "системата"...както казваше Д.Пенев-вий там си знайте...
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Yoda
Контакти:

Мнениеот Yoda » 06 яну 2010 10:44

4-3-3 изисква централните ти защитници да са изключително опитни и бързи , а тримата халфа да са тактически много грамотни и да могат 90 мин. да навъртат голям метраж .... такива в Левски в момента нямаме ... освен това тази схема има много тънкости, които треньорите у нас не разбират и за това лесно биват надигравани при такава схема .... така, че 4-3-3 в момента не е подходяща за отбора
4-4-2 е много по лесна за изпълнение от футболистите, разбират я и треньорите у нас, по - лесно и сигурно се играе в защита .... в нападение имаш варианти да изненадваш противника, докато при горната схема и децата знаят как отбора ще проведе атаката и защитниците бързо и лесно се нагаждат към атаките на противника .....
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !

Потребителски аватар
ARSENAL(LONDON)
Контакти:

Мнениеот ARSENAL(LONDON) » 06 яну 2010 11:00

за мен най-добрата схема е 4-4-2 в диамант т.е. бардон атакуващ халф а гаджев или сърмов дафанзивни.за външни халфиве има кой да играе.но схемата ако ще се променя трябва това да стане още преди подгтовката , а не по средата на сеозна за да могат играчите да свикнат с нея а и селекцията да се прави спрямо нея а не обратното .

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 06 яну 2010 11:15

Ама какво значение има каква е схемата,ако с 4-3-3 отборът цял мач си "разцъква" топката и няма голово положение?Има отбори,които излизат с 4-5-1 и вкарват по 3 гола.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Върни се в “Левски”